Kinderfeestje boerderij Utrecht; 6 toffe plekjes

Koeien knuffelen, in het stro spelen of lekker skelteren op het erf. Het kan allemaal als je een kinderfeestje op een boerderij geeft. Een boerderijfeestje in Utrecht vinden? Geen probleem, want wij hebben leuke boerderijen voor kinderfeestjes in Utrecht voor je op een rijtje gezet!

kinderfeestje op boerderij in provincie Utrecht; 6 leuke boerderijen

Kinderfeestje boerderij Utrecht; de leukste plekjes verzameld

1. Geertjes Hoeve in Haarzuilens

Bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens kan je van maandag tot en met vrijdag een kinderfeestje vieren. Er zijn meerdere mogelijkheden. Je hebt keuze uit:

 • Boerenlach, voor kinderen van 4 jaar en ouder. Hierbij gaan jullie bijvoorbeeld gezellig de geitjes voeren en een ponyritje maken en uiteraard lekker spelen. Ook is er een speurtocht.
 • Boerenleven, vanaf 6 jaar. Dit partijtje is uitgebreid met een rondleiding met de boer.
 • Boerenfeest: vanaf 4 jaar. Nu gaan jullie ook nog muffins versieren.
 • Boerentroef: vanaf 6 jaar. Hier komt boter maken om de hoek kijken, naast alle andere activiteiten.
 • Boerenwinter: vanaf 4 jaar. Deze is ook echt voor in de winter bedoeld en de speurtocht is dan omgetoverd tot een winterspeurtocht én jullie gaan marshmallows roosteren.
 • Boerenjammie: vanaf 6 jaar. Met een speurtocht gaan jullie ingrediënten verzamelen voor de koekjes en die gaan jullie daarna bakken.

Geertjes Hoeve, Thematerweg 5 in Haarzuilens, website: geertjeshoeve.nl

2. Boerderij De Boterbloem in Amerongen

Lekker spelen op een boerderij in Utrecht tijdens je kinderfeestje en er ook nog iets van leren: het kan bij De Boterbloem.

Natuurlijk krijgen de kinderen een warm welkom met drinken en wat lekkers. Ook kunnen dan de cadeautjes uitgepakt gaan worden. Daarna gaan de overalls aan en kunnen jullie met boer Leo op stap. Neem wel even zelf laarzen mee!

Koeien melken of rijden op de minitractor. Jullie mogen op een koe zitten of de kalfjes brokjes geven. Uiteraard hoort gewoon lekker spelen er ook bij en knuffelen met de kleine dieren in de knuffelschuur.

Maar er is zelfs ook nog een super coole speelhal! Het kinderfeestje op deze boerderij kan je op meerdere manieren boeken. Je kunt ook gewoon vrij komen spelen, bijvoorbeeld. Of het geheel uitbreiden met eten of een ijsje. Want na zoveel speelplezier zal een patatje zeker goed smaken!

Boerderij De Boterbloem heeft trouwens ook een minicamping, dus je kunt ook lekker kamperen bij de boer. En ook gewoon zomaar even vrij komen spelen kan. Omdat de speelhal voor kinderen is, betaal je dan alleen voor de kids en hebben de ouders of begeleiders vrij entree.

Boerderij De Boterbloem, Amerongerwetering 2 in Amerongen, website: Boterbloem.com

3. Een kinderfeestje op boerderij de Boerinn provincie Utrecht

Bij een kinderfeestje bij de Boerinn kan je kiezen uit meer dan 20 activiteiten en stel zo je eigen feestje samen. Hoe leuk is dat! Je kunt hiermee ook zelf bepalen hoelang het feestje dus zal gaan duren.

Maar er zijn ook standaard kinderfeestjes, zoals ‘Kinder Boerenspellen Indoor’. Hierbij gaan de kids allerlei boerenstalspellen spelen en dit zijn natuurlijk hilarische spellen dus goed voor de lachspieren. En uiteraard probeer je wel met je team te winnen. Geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Een ander idee is ‘Kinder Boogschieten’. Ook dit is voor dezelfde leeftijdsklasse. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar kan je kiezen voor ‘Kinder poldersport’, waarbij er leuke estafettes gelopen worden en er een groot waterspektakel plaats vindt.

Boerderij De Boerinn, Mijzijde 6 in Kamerik, website: deboerinn.nl

4. De Stadsboerderij in Utrecht

In de stad Utrecht kan je terecht op de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk, ook voor je kinderfeestje. Er zijn vijf stadsboerderijen met speeltuinen en er zijn zes stadstuinen.

Je kunt hier dus ook je verjaardag vieren. Je kunt een verjaardagskist huren en zo je feestje in een bepaald thema vieren. Gebruik de kist op de stadsboerderijen (of neem hem mee naar een ander natuurplekje). De volgende themakisten kan je huren:

 • Kabouterkist (van 4 – 6 jaar)
 • De Dierenschat (van 4 – 7 jaar)
 • Piet Piraatappel (van 5 tot 7 jaar)
 • Slootje Prutten (van 7 -12 jaar)
 • Survivallen (van 7 – 12 jaar)

Op de site van Utrecht Natuurlijk kan je zien op welke stadsboerderij welke kisten te huur zijn, want niet alle locaties verhuren alle themakisten.

Website: Utrechtnatuurlijk.nl

5. Manege Stal van Brenk in Groenekan

Op zoek naar een plek om tussen de paarden te verblijven? Dan is manege Stal van Brenk een idee. Hier kan je zoon of dochter lekker tussen de pony’s zijn kinderfeestje geven op een boerderij in de Utrechtse provincie.

Je krijgt een rondleiding, de pony’s mogen gepimpt worden en natuurlijk mag er ook op de pony’s gereden worden. Verder is er drinken en eten. Ook kan je het programma nog enigszins laten aanpassen aan jouw wensen.

De feestjes gaan gewoon door met slecht weer, maar zullen altijd buiten gegeven worden. Jullie kunnen een half uur/drie kwartier voor het feestje al naar de manege gaan en jullie mogen dan alvast jullie eigen meegebrachte taart opeten en cadeautjes uitpakken. Daarvoor mogen jullie de feestjeskantine gebruiken.

Manege Stal van Brenk, Voordorpsedijk 29 in Groenekan, website: stalvanbrenk.nl

6. Boerderij De Zonnewijzer in Bunnik

Voor kinderen van 5 tot en met 9 jaar biedt Boerderij De Zonnewijzer in Utrecht ook kinderfeestjes. Deze oude boerderij ligt op het prachtige landgoed Rhijnauwen-Amelisweerd.

Er zijn hier twee arrangementen om uit te kiezen. Voor de kinderen van 5 tot en met 7 jaar is er ‘Boerenknuffels’. De kinderen gaan op een laagdrempelige manier kennismaken met de dieren op de boerderij.

De kalfjes mogen geaaid worden en zelfs een flesje gegeven worden. De koeien krijgen hooi van de kinderen en natuurlijk worden ook de pony’s niet vergeten. Verder kan er gespeeld worden. Voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar kan je kiezen voor ‘Doe als een boer!’

Dan gaan de kids met de boerin mee het boerenerf over en wordt er van alles verteld over het boerenleven en uiteraard mogen de kinderen ook nu van alles met en voor de dieren doen. Ook kan er gespeeld worden.

Beide feestjes duren ongeveer 2,5 uur en zijn beide inclusief limo voor de kids en koffie en thee voor de ouders. Taart en versnaperingen zitten niet bij de prijs in.

Boerderij De Zonnewijzer, Koningslaan 15 in Bunnik, Website: boerderijzonnewijzer.nl

Boerderij kinderfeestjes in Utrecht

Kort samengevat zijn er voldoende mogelijkheden voor boerderij kinderfeestjes in Utrecht, dus kies er eentje uit en bezorg jouw kindje de verjaardag van zijn of haar leven! Liever toch iets anders doen op je kinderfeestje, dan hebben we in dit blog nog leuke ideeën voor je.

Wil je een kinderfeestjes zoeken bij een van de andere provincies? Daar hebben we ook informatie voor je over opgezocht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven