Hoeveel kinderen nodigen jullie uit voor een verjaardagsfeestje?

Niet zo lang geleden schreef ik nog een blog over de leukste kinderfeestje ideeën. Niet gek blijkt achteraf, want Brabanders die kunnen er wat van, van feestjes vieren 😉 . Zo blijkt uit het onderstaande onderzoek wat Kaartje2go onlangs uitvoerde over kinderen uitnodigen voor een verjaardagsfeestje. Ze onderzochten in welke provincie’s de meeste kinderen worden uitgenodigd op een verjaardagsfeestje en maakten een super mooie infographic.

Zit jij ongeveer op het gemiddelde van jullie provincie als je kijkt naar het aantal kinderen dat jullie voor een kinderfeestje uitnodigen?

kinderen uitnodigen verjaardagsfeestje

Kinderen uitnodigen voor een verjaardagsfeestje

Ik vind het wel een geinig onderzoek dus zet ik graag even op een rijtje hoe het zit met het uitnodigen van kinderen op een verjaardagsfeestje.

Brabantse kinderen vieren de grootste kinderfeestjes

Van alle provincies in Nederland nodigen Brabantse feestvarkens de meeste kinderen uit voor hun kinderfeestje. Dit blijkt dus uit de ruim 150.000 bestellingen van uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes.

Noord-Brabantse kinderen sturen gemiddeld naar 13,5 vriendjes en vriendinnetjes een uitnodiging voor hun partijtje. En met 6,8 uitnodigingen vragen kinderen uit de provincie Groningen de minste kinderen op hun verjaardagsfeestje.

Ook de gemeenten hebben ze tegen elkaar afgezet. Van alle gemeenten is de gemeente Zeist koploper in het versturen van uitnodigingen. Zij nodigen gemiddeld namelijk 21,5 kinderen uit voor hun verjaardag! In Assen worden de kleinste feestjes gevierd, met 5,6 kinderen.

Minder uitnodigingen per verjaardagsfeestje dan ‘vroeger’

Opvallend is dat meisjes meer kinderen uitnodigen dan dat jongens doen. Gemiddeld nodigen meisjes 12 kinderen per feestje uit, tegenover bijna 11 kinderen op jongensfeestjes. Ook daalt het aantal genodigden elk jaar. In 2016 werden nog 12,8 kinderen uitgenodigd. Aan het begin van 2018 was dat een kind minder, met 11,8 kinderen per verjaardagsfeestje. 

De luizenmoeder en verjaardagsfeestjes

In de comedyserie De Luizenmoeder mogen de leerlingen hun uitnodigingen niet meer op het schoolplein uitdelen. Hoe zit dat bij jullie op school? Bij ons is het beleid dat je de uitnodigingen wel op het schoolplein mag uitdelen, maar niet in de klas. Op sommige scholen mag het echter niet op het schoolplein, net zoals bij De Luizenmoeder.

Maar we lijken dit ‘verjaardagsprocotol’ niet te volgen. Ruim 60% van de jarigen bestelt namelijk nog wel een pakketje met kaarten om uit te delen op school of om rond te brengen. Een derde van de kinderen stuurt zijn uitnodigingen rechtstreeks naar de ontvangers. Dat laatste zou ik zelf best lastig vinden, ik geloof niet eens dat ik alle adressen heb. Jij wel?

kinderen uitnodigen verjaardagsfeestje

Kinderen uitnodigen en dan?

Wat niet in het onderzoek naar voren komt, maar waar ik ook nieuwsgierig naar ben is niet alleen hoe ze kinderen uitnodigen voor een verjaardagsfeestje, maar ook wat in die uitnodiging ‘normaal’ is.

  • Is zo’n uitnodiging vaak mét of zonder eten?
  • Worden de kinderen na het verjaardagsfeestje naar huis gebracht of moet je ze ophalen?

Bij ons is het in de meeste gevallen zo dat ze met een volle buik worden thuisgebracht. Zou dat ook ‘Brabants’ zijn of gaat dat bij jullie ook zo? En gaan jullie de verjaardagsuitnodigingen zelf maken of bestel je ze ook online?

Over Kaartje2go

Kaartje2go is een van de grootste kaartenwebshops van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 10 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en uitnodigingen.

Shutterstock foto van verjaardagsfeestje door Harbachova Yuliya

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven