Kinderfeestje voor 10-jarige; dit is leuk om te doen

Je wilt een kinderfeestje organiseren voor je 10-jarige zoon of dochter? Dan kan je vast wel wat ideeën gebruiken wat je dan zou kunnen gaan doen.

Blijf je thuis of ga je op stap? En waar zou je dan heen kunnen gaan? Lees snel verder voor de leukste ideeën!

kinderfeestje 10 jaar

Thuis een kinderfeestje voor een 10-jarige vieren of toch weggaan?

Omdat een tienjarige toch al wel wat groot begint te worden, heb je misschien het idee dat je nu wel weg moet gaan tijdens zijn of haar feestje. Maar dat hoeft op zich helemaal niet!

Ook een 10-jarige kan een heerlijk kinderfeest gewoon thuis vieren. Kijk, je zult natuurlijk wel een leuk programma moeten verzinnen wat afgestemd is op deze leeftijd. Maar ook dat hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Tip: kijk ook zeker even in de webshop van Suus voor de leukste themafeestjes en andere ideeën! 

Wat kan je thuis doen tijdens het kinderfeestje?

  • Boek een workshop die bij jou thuis gehouden wordt óf geef zelf die workshop. Koken, bijvoorbeeld. Of sieraden maken.
  • Hou een laboratorium- of wetenschapsfeestje met allerlei proefjes. 
  • Doe een make-over met de meiden.
  • Houd een gezellige filmavond.
  • Of een tuinfeestje met lekker eten en disco.
  • Een discofeestje is sowieso altijd leuk.
  • Lasergamen in de tuin of ergens dichtbij in de natuur.
  • Fotoshoot zelf organiseren.
  • Zelf een leuke film opnemen met de kids.
  • Buiten een speurtocht doen.

Er op uit met een kinderfeestje voor een 10-jarige

Uiteraard is er buiten de deur heel veel keus uit leuke activiteiten voor de kinderen. Kijk vooral naar dat wat je kind leuk vindt om te doen en probeer daar een fijn feestje bij te vinden.

Natuurlijk weet je niet of iedereen het leuk zal vinden, maar dat hou je altijd. En het is immers wel zijn of haar verjaardag. Dus jouw 10-jarige bepaald uiteindelijk wat voor activiteiten er gedaan worden op zijn of haar kinderfeestje.

Klimmen op een kinderfeestje

Zowel jongens als meiden houden van klimmen! Dus een klimfeestje is vast een succes. Klimparken vind je op steeds meer plekken in ons land, dus ook vast wel ergens bij jou in de buurt.

Kies voor een park waar ook voor beginnende kids goed te klimmen valt. En natuurlijk met leuke arrangementen voor kinderfeestjes. Of ga enkel klimmen en zorg zelf daaromheen voor lekkers en eten.

Museumbezoek tijdens een kinderfeestje van een 10-jarige

Een museum is allang niet meer saai en vervelend. Zeker grotere musea zijn tegenwoordig ook gericht op kinderen, met zo hun eigen activiteiten. En vaak kan je er dus ook je feestje vieren.

Natuurlijk kies je dan voor een museum waar je kind blij van wordt. Een soldaat-in-spé zal helemaal gelukkig zijn met een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in Soest. Terwijl een wetenschapper NEMO vast prachtig vindt in Amsterdam en een geschiedenisfreak graag naar het Archeon in Alphen aan den Rijn zal gaan!

De nieuwste film

Lekker naar de bios en vooraf al even lekker eten (thuis of bijvoorbeeld bij de Mac): zeker weten dat ze dat wel kunnen waarderen. Het enige waar je op moet letten is dat er wel net een film draait die ze graag willen zien…

GPS-tocht of geocaching tijdens het kinderfeestje

Naast een speurtocht houden bij jullie in de buurt, kan je natuurlijk ook een speurtocht ergens anders gaan doen. Met GPS wordt het helemaal leuk. Je kunt een gps-speurtocht doen op meerdere manieren.

Je zou eens kunnen kijken bij Gpsspeurtochten.nl. Misschien zit er wel één bij jou in de buurt.

Een ander leuk idee is geocaching. Hierbij ga je op zoek naar een schat waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen, zoals ze zelf zeggen. Via gps-coördinaten ga je op zoek naar de schat. 

Lasergamen is leuk voor een 10-jarige!

Lasergamen kan je op veel plekken in ons land. Vaak is het ook te combineren met andere activiteiten zoals trampolinespringen of karten. Het is natuurlijk maar net wat de aanbieder allemaal aanbiedt.

Lasergamen in de buitenlucht kan ook. Je zou dan laserguns kunnen huren of zoek naar een aanbieder voor buiten lasergamen.

High tea op je kinderfeestje

Voor de snoepkonten is een high tea op het kinderfeestje een heel leuk idee. Je zou eerst met elkaar iets lekkers kunnen bakken en/of met elkaar de tafel mooi aankleden.

En daarna heerlijk gaan genieten van het lekkers. Uiteraard kan je het eten ook afwisselen met leuke spelletjes of een mooie film.

Leuk idee voor een kinderfeestje van een 10-jarige: bowlen

Veel kinderen vinden bowlen ook leuk. Hier in de buurt kan je bowlen met een discoparty erna. Maar uiteraard heeft ieder bowlingcentrum zo zijn eigen ideeën bij een kinderfeestje voor een 10-jarige.

Tegenwoordig met de hekjes die ernaast gezet kunnen worden (vaak automatisch bij degene die het nodig heeft) hoeven de kinderen ook niet al goed te kunnen bowlen!

Zwemmen

Water blijft leuk, ook als je tien bent. Lekker zwemmen is dan ook zeker een goed idee. Het wordt nog leuker als je naar een zwembad gaat waar veel te doen is.

Of in ieder geval naar een zwembad waar ze niet al iedere dag in de vakantie zitten. Het kan natuurlijk wel, maar een keer iets heel anders is wel zo leuk.

Escaperoom

Probeer binnen een bepaalde tijd de codes te kraken en te ontsnappen! Iedere escaperoom is weer anders. Let op de leeftijden die de escaperooms hanteren en kijk eens rond wat er allemaal mogelijk is.

Want er zitten grote verschillen in escaperooms én het moet natuurlijk niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn!

Een slaapfeestje is superleuk tijdens een kinderfeestje voor een 10-jarige

Uiteraard is ook een slaapfeestje een heel leuk idee. Lekker met elkaar tutten (als meiden) of houden ze meer van gamen en maak je er een soort LAN-party van?

Zet je een leuke film op, doen jullie leuke spellen of misschien is een karaoke-sessie wel het einde? Een slaapfeestje kan je op heel veel manieren houden! 

Naar een pretpark tijdens je kinderfeestje

Uiteraard kan je ook iedereen inladen en naar een pretpark gaan. Kost wel een beetje veel, waarschijnlijk. Maar eerlijk is eerlijk: de kinderen zullen zich wel vermaken!

Misschien kan je het met iemand anders tegelijk vieren, zodat jullie de kosten kunnen delen als je dit toch wel een heel leuk idee vindt!

Nog meer andere toffe ideeën voor kinderfeestjes lees je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven