10 x wat ik denk nu de kinderen weer naar school gaan

De vakantie is voor ons voorbij. Regio Midden mag sinds maandag weer naar school en zodoende gaan mijn drie kinderen met hun nieuwe schoolspullen op de fiets naar school. Op naar hun nieuwe juffen, een nieuw leerjaar en terug naar al hun klasgenoten. Yes! De kinderen gaan weer naar school! Toen ik laatst deze blog van Joyce las over wat zij dacht na twee weken vakantie met de kinderen thuis, dacht ik: ‘ I know how you feel!’. Begrijp mij niet verkeerd: ik vind vakantie echt fijn. Maar, ik vind het ook fijn dat de kinderen weer naar school gaan.

Einde van de vakantie: ruzie in huis

Zodra de kinderen vakantie kregen, gingen wij op weg naar Spanje om daar de mooiste stranden van de Costa Brava uit te zoeken. Dat was genieten! Na twee weken waren we weer thuis en hadden we nog vier weken voor de boeg waarin de kinderen thuis waren. De meeste vriendjes en vriendinnetjes waren weg, dus ze moesten het vooral met elkaar leuk hebben.

En dat was nou precies wat niet helemaal lukte. De laatste week helemaal niet 😉 . Ik heb nooit de ambitie gehad om politieagent te worden, maar het voelde toch alsof ik deze carrièremove had gemaakt. Behang heb ik ook niet, dus zodra het mooi weer was gooide ik ze naar buiten. ‘Wat moeten we doen dan?’, vroeg Oudste Zoon. ‘Pak een bal en ga naar het park ofzo. Dat deed je op de camping toch ook de halve dag?’, zei ik dan. Drie diepe zuchten en wat protest later, stapten ze alle drie de frisse lucht in. Ze kwamen (bijna) altijd vrolijker terug dan voordat ze de deur uit gingen.

Lees ook: Dit is de beste bedtijd voor je kind!

kinderen weer naar school

Rustig naar het schoolritme toewerken

Laat naar bed, een pyjamaochtend, geen gedoe en rustig aan: dit is wat mijn kinderen regelmatig deden in de vakantie. De laatste twee weken kwamen vriendjes en vriendinnetjes weer terug van vakantie en werd er gespeeld en gelogeerd. Maar ja, aan alles komt een eind en langzaam moesten we weer richting een ritme. De week voordat de school begon, begin ik hiermee. Op een regelmatige tijd avondeten, steeds een kwartiertje vroeger naar bed tot de normale bedtijd weer was bereikt. Langzaam werkten wij toe naar die eerste schoolweek. Het scheelt natuurlijk ook dat Manlief gewoon weer aan het werk was.

Lees ook: Voor het eerst naar de basisschool

10 x Wat ik denk nu de kinderen weer naar school zijn

Neem dit lijstje met een korrel zout. Of twee 😉 .

  1. Vanuit huis werken gaat echt een stuk beter in een rustig huis.
  2. Heerlijk, ik kan de hele dag mijn muziek draaien, zonder dat iemand Kinderen voor Kinderen wil horen. De. Hele. Dag.
  3. Zal ik zo even naar de kapper gaan?
  4. Jammer dat schoolritme? Echt niet, heerlijk juist! Ik hou van Rust, Reinheid en Regelmaat 😉
  5. Over reinheid gesproken: dit scheelt echt rommel in huis.
  6. Zouden alle moeders en vaders blij zijn dat hun kinderen weer naar school gaan? Of ben ik dan een ‘slechte’ moeder?
  7. O, ik moet ook nog met ze doornemen welke dagen ze kunnen afspreken met vriendjes/vriendinnetjes. Niet vergeten!
  8. Eindelijk tijd voor de stapel werk die is blijven liggen. (lang leve het thuiswerken)
  9. Ik kan gewoon bijna 5 uur mijn eigen tijd indelen. VIJF UUR!
  10. Wanneer begint de herfstvakantie eigenlijk?

Wat denk jij als je kinderen weer naar school zijn? Vind je het ook fijn als het schoolritme weer begint of zou je willen dat de vakantie langer duurt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven