Kinderen in bad? Iedere dag is teveel van het goede!

Heerlijk dobberen in bad met een grote berg schuim, onze kinderen zijn er dol op. Het liefst gaan ze elke dag in bad. Nou moet ik zeggen dat ik ze begrijp hoor, ben er soms zelf ook niet uit te slaan maar elke dag dat uitgebreide badritueel … pfff … is niet altijd even ontspannen moet ik bekennen. Zeker niet nadat we een lange dag op pad zijn geweest en laat thuis zijn gekomen. Dan is het juist heerlijk de kids snel in bed te hebben liggen in plaats van de kinderen in bad te moeten doen. Dus soms is hier het ouderwetse washandje met een soppie een prima alternatief … en ja zelfs als hun voeten eruit zien alsof ze de hymalaya op blote voeten beklommen hebben. Why not?

kinderen in bad

Kinderen in bad of met een soppie?

Hoe vaak gaan jou kinderen in bad? Elke dag een badritueel van heb ik jou daar of slinger je ook weleens de washand over het gezicht en lichaam van je kroost om ze daarna het lekkere warme bed in te bonjouren?

Te vaak je kinderen in bad kan slecht zijn

Elke dag badderen hoeft absoluut niet, het kan zelfs voor kinderen met een droge en/of gevoelige huid vervelend zijn. Het kan juist meer huidproblemen veroorzaken zoals droogte en eczeem. Daar heeft Dokter Leenarts dan weer fijne producten voor, maar toch… liever hebben we geen eczeem!

Sommige ouders kiezen ervoor de kinderen elke dag in bad te doen, voor de duidelijkheid ik heb er niks op tegen hoor, maar soms moet je je afvragen of het echt nodig is? We wassen namelijk alleen maar alle goede bacteriën en de beschermlaag van de huid af die we juist nodig hebben ons te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Wees ook matig met zeep, kies liever voor deze zachte en milde reinigingsproducten zonder zeep. Zeep droogt de huid meer en meer uit. Ditzelfde geldt voor het wassen van de haren. Het is echt niet nodige elke dag de haren te wassen. Het verliest juist het glanzende laagje waardoor het haar uitdroogt en daarnaast liggen er ook nog eens luizen op de loer die juist dól zijn op schoon haar 😉 .

Kies bijvoorbeeld voor badderen om de dag. De ene dag lekker dobberen en spelen in bad en de andere dag die lekkere zachte washand om even schoon te poetsen. Niks mis mee! Zo kijken ze ook elke keer weer uit naar het uitgebreide badritueel met alles erop en eraan.

4 gedachten over “Kinderen in bad? Iedere dag is teveel van het goede!”

  1. Mijn baby gaat elke avond even in bad, omdat dat een slaap ritueel geworden is… maar mijn dochter ging om de dag ofzo, en nu met t warme weer douche ze meestal elke dag wel, maar ze is 13.

  2. hier gaan ze 1 keer per week of zelfs 1 keer per 2 weken echt in bad
    als ze echt vies zijn van zand/modder/… in de haren dan gaan ze gewoon in de douche (in het bad)

    schmink was ik weg met washandje en mineraal water

  3. 2-3 keer per week. Is er los onderdeel vies: dan wassen we dat. Maar als het in d’r haar zit gaat ze in bad. Zelfde voor als ze geschminkt is

  4. Mijn dochters douchen 5 dagen per week, juist om hun gevoelige huisjes wat snel eczeem heeft. Zo min mogelijk zeep ook. Echt in bad gebeurt maar weinig, daarna vast last van de huidjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven