Lasergamen op een kinderfeestje? Zo organiseer je dit.

Een stoer en spannende activiteit voor een kinderfeestje is lasergamen. Lekker veilig, maar jongens, wat een actie en avontuur op een dergelijk feestje. Je kunt op meerdere manieren een lasergame feestje houden. Hoe? Dat leggen we hier graag aan je uit.

kinderfeestje lasergamen

Wat is lasergamen

Misschien even handig om te begrijpen wat lasergamen nu precies is. Met lasergamen heb je dus laser geweren en probeer je de andere partij uiteraard uit te schakelen.

Gelukkig doet dit bij lasergamen geen pijn en word je er niet smerig van, zoals bij paintballen. Lasergamen werkt namelijk met een infrarood signaal. De deelnemers dragen een pak of een vest wat deze signalen opvangt en aangeeft of je geraakt bent.

Lasergamen kan zowel buiten als binnengespeeld worden.

Waar kan je jouw lasergamen kinderfeestje vieren?

Zoals gezegd kan dit zowel buiten als binnen. Maar je kunt ook nog kiezen of je dit bij een aanbieder gaat doen of gewoon thuis! Daar vertellen we straks meer over.

Lasergamen wordt door veel bedrijven aangeboden. Vaak zijn dit bedrijven die meerdere activiteiten aanbieden. Speelparadijzen kunnen het zelfs in kleine vorm in hun speelhal hebben.

Maar dat is natuurlijk niet echt iets voor een echt lasergame partijtje. Als je lasergamen opzoekt op internet dan komen er heel veel naar voren en het kan gewoon niet anders dan dat er één bij jou in de buurt is. 

Waar let je op bij het boeken van een lasergame kinderfeestje?

Vergelijk niet alleen de prijs, maar kijk ook eens of je erachter kunt komen hoe het lasergamen eraan toe gaat.

Is er een binnen- of buitenterrein? Hoe groot is het? Hoelang mogen de kinderen spelen? Vanaf welke leeftijd kan het? 

Lasergamen binnen

Bij lasergamen binnen zullen er allerlei objecten staan waar de kinderen zich achter kunnen verschuilen. De ruimte zelf zal wat donkerder zijn, zodat je minder snel zichtbaar bent.

Ideaal natuurlijk wat het weer betreft, want daar heb je immers niks mee te maken. 

Lasergamen buiten

Buiten in het bos je lasergamen kinderfeestje vieren voelt toch net even echter aan. Er zijn aanbieders die voor jou op locatie een speelveld klaarzetten.

Het leuke van een bos is natuurlijk de ruimte en het is ook gewoon lekker om buiten bezig te zijn. Zeker als het feestje in de lente of zomer is. 

Of: huur laserguns voor jouw kinderfeestje

Een andere optie is dus het huren van laserguns. Dan heb je natuurlijk helemaal de vrijheid om te doen en laten wat je wilt. En je hebt niks met tijden te maken, want je kunt net zolang het spel spelen als jullie zelf willen.

Het pakket wordt naar je toegestuurd en je stuurt het ook gewoon weer terug. Misschien zit er wel een verhuurder bij jou in de buurt, dan zou je het ook gewoon op kunnen halen. 

Spelvarianten

Er kan op verschillende manieren lasergame gespeeld worden. De meest gewone manier is de verdeling in teams die tegen elkaar vechten. Je kunt ieder voor zich aan de gang gaan, maar het teamwork is toch wel net zo leuk.

Bij een ‘thuisaanbieder’ kwam ik de variant tegen van VIP-maskers. Elk team heeft dan een VIP en de teamleden moeten hem of haar beschermen. Is de VIP door zijn levens heen, dan is het spel verloren. 

Eigen ervaring met een kinderfeestje lasergamen

Ik heb zelf voor mijn jongste een keer laserguns gehuurd en omdat wij veel ruimte in de tuin hebben het gewoon bij ons in de tuin gevierd. Ik denk dat de jongens een jaar of elf waren en ze hebben genoten.

Heb je geen (ruime) tuin, dan kan je toch prima uit de voeten met de laserguns, want je kunt natuurlijk ook alles meenemen naar het park of het bos.

Zoek wel een plek op waar je ruimte hebt en het niet overbevolkt is door andere mensen. Want dat werkt natuurlijk niet.

Ook een idee: misschien ken je iemand met een grote loods of iets dergelijks, waar je je mag uitleven. Zorg voor allerlei obstakels waar de kinderen zich achter kunnen verschuilen en je kunt het prima binnen spelen.

Voor welke leeftijd is een lasergamen kinderfeestje leuk?

Het zal afhangen van de aanbieder vanaf welke leeftijd je jouw lasergamen kinderfeestje kunt vieren. Maar lasergamen op zich is eigenlijk voor iedereen vanaf een jaar of zes leuk.

Ook voor volwassenen kan het gewoon nog veel plezier geven. Dus zoek je naar een feestje voor een tiener? Lekker doen!

Toch liever een ander kinderfeestje? Hier vind je veel ideeën voor een kinderfeestje.

Wat kan je nog meer doen op een lasergamen kinderfeestje?

Als je naar een lasergame aanbieder gaat, zal je ook vaak een echt feestje kunnen boeken, met eten en alles erbij. Of met meerdere activiteiten erbij.

De games worden vaak in hallen gehouden waar ook andere dingen te doen zijn. Bij speelparadijzen, karten of bijvoorbeeld bij een trampolinepark.

Dus ook dat kan je even in de gaten houden als je op zoek gaat naar een lasergame kinderfeestje. Kies je voor je eigen feestje, dan zou je het feest ‘soldaten’ als thema kunnen geven en andere dingen rondom dit thema erbij kunnen doen.

Wat kan je doen bij een soldatenfeestje?

Maar hoe organiseer je een soldatenfeestje? Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Denk maar eens aan de volgende dingen:

  • Camouflage overal…dus servetten, slingers, kleden én als schmink.
  • Als je de mogelijkheid hebt: zet een legergroene tent op, waarin jullie bijvoorbeeld kunnen eten.
  • Maak een stormbaan als extra activiteit.
  • Je kunt ook denken aan iets rustigers om tussen verschillende lasergames te doen. Het oplossen van een boodschap in geheimtaal, bijvoorbeeld.
  • Zijn de kinderen nog jong? Dan is het huren van een themakist misschien ook wel een leuke extra aanvulling. Hier zit dan van alles in om een echt soldatenfeestje te organiseren. Samen met de laserguns heb je dan wel een heel compleet feest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven