Wanneer mogen jouw kinderen met make-up de deur uit?

Een lippenstiftje geeft kleur en een poedertje zorgt voor een zongebruinde huid, heerlijk! Zo af en toe is het fijn dat het er is, voor mezelf puur noodzakelijk!! Vooral om mijn wallen een beetje weg te werken en een iets wat uitgeruste blik te toveren, voor zover dat lukt. Enfin, de stelling luidt; Wanneer mogen jouw kinderen met make-up de deur uit? Ik ben er erg nieuwsgierig naar of dit bij jullie al een onderwerp van gesprek is. Wat vind jij ervan?

kinderen met make-up

Kinderen met make-up, onschuldig of niet?

En vooral … wanneer mogen jouw meiden beginnen met make-up? En wat voor make-up hebben we het dan over? Het begint hier in huis nu al met een onschuldige roze gekleurde lippenbalsem en een nagellakje op de nagels en teennagels maar het gaat natuurlijk steeds een stapje verder kan ik me zo bedenken. Onze dochters zijn 6 en 4 jaar dus het blijft hier voorlopig gelukkig nog bij die onschuldige roze gekleurde lippenbalsem en een nagellakje op de nagels maar wat als we een aantal jaren verder zijn?

Pittige conversaties

Uiteraard wil iedere ouder voorkomen dat dochterlief als een soort van dichtgemetselde barbiepop de deur uit gaat, toch? Oehhh … ik voel nu al pittige conversaties opkomen over een paar jaar met m’n meiden. Wanneer is make-up nog subtiel, wanneer zijn kinderen met make-up mooi en wanneer is het acceptabel?

Die kleine lieve snoetjes hebben helemaal geen make-up nodig en de grotere meiden zijn zonder make-up vaak nog mooier ook! Maar vertel ze dat maar eens, ze worden soms bijna woest! Urenlang brengen ze door voor de spiegel, zonde van de tijd, maar ook gewoon niet goed lijkt me. Tegenwoordig worden ze ook helemaal gek gemaakt op social media met dè perfecte plaatjes natuurlijk. Hoe kijk jij tegen kinderen met make-up aan?

The Photoshop World

Lichamen die helemaal in balans zijn, een perzikhuidje waar je u tegen zegt en een super gaaf gezicht zonder enige oneffenheden. Yeah Right. De realiteit is natuurlijk anders, maar maak ze dat maar eens wijs. De wereld van Photoshop kan elk lichaam en elke huid perfect en pukkelloos maken. En als zelfs de schoolfotograaf al littekens weg shopt

Jammer dat sommige meiden zich daar aan willen spiegelen. Doe het niet! Niemand is perfect, gaaf of pukkelloos. Wees wie je bent, je bent al mooi genoeg! Vertel eens, zou jij je kinderen met make-up de deur uit laten gaan, en zo ja… vanaf welke leeftijd ongeveer? En als je ze dan al een beetje tegemoet komt, gebruik je dan kinder make-up ?

1 gedachte over “Wanneer mogen jouw kinderen met make-up de deur uit?”

  1. Dunya gebruikt al heel lang af en toe make-up omdat ze het leuk vindt. Maar ze doet het maar heel soms en ik vind het wel leuk. Zolang het om onschuldige redenen gaat, als het uit haar zelf komt, zie ik er geen kwaad in. Ik vind het leuk dat ze het doet. Nagels lakken vindt ze ook geweldig. Staat ook leuk! Gelukkig doet ze het niet elke dag en gewoon een keertje voor een feestje of omdat ze er zin in heeft. Ze is nu negen dus ik ben benieuwd wanneer het echt een issue wordt. Dunya lijkt zich niet te willen spiegelen en daar ben ik wel blij om. Die verwachtingen kun je nooit aan voldoen en hoeft ook helemaal niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven