Kinderfeestje boerderij Noord Holland

Kinderen zijn gek op boerderijen. Spelen in het hooi, de koeien eten geven en knuffelen met de kleine geitjes of lachen om de gekke sprongen van de lammetjes. Een kinderfeestje op een boerderij vieren is dan ook ideaal. Op zoek naar een kinderfeestje op een boerderij in Noord Holland? Wij hebben verschillende leuke mogelijkheden voor je gevonden!

Kinderfeestje boerderij Noord Holland

Op een boerderij in Noord Holland je kinderfeestje vieren? 7 leuke adresjes

1. André hoeve in Spierdijk

De André Hoeve in Spierdijk is niet alleen een boerderij, maar sinds 2006 ook een zorgboerderij. Daarnaast kan je er van alles doen, zoals dus ook het houden van kinderfeestjes.

De kinderen mogen hun cake versieren, krijgen een rondleiding over de boerderij, gaan waterfietsen, mogen op de trampoline, de hooizolder, paardrijden en kijken bij het melken… Kortom: een kinder boerderijfeestje in Noord Holland met alles erop en eraan.

André hoeve, Noord-Spierdijkerweg 179 in Spierdijk, website: andrehoeve.nl

2. Manege Noot in Callantsoog

Is je meisje of jochie meer gek op paarden dan op koeien? Dan is een feestje op een manege een prachtig alternatief.

De kinderen maken kennis met de pony’s van manege Noot en natuurlijk krijgen ze les. De pony’s mogen geborsteld worden en verder kan er ook lekker gespeeld worden. Je kunt na afloop ook nog lekker smullen van de patat. Het feestje is te boeken vanaf vier kinderen, die minimaal 5 jaar oud zijn.

Manege Noot, Zwarteweg 4 in Callantsoog, website: manegenoot.nl

3. Boerderij Het Vertrouwen in Akersloot

Op Boerderij Het Vertrouwen zijn de kinderen meer dan welkom. Ze worden ontvangen met limonade en de cakejes mogen ze zelf versieren.

Er volgt een leerzame speurtocht tijdens het kinderfeestje over deze boerderij in Noord Holland en dan gaat er gespeeld worden. De jarige heeft van tevoren vier spellen uitgezocht. Tussendoor is er natuurlijk tijd om te drinken en wat lekkers te eten. Je kunt dit feest uitbreiden met eten erbij of extra spellen.

Boerderij Het Vertrouwen, Verlengde Roemersdijk 6 in Akersloot, website: boerenkinderfeestje.nl

4. De Gouwe Stal in Oostwoud

Nog een paarden-optie voor een kinderfeestje op een boerderij is een kinderpartijtje houden bij De Gouwe Stal in Oostwoud. Deze ‘stal’ biedt twee feestjes aan, maar er kan altijd op verzoek dingen aangepast worden, zodat je precies het feestje kunt samenstellen dat bij jouw wensen past. De drie feestjes zijn:

  • Het pony knuffel feestje, waarbij de pony’s geknuffeld, gepoetst en gepimpt worden en uiteraard wordt er gereden op de dieren.
  • Bij het All-in paardtijtje wordt er niet alleen van alles gedaan met en uitgelegd over de pony’s, maar mogen ze ook rijden en wandelen met de pony’s.
  • En daarnaast gaan ze ook nog een hoefijzer schilderen.

De Gouwe Stal, Liederik 24 in Oostwoud, website: degouwestal.nl

5. Kinderfeestje op boerderij Koningshoeve in Spaarnwoude Noord Holland

Aan het werk tijdens je feestje: dat klinkt niet leuk, maar is het wel!

Want welk kind wil nou niet aan de slag op de boerderij? De stier moet hooi krijgen, de boxen opgestrooid worden, er moet aangeveegd worden en poep geschept. En dan mag de nep koe Klaartje gemolken worden en de mini pony’s willen eten.

Eitjes moeten geraapt worden en o ja, dan is er ook nog het ezeltje wat aandacht wil. Kortom: meer boerderijfeest dan hier ga je niet vinden! Gelukkig mag er ook nog gespeeld worden en wel in het stro!

Maar er zijn ook nog allerlei leuke oudhollandse spelletjes te spelen. En daarnaast kan het kinderfeestje op deze boerderij in Noord Holland ook gewoon doorgaan als het weer niet meewerkt.

Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Eventueel ook voor 5-jarigen, maar daarvoor moet er eerst even overleg gepleegd worden met de boerin.

Boerderij Koningshoeve, Kerkweg in Spaarnwoude, website: koningshoevebv.nl

6. Veldzicht Hoeve in ‘t Veld

Een ontzettend leuk en populair boerderijfeestje zijn de kinderfeestjes op de Veldzicht Hoeve in Noord Holland.

Wees er op tijd bij, want ze zitten al lang van tevoren vol met boekingen! Ze stellen dat kinderen van dieren houden en de koeien op de hoeve houden ook van kinderen!

De boerderij is te vinden tussen Heerhugowaard en Schagen en ze kunnen zowel grote groepen ontvangen als kleine feestjes verzorgen. Voorkeuren en wensen worden graag besproken, want ze willen het feestje tot een groot succes voor je kind maken.

Bij het kinderfeestje hoort onbeperkt limonade drinken, een cake versieren, een overall per kind, diverse activiteiten onder begeleiding, de kinderen krijgen hun boer – of boerinnen diploma en dan krijgen ze ook nog iets lekkers mee naar huis of een ijsje.

Maar er is ook nog een andere variant. Waar bij de eerste optie vooral dingen op de boerderij gedaan worden, zoals koe melken, melk tappen en een kruiwagen race, is de tweede variant voor de stoere kinderen.

Na het eten van de cake en het drinken van de limo gaan de kinderen met overall de wei in waar allerlei uitdagingen op ze staan te wachten. Geen boeren diploma dus, maar volop actie. Zijn de kinderen meer van de creatieve uitspattingen? Boek dan de derde variant.

Dan wordt er dus ‘geknutseld’ op de boerderij. Hierbij is er keuze uit meerdere mogelijkheden, zoals een insectenhotel maken, een vogelhuisje beschilderen of bijvoorbeeld een koe schilderen. Zoals gezegd kan je contact opnemen om samen te bekijken wat er mogelijk is om zo een heerlijk feestje te kunnen geven.

Velzicht Hoeve, Doorbraakweg 6 in ’t Veld, website: veldzichthoeve.nl

7. Kinderfeestjes op de Koeienkade boerderij in Muiden Noord HOlland

Met uitzicht op het Muiderslot je boerenfeestje vieren. Dat kan! Bij de Koeienkade dus.

Ze maken het feestje zoals jullie dat wensen, dus stel zelf je eigen ‘pakket’ samen. Er kan van alles. Een rondleiding, de dieren aaien, een nepkoe melken, vlotvaren in de sloot, boter maken, koe wassen, klompengolf, slootjespringen, traptrekker parcours en nog veel meer. Hoe leuk wil je het hebben?

Je mag je eigen taart meenemen! Verder krijg je chips en limo en indien gewenst kan er na afloop zelfgebakken pannenkoeken gegeten worden of patat met knakworst. En bij slecht weer? Geen paniek, want ook binnen is er meer dan genoeg te doen! Geschikt vanaf 4 jaar.

De Koeienkade, Noordpolderkade 2 in Muiden, website: dekoeienkade.nl

Boerderij kinderfeestjes in Noord Holland

Kort samengevat zijn er voldoende mogelijkheden voor boerderij kinderfeestjes in Noord Holland, dus kies er eentje uit en bezorg jouw kindje de verjaardag van zijn of haar leven! Liever toch iets anders doen op je kinderfeestje, dan hebben we in dit blog nog leuke ideeën voor je.

Wil je een kinderfeestjes zoeken bij een van de andere provincies? Daar hebben we ook informatie voor je over opgezocht:

  • Boerderijfeestjes Tilburg en omgeving
  • Boerderijfeestjes Zuid-Holland
  • Boerderijfeestjes Noord-Brabant
  • Boerderijfeestjes Groningen
  • Boerderijfeestjes Utrecht
  • Boerderijfeestjes Gelderland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven