Bowlen op een kinderfeestje: hoe organiseer je dat?

Bowlen op het kinderfeestje van je zoon of dochter zal door veel kinderen leuk gevonden worden. Het is niet ingewikkeld om even ergens een bowlingbaan te vinden waar je met de kinderen heen kunt gaan.

Maar vanaf welke leeftijd kan dit? Met hoeveel kinderen kan je tegelijk bowlen? En wat kan je bijvoorbeeld nog meer doen op een dergelijk partijtje? Kortom: alle antwoorden op vragen over een kinderfeestje met bowlen vind je hier.

kinderfeestje bowlen

Hou oud moet je zijn om te bowlen?

In principe zou je al met kinderen vanaf een jaar of vijf kunnen gaan bowlen. Maar let op: het verschilt per bowlingbaan vanaf welke leeftijd ze dit toestaan!

Je zult dus even moeten kijken wat het bedrijf zelf eist. 

Is bowlen niet te moeilijk voor kinderen?

Natuurlijk hangt het van de leeftijd van de kinderen af en van het kind op zich, in hoeverre het goed kan bowlen. Maar: tegenwoordig zijn er meerdere hulpmiddelen waardoor het voor ieder kind gewoon leuk is om te doen.

Hekjes langs de kant of een soort kussens in de goot, zodat de bal altijd op de baan blijft, zie je tegenwoordig eigenlijk overal wel.

Doen bijvoorbeeld ook oudere broers of zusjes mee? Dan is het fijn als de rekjes per speler omhoog en omlaag kunnen. Dat maakt het allemaal wel zo eerlijk.

Er zijn ook glijbaantjes waar het kind de bal vanaf kan duwen, waardoor de bal sneller de baan over rolt. Die zal je misschien niet overal aantreffen.

Worden er echter kinderfeestjes georganiseerd en hou je de minimumleeftijd in de gaten, dan kan je er uiteraard vanuit gaan dat het ook voor deze kinderen geschikt is!

Toch liever een ander kinderfeestje? Hier vind je een heleboel leuke ideeën.

Hoe lang ga je bowlen met een kinderfeestje?

Ga je voor een arrangement dan zal het meestal 1 uur bowlen zijn en zijn er regelmatig nog andere activiteiten omheen.

Wil je enkel een baan huren, zonder extra’s (omdat je dat liever gewoon thuis doet, bijvoorbeeld), dan zou je kunnen overwegen om 2 uur te gaan.

Maar dat is echt enkel leuk als het om oudere kinderen gaat. Anders zullen de meeste kinderen het wel voor gezien houden en alleen maar druk en verveeld gaan doen. Je kunt het waarschijnlijk beter houden bij 1 uur bowlen en nog andere dingen erbij doen. 

Wat kan je nog meer doen op een kinderfeestje met bowlen

Wat kan je nog meer doen tijdens dit kinderfeestje om een middag te vullen? De mogelijkheden zijn eigenlijk behoorlijk groot hierin. Kortweg heb je de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Bij de bowlingbaan zijn er ook nog andere activiteiten te doen, die je ook kunt reserveren.
  • Je hebt een verjaardagarrangement geboekt en daar zitten al extra activiteiten bij. Zelf ooit met mijn toen vijfjarige gaan bowlen met zijn feestje en toen was er naast eten ook nog disco en schminken.
  • Je gaat naar huis en doet daar nog leuke dingen (of dat doe je vooraf).
  • Je gaat met de kinderen nog even een frisse neus halen. Misschien is er een speeltuin in de buurt van de bowlingbaan. Of weet je nog een andere fijne plek om met de kinderen buiten bezig te zijn.

Wat kan je thuis doen met het thema bowlen?

Vind je het leuk om thuis nog extra dingen te doen tijdens het bowlen kinderfeestje? Dan kan het extra leuk zijn om wel ‘bowlen’ als thema te nemen. 

  • Je kunt op zoek gaan naar uitnodigingen met bowlingballen en/of pins erop. Of je maakt het heel eenvoudig zelf.
  • Maak of koop slingers met een bowlingbal of pins erop.
  • Je maakt van cake een pin na.
  • Je kunt zelf een kwartet maken met allerlei termen van het bowlen. 
  • Of je past het ganzenbordspel aan, aan bowlen. Teken de vakjes van het ganzenbord na op een vel karton, maar maak van de vakjes met een gans nu iets met een bowlingbal (of pin) erop. 
  • Een uitdeelzakje kan je vullen met lekkers en bijvoorbeeld een bowlingsleutelhanger.

Hoeveel kinderen op 1 bowlingbaan?

Er wordt aangeraden om maximaal met 6 personen op 1 baan te spelen. Anders kan je niet een heel spel spelen (10 rondes) en duurt het wachten wel heel erg lang.

Maar ook hiervoor geldt dat je even moet kijken wat de ‘eisen’ zijn bij het arrangement dat je boekt. Bij de bowlingbaan hier wordt er gesteld dat er juist minimaal 6 kinderen per baan moeten, bij een verjaardagsfeestje. 

Waar eten met een kinderfeestje bowlen?

Meestal zal je met de kinderen eten tijdens het kinderpartijtje. Dat hoort er eigenlijk toch wel bij. Ga je bowlen dan kan je een verjaardagarrangement nemen bij veel bowlingbanen. Hier kan ook eten bij zitten.

Anders kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld langs de McDonalds te gaan. Of je gaat met de kinderen naar je eigen huis en je zorgt dat daar lekker gegeten kan worden. 

Leuke variaties voor een kinderfeestje met bowlen

Goed, jullie gaan bowlen op het kinderfeestje. Nu kan je ‘gewoon’ gaan bowlen, maar veel bowlingcentra bieden ook weleens variaties aan die misschien het allemaal net nog even leuker maken.

LED bowlen, bijvoorbeeld. Hierbij veranderen de kleuren steeds van de banen. Of er zijn discotijden. Of je boekt een bowlingbaan op een bijzondere plek.

Zo kan je bowlen bij de Beekse Bergen, waardoor je naast bowlen ook nog de wilde dieren kunt bekijken of kunt spelen in de binnen- en buitenspeeltuin.

Of wat dacht je van een feestje op een CenterParcs, waarbij je ook kunt kiezen voor bowlen? Bijvoorbeeld op De Eemhof kan je van alles doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven