Kinderen en carrière gaan niet samen

Zo dat is een harde stelling. Een stelling waar ik altijd erg tegen geweest ben, maar ik ben inmiddels ingehaald door de waarheid en ik zie in dat het inderdaad niet samen gaat.

Voor het eerst in mijn werkzame leven maak ik kans op een promotie, een kleine kans, maar toch het is voor het eerst. Ik wil me daarom natuurlijk van mijn beste kant laten zien, maar thuis loopt het allemaal niet zo soepel en ik ben eigenlijk te moe om te functioneren zoals ik gewend ben. Diep in mijn hart wil ik me ziek melden en even bijtanken en in veel andere gevallen zou ik dat ook gedaan hebben, 5 keer per nacht er uit voor onze kleine meid breekt me na 8 maanden wel op, maar nu is dat natuurlijk geen optie. Ik wil die promotie.

Natuurlijk komen er wel weer nieuwe kansen, maar carrière maken in het onderwijs is al bijna onmogelijk, dus ik wil geen kans onbenut laten.

De tijd zal het leren. Ik moet de komende weken in ieder geval laten zien dat thuis geen invloed heeft op mijn werk, want anders ga ik gelijk nat. Ik heb toch al het gevoel dat er met argusogen gekeken wordt naar werkende moeders die willen laten zien dat ze niet allemaal herintreders willen zijn, maar ook met kleine kinderen carrière kunnen maken.

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

9 gedachten over “Kinderen en carrière gaan niet samen”

 1. Hoi Nienke,

  Lastig hoor, precies een mooie kans op een eigenlijk niet zo goed tijdstip.
  Heb zelf een carriereswitch gemaakt toen mijn jongste 7 mnd was en de oudste 4 jaar. Dit was heel erg zwaar en bij mij helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd.
  Want eenmaal de promotie moet je ook meer/beter presteren, thuis de gebroken nachten en ook al helpt mijn man 50% in het huishouden, die gebroken nachten en zieke kinderen zijn toch vaak mama’s taak.
  Resultaat was dat ik op beide plekken niet 100% functioneerde.

  Natuurlijk wens ik jou heel veel succes en gun het je van harte. Maar wil ook even in je oor fluisteren dat er vast nog wel een keer een mooie kans komt in de toekomst wanneer jouw kindje wat ouder is en jij wat meer rust kan hebben in de nachten.

  Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat, hou je ons op de hoogte?

  Succes!
  Hanneke

 2. Denk dat dat in het onderwijs toch anders gaat 140 mensen kunnen solliciteren op 6 promotiefuncties en daar worden de beste 6 uit gekozen. Als ik op dat moment weinig tot niet aanwezig ben kan ik die kans wel gedag zeggen. Helaas is het niet aan mijn leidinggevende op die promoties uit de delen. Hij kan hoogstens een positief of negatief advies geven aan de rector.

 3. Ik weet dat het niet bij ieder kind kan maar borstvoeding en fles samen ging bij ons thuis altijd prima. Het lijkt me inderdaad zwaar maar als je man in deze periode het vangnet voor thuis kan zijn dan heb je al veel gewonnen. Overigens, echt goede werkgevers bieden promotiekansen in combinatie met een goede worklifebalance. Slechte manager die zijn personeel gaat afrekenen op de gezinssituatie.
  Succes!

 4. Is het eigenlijk niet belachelijk als één keer ziek melden je je promotie zou kosten? Daarvoor horen ze toch te kijken naar je prestaties op de lange termijn. Echt, dat kan toch gewoon niet?

 5. Hi Nienke,
  Het heeft mij een jaar gekost balans te vinden tussen werk en prive… Nu die er is kriebelt het ook om een stapje in het carrièrepad omhoog te gaan. Mijn situatie is dus een beetje andersom, maar ik begrijp héél goed hoe jij je voelt! Succes!

 6. Ola,
  Natuurlijk kan je moeder zijn en werken! Wij mannen kunnen dat toch ook, ik als man zie het verschil niet. Ik denk wel dat het belangrijk is dat je voor jezelf goed weet wat je precies wil en mss nog belangrijker wat je NIET wil. Anders is de kans mss te groot dat je ergens spijt van gaat hebben of dat je je schuldig gaat voelen naar je kind, dat ga je dan weer op een of andere manier proberen goed te maken wat dan weer ten koste gaat van een ander.

 7. Hoi Nienke,

  Kinderen en Carriere gaan, volgens mij, prima samen zolang je maar balans in je leven houdt.. Zorgen dat je man ook bijspringt, je hoeft het tenslotte niet allemaal zelf te doen… Hij maar ook jij hebt een drukke baan…Ik weet dat wij vrouwen soms de neiging hebben om alles zelf te willen doen, want dan loopt alles op “onze” rolletjes. Maar de man kan ook heel veel ook al is het in de begin niet zoals wij vrouwen het zouden doen.. Dan gaat het maar niet meteen perfect.. Soms moet je het een beetje loslaten ;-).. Samen een team vormen dat is het belangrijkste!

  Neem van mij aan, het komt goed! Ik heb al wel de nodige ervaring.. 🙂

  Sterkte! Je kunt het!

  Liefs,

  Bianca

 8. Hoi Nienke, ik kan me voorstellen dat je op het moment op je laatste krachten werkt. Het is inderdaad niet makkelijk om een carrière te maken als je kleine kindjes hebt. Die vergen erg veel energie van je. Naast het feit dat ze veel zorg en aandacht nodig hebben moet je zelf ook wennen aan de nieuwe situatie. Gelukkig wordt het weer beter als ze wat ouder worden.
  Veel succes met je het jezelf laten zien de komende weken. Ik denk, dit hierboven lezende, dat het je wel gaat lukken hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven