Kinderfeestje koken; tips en ideeën voor een kook kinderfeestje

Een kinderfeestje met het thema koken, dat is alles wat Aaron graag wilde voor zijn verjaardag. En dat snap ik best want hoe cool is het om een kook kinderfeestje te geven op 8 jarige leeftijd? Hieronder lees je hoe dit kinderfeestje ze bevallen is en wat zijn moeder Marinka allemaal geregeld heeft voor dit feestje.

versiering tafel kinderkookfeestje

Kinderfeestje met thema koken; een kook kinderfeestje met pizza!

Eerst en vooral wil ik even aangeven dat jij je kook kinderfeestje natuurlijk helemaal kan inrichten hoe jij het wilt. Wil je pizza maken, net als ze bij Marinka hebben gedaan? Prima! Maar je kan ook iets anders gaan koken voor het kinderfeestje. Ben je op zoek naar andere kinderfeestje ideeën, check dan dit blog.

Het merendeel van de artikelen die wij gebruikt hebben bij dit kinderfeestje kan je rondom ieder koken thema gebruiken. Dus kies uit waar jullie zin in hebben en maak er een fantastische verjaardag van voor je kind.

De gebruikte artikelen komen trouwens bij Suus kinderfeestjes vandaan.

Koken op je kinderfeestje, zo leuk kan dat zijn

Na weken van wachten konden we eindelijk de doos van Suus kinderfeestjes compleet uitpakken en gebruiken, want dit weekend was het zover. Het verjaardagsfeestje van Aaron. En voor zijn 8e verjaardag wilde hij graag een kook kinderfeestje geven. 

Snuffelen tussen alle kinderfeestjes thema’s

Ik mocht een thema uitzoeken op de site en daar stond ook een kook kinderfeestje tussen. Kwam dat even goed uit want Aaron had me al aangegeven dat hij graag wilde gaan koken met zijn kinderfeestje.

En wat een enorm assortiment heeft deze webshop. Wel 30 soorten thema’s en bij ieder thema zijn er weer losse onderdelen te koop. 

Wij kozen het complete kook thema pakket met aankleding. Alles in hetzelfde matchende thema. Super makkelijk dus, want qua voorbereiding ben je dan al helemaal klaar met je kinderfeestje.

Een kinderfeestje met koken inclusief volledig draaiboek!

Ik kreeg het complete draaiboek per mail, wauw! Voor iemand als ik die graag overzichtelijk en compleet werkt is dit dus echt geweldig. Het hele kook kinderfeestje staat uitgewerkt.

Ieder spel wordt benoemd en uitgelegd en bij alles staan ook de benodigdheden. Ook in het receptenboekje is alles uitgeschreven. 

Het is dus echt een kwestie van de lijstjes overnemen en je hebt het complete overzicht om je kinderfeestje met koken vorm te geven. Je hoeft alleen nog maar uit te voeren.

Uitnodigingen voor het kook kinderfeestje

Aaron heeft zelf de uitnodigingen geschreven en uitgedeeld. Én de unboxing gedaan. Wat leuk om dat blije koppie van hem te zien, alles speciaal voor hem. 

Je vindt dus hele toffe uitnodigingen op de website die per 10 stuks maar € 3,95 kosten. Zo heb je in no-time passende uitnodigingen helemaal in het thema van je kookfeestje.

Zo kan je de verjaardag zelf vieren

Op de grote dag hebben we de tafel mooi gedekt, bijpassende etagères gekocht, appelflapjes gebakken en al het lekkers erop gelegd. 

Bij binnenkomst keken alle kinderen hun ogen uit en wilden ze meteen aan tafel. Nadat zo’n beetje alle verjaardagsliedjes aan bod zijn gekomen, is het uitpak tijd. Alle cadeautjes worden gegeven, blij ontvangen en uitgepakt.

kinderfeestje koken en organiseren

Tafel dekken voor een kookfeestje van kinderen

En dan is het nu tijd voor de rest van het kinderfeestje in het thema koken. Alle kinderen zijn razend enthousiast bij het zien van hun bordje met daarop een koksmuts, een receptenboekje en een eigen pollepel. Rara, wat gaan we doen? 

kook kinderfeestje
receptenboekje kook kinderfeestje

We beginnen het feestje met het versieren van de koksmutsen en het inkleuren en invullen van het receptenboekje.

Je kan trouwens ook bijvoorbeeld kiezen voor het maken van een gebaksbordje in het thema koken of een kookschort versieren.

spertocht kinder kookfeestje

Speurtocht koken kinderfeestje

In die tijd is Peter (mijn man) naar buiten gegaan om de speurtocht kaartjes op te hangen. De kleine kaartjes uit het pakket zijn de route kaartjes en de grotere kaarten zijn de opdrachten.

Omdat alles zo duidelijk beschreven is in het draaiboek, was het ook makkelijk in de voorbereiding dus de tas met benodigdheden voor de speurtocht stond al klaar. Leuk zo’n speurtocht kinderfeestje!

Nadat de kinderen klaar zijn met knutselen zijn we het intro filmpje gaan kijken voor de speurtocht. Want kok Komkommer is zijn gelukspollepel kwijt… wat nu! 

kinderfeestje koken

Uiteraard kunnen de kinderen hem hierbij helpen en de kinderen springen enthousiast van de bank. Gelukkig hebben we zalig herfstweer te pakken op Aaron zijn kinderfeestje, dus schoenen aan en naar buiten allemaal voor de kook speurtocht. 

kookfeestje kinderen

De opdrachten worden simpel uitgelegd en zijn goed te doen voor allerlei leeftijden. En wat helemaal handig is, alle opdrachten kunnen ook binnen! Mocht het dus slecht weer zijn dan heb je met je speurtocht ook een hoop spelletjes voor binnen.

Veel daarvan heb je meestal ook in huis, dus dat scheelt in aanschaf. Wat een top constructie hè.

spelletjes kinderfeestje koken

We zijn zeker 1,5 uur buiten geweest maar je kunt de speurtocht zo kort of lang maken als je zelf wilt. Ze hebben soepballen in de pan moeten stuiteren; het “ik maak soep en doe erin” spel; teken de snor en nog veel meer. Bekende spelletjes maar met een kook twist speciaal voor dit kinderfeestje. 

Gelukkig voor kok Komkommer hebben deze toppers de pollepel terug gevonden. 

Het draaiboek is lekker uitgebreid en bevat niet alleen een complete opzet voor een speurtocht, maar ook lekker veel tips voor de verdere invulling van het kook kinderfeestje. 

Je vindt de kook speurtocht met alle benodigdheden hier.

kinderfeestje koken eten bereiden
gehaktballetjes draaien kookfeestje

Koken tijdens je kinderfeestje

Bij thuiskomst is de tafel weer mooi gedekt en na het handen wassen, is het tijd om het eten voor te bereiden. Dit staat dus ook helemaal uitgeschreven in het receptenboekje. Wij hebben er een kleine twist aangegeven en zijn gegaan voor een tomaten-groentesoep met gehaktballetjes en volkoren wrap pizza’s, maar wil je het liever iets kleiner aanpakken dan kan je het in de de vorm van een high tea thuis doen.

De kinderen hebben de taken verdeeld, de koksmuts ging op en er werd serieus hard gewerkt. Ze hebben gehaktballetjes gedraaid of hun leven ervan hing en met veel precisie werd de kaas over de pizza’s gestrooid. 

kookfeestje kinderen soep maken
kinderfeestje koken en pizza maken

Roeren, draaien en strooien en er kwam een heerlijke pan verse soep op tafel en prachtige punten pizza’s. 

Tip: voor het beste resultaat blijf je tijdens het koken natuurlijk wel bij de kinderen in de buurt 😉

Maar bij zo een culinair hoogstandje hoort natuurlijk een heerlijk dessert. Een vlaflip van vanille en chocoladevla met een serveerplankje vol lekkere toppings. Er werd heerlijk gesmuld.

Maar aan al het moois komt een einde, zo ook aan dit leuke en heerlijke feest. 

koksdiploma voor een kinderfeestje

Uitdeelzakjes, een koksdiploma, het receptenboekje en de pollepel mee naar huis

De uitdeelzakjes stonden al klaar, maar de kinderen kregen ook nog een heus koksdiploma, een kook kleurplaat, het receptenboekje en natuurlijk de pollepel mee. Met volle armen, een gevuld buikje en een grijns van oor tot oor gingen de kinderen weer naar huis.

Neem een kijkje op de site en kies uit 1 van de vele thema’s. Een leuk, goed georganiseerd en origineel partijtje wordt zo thuis bezorgd. De voorbereidingen zijn al grotendeels voor je gedaan, hoe ideaal!

Zelfs ik vond het fijn, terwijl ik normaal gesproken graag alles zelf regel, plan en organiseer. 

Ik wens jullie ook alvast een gezellig en onvergetelijk kinderfeestje met koken! 

receptenboekje kinderfeestje

Wat kan je allemaal doen om een kinderfeestje in het thema koken te vieren?

Nog even een kleine samenvatting over alles wat je kan doen bij een kook kinderfeestje:

  • Versieren van koksmutsen
  • Inkleuren en invullen van een receptenboekje
  • Een kook speurtocht houden (met intro filmpje)
  • Een pollepel schilderen
  • Gebaksbordjes maken
  • De tafel versieren in een kook thema voor het kinderfeestje
  • een mooie koks placemat op tafel leggen
  • Een koksdiploma meegeven
  • Schminken van de koks
  • Kook spelletjes

Op deze manier heb je een perfecte mix van knutselen, energie kwijtraken, eten, spelletjes doen en een complete invulling voor je kinder kookfeestje.

Eindconclusie over een kinderfeestje in het thema koken

Heeft je kind interesse in koken, dan is dit kinderfeestje zeker geschikt. Er zijn veel producten die je kan gebruiken om het kinderfeestje helemaal in thema te houden waardoor je het met gemak zelf thuis kan vieren.

Natuurlijk kan je vast ook in de buurt een kook kinderfeestje reserveren, maar dan ben je wel veel meer geld kwijt. En zeg nu zelf, zo’n kinderfeestje thuis organiseren is toch net zo leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven