Kinderfeestje boerderij Groningen; 5 leuke adresjes

In Groningen een kinderfeestje organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn talloze leuke adresjes te vinden voor een harstikke leuk verjaardagspartijtje. En wat dacht je bijvoorbeeld van een boerderij kinderfeestje in Groningen?

Lekker bezig zijn op de boerderij, knuffelen met de dieren, van alles te weten komen over de beesten én niet te vergeten natuurlijk het leuke spelen wat je op zo’n boerderij kunt doen.

Veel aanbieders van boerderijfeestjes bieden daarnaast ook nog andere extra’s aan, zoals iets creatiefs doen of zelf eten klaarmaken. Het vieren van kinderfeestjes op een boerderij in Groningen kan je onder andere doen op de adressen die wij hierbij verklappen!

En niet alleen koeien kan je in Groningen vinden, want wat dacht je van knuffelen met pony’s of ezeltjes?

kinderfeestje op boerderij in Groningen, tips voor leuke boerderijen

Kinderfeestjes boerderij Groningen

1. Educatieboerderij Nieuwlandse Akker in Midwolda

In Midwolda vind je de educatieboerderij Nieuwlandse Akker. Scholen kunnen hier bijvoorbeeld heen met de groepen 3 tot en met 8 om les te krijgen.

Maar ook kinderfeestjes vinden plaats op deze boerderij in Groningen. Lekker knuffelen met de dieren, spelen in het hooi en (zoals ze zelf zeggen) lekker ongestraft vies worden! Er wordt gestart met het verstoppen van de cadeautjes en het versieren van een cakeje.

Wat daarna komt hangt af van het soort feestje wat er gekozen is. Je kunt kiezen uit diverse activiteiten, zoals een eigen stokpaard maken, een klomp verven of een unicorn, een hoefijzer versieren of jullie gaan gewoon lekker spelen of racen met de skelters en traptrekkers.

Natuurlijk kan er tussendoor gedronken worden en is er nog een lekker zakje chips. Je kunt er ook voor kiezen om de kinderen er te laten eten als afsluiting. En vergeet trouwens ook de pony’s niet. Je kunt namelijk ook nog kiezen voor een ponyfeestje!

Educatieboerderij Nieuwlandse Akker, Nieuwlandseweg 5 in Midwolda, website: nieuwlandseakker.nl

2. Kinderfeestje op boerder The Horse Farm in Garnwerd Groningen

The Horse Farm: het is niet moeilijk te raden natuurlijk welke dieren je hier zult tegenkomen. Is je zoon of dochter gek op paarden? Dan ga je natuurlijk naar een paardenboerderij voor het kinderfeestje.

De kinderen maken hier op een speelse manier kennis met de pony’s en leren van alles over de dieren. Eerst is er een rondleiding langs de pony’s en de paarden. En daarna wordt er gezongen, cadeautjes verstopt en uiteraard krijgen de kids drinken met lekkers.

Vervolgens gaat de cap op en wordt er uitgelegd hoe de dieren gepoetst moeten worden en hoe je moet ponyrijden. Om dat daarna in de praktijk te gaan toepassen. Er worden spelletjes gedaan en als afsluiting komen de pannenkoeken tevoorschijn.

Het feestje duurt ongeveer 2 uur. Maar dat is niet alles, want je kunt op de Horse Farm ook terecht voor een feestje op het water! Lijkt dat jullie wel wat, boek dan het kano kinderfeestje op deze boerderij in Groningen!

The Horse Farm, Scholleweg 2 in Garnwerd, website: horsefarm.nl

3. Ger’s Ezelstal

Geen koeien of paarden, maar ezeltjes! Ook dat is een heerlijk kinderfeestje in Groningen op de boerderij.

Na het eten van een ezel-cupcake worden de ezels geborsteld en gaan jullie een tochtje maken met deze dieren. De kinderen mogen om de beurt op de ezels zitten en onderweg wordt er gezellig gepicknickt.

Het feestje duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Hoe groot je de picknick wilt hebben is aan jou. Er is keuze uit 2 varianten.

Ger’s Ezelstal, Dorpsstraat 14 in Vriescheloo, website: gersezelstal.nl

4. Bloemenboerderij in Saaxumhuizen

Bij de Bloemenboerderij vind je een pluktuin, terras, boerengolf, boerenbowlen, kan je spelen op het erf, er is een boerderijwinkel en nog veel meer leuks.

Bij de Bloemenboerderij kan je ook een leuk kinderfeestje boeken. Natuurlijk begin je ook hier met de cadeautjes uitpakken en hier iets bij eten en drinken. Daarna gaan de kinderen kleine klompjes verven. En dan is het tijd voor spelen.

Een potje Boerenklompgolf bijvoorbeeld of maak een spannende tocht door het Maisdoolhof. Dit kan natuurlijk alleen als de mais hier hoog genoeg voor is. Vanaf begin juli behoort dit tijdens het kinderfeestje op deze boerderij in Groningen tot de mogelijkheden.

Tussendoor kan er gespeeld worden op de boerderij. Er mag zoveel limonade gedronken worden als de kinderen maar willen en er horen ook een aantal lekkere traktaties bij. Op de boerderij vind je skelters, traptrekkers, steps, een trampoline, het maisbad, een palendoolhof en nog veel meer leuks om mee te spelen.

Bij regen kan er prima binnen gespeeld worden. Je kunt ook een knapzak erbij boeken. Hierin zit eten en drinken om mee te nemen het maisdoolhof in.

Bloemenboerderij, Dikemaweg 10 in Saaxumhuizen, website: bloemenboerderij.com

5. Lutje Zuuderham in Aduard

Lutje Zuuderham is een huiselijke kinderopvang op de boerderij. Maar Oma Geertsema geeft ook kinderfeestjes op deze Groningse boerderij.

De kinderen worden ontvangen met taart en drinken en natuurlijk wordt er gezongen en de cadeautjes mogen uitgepakt worden. Daarna volgt er een rondleiding over de boerderij en mag je spelen in het stro of lekker racen op de skelter.

En als je het durft mag je zelfs een koe melken! Natuurlijk mag je tussendoor genieten van lekkers en wordt het feestje afgesloten met de lekkerste patat of pannenkoeken. Overigens kan je op deze boerderij ook nog boerengolf spelen, een vergadering houden of een teamuitje reserveren.

Lutje Zuiderham, Friesestraatweg 48 in Aduard, website: gastouder-zuiderham.nl

Boerderij kinderfeestjes in Groningen

Kort samengevat zijn er voldoende mogelijkheden voor boerderij kinderfeestjes in Groningen, dus kies er eentje uit en bezorg jouw kindje de verjaardag van zijn of haar leven! Liever toch iets anders doen op je kinderfeestje, check dan deze ideeën.

Wil je een kinderfeestjes zoeken bij een van de andere provincies? Daar hebben we ook informatie voor je over opgezocht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven