Je kinderfeestje op de boerderij vieren; tips en inspiratie

Kinderen zijn gek op dieren en het boerenleven. Heerlijk spelen in het hooi of het stro, rondscheuren op traptrekkers of skelters over het erf en uiteraard de vele dieren die geknuffeld of gevoerd mogen worden. Een kinderfeestje op de boerderij vieren is dan ook een heel tof idee voor kinderen tot een jaar of zeven.

Afhankelijk van wat er allemaal te doen is, want soms worden er zoveel activiteiten aangeboden dat de feestjes ook geschikt zijn voor oudere kinderen. Hoe organiseer je een boerderijfeestje?

Hieronder lees je allemaal tips om er een fijn verjaardagsfeestje voor je kind van te maken. Wil je graag met een ander thema aan de slag dan vind je hier heel veel informatie.

kinderfeestje in boerderij thema

Naar een speelboerderij of een echt kinderfeestje boeken? Voor- en nadelen.

Naar een kinderboerderij zonder reservering

Er zijn boerderijen die je altijd kunt bezoeken met kinderen en waar van alles te doen is. Hier zou je natuurlijk ook zo heen kunnen gaan. Voordeel is dat er veel te doen is. Nadeel als je niet een echt feestje boekt is dat je zelf de kinderen moet bezig houden en je toch minder kan.

Want vaak wil een gereserveerd feestje toch zeggen dat je dan meer te weten komt door de verhalen van de boer(in) of dat er ook leuke creatieve dingen tijdens het kinderfeestje gedaan worden. Natuurlijk is dit wel weer duurder.

Naar een échte boerderij met reservering

Daarnaast zijn er boerderijen waar je niet zo heen kunt, omdat het toch in de eerste plaats een gewone boerderij is en je echt je kinderfeestje moet reserveren.

Het leuke hieraan is wel dat je dan vaak op een ‘echte’ boerderij komt waar je dus kunt kennismaken met het echte boerenleven.

Je mag dan meelopen met de boer of boerin en helpen bij echte klussen op het bedrijf. En natuurlijk zijn er leuke speelmogelijkheden (want anders zouden ze immers geen partijtjes geven).

Meestal zijn jullie dan ook de enige groep die er op dat moment is. Wat er aangeboden wordt kan wel variëren. Maar praktisch altijd zit er een rondleiding over het bedrijf bij (soms in de vorm van een speurtocht) en mag je meehelpen bij het voeren van de dieren en met ze knuffelen.

Wat ze er verder omheen aanbieden wil nog wel eens verschillen en kan heel beperkt tot juist heel uitgebreid zijn.

Veel variatie, ook voor oudere kinderen

Zoals al eerder gemeld zijn er ook boerderijen die meer aanbod hebben, waarmee ze interessant zijn voor oudere kinderen.

Bijvoorbeeld een combinatie van de boerderij met poldersporten of rijles op pony’s. Uiteraard hangt het ook van jouw zoon of dochter af wat hij of zij leuk vindt om te doen tijdens het kinderfeestje.

Er zijn eveneens boerderijen waar je niet meteen de boerderij op moet, maar waar je simpelweg andere activiteiten kunt doen en eigenlijk de boerderij niets anders is dan een locatie waar het gevierd wordt omdat het nu eenmaal de vrouw des huizes is die feestjes organiseert.

Feit blijft wel dat het een leuke plek blijft om te verblijven! Is er bij de boerderij ook een camping, dan kan er zomaar nog heel veel meer te beleven zijn omdat het terrein is ingericht voor het vermaak van gasten.

Thuis beginnen met je kinderfeestje en dan naar de boerderij

Je zou thuis al kunnen beginnen met het feestje.

Door eerst thuis de cadeautjes uit te laten pakken, bijvoorbeeld, of misschien heb je nog wel leuke spelletjes in het hoofd die met de boerderij te maken hebben.

Of je dit wel of niet moet doen, hangt er een beetje vanaf hoe lang het kinderfeestje op de boerderij duurt wat je geboekt hebt.

Mag je zolang blijven spelen als jullie willen? Dan is het helemaal prima om meteen naar de boerderij te gaan. Duurt het feestje daar maar twee uur, bijvoorbeeld, dan zou je thuis ook nog wat kunnen doen. Of je sluit juist thuis af met een lekkere maaltijd als dat bij het kinderfeestje op de boerderij niet kan.

Bron: Pinterest Pantherke Motor Christianne

Het thema boerderij ook thuis doorvoeren bij het feestje

Wil je ook thuis een deel van het feestje vieren, dan is het wel zo leuk om ook daar het boerderij thema door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan leuke decoratie op de feesttafel zoals hierboven.

Zorg ook dat je activiteiten dan een link hebben met koeien, boeren of tractoren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld:

 • Een film te kijken, bijvoorbeeld van Biba Boerderij voor de allerjongsten
 • Een koe te knutselen of een ander boerderijdier met wc-rollen en gekleurd papier
 • Zelf een leuk poppenkastverhaal te verzinnen
 • Een quiz te houden met boerderijvragen
 • Sjoelen met een boerderij bak
Bron: Pinterest juf Kiara

Zoek je leuke producten in het boerderij thema voor je feestje? Hier vind je allerlei leuke boerderij versiering.

Bron: voorbeeld quiz Pinterest Julie Favyts

Een quiz maken voor het kinderfeestje op de boerderij

Als je dan toch lekker creatief bezig bent: het is ook leuk om een quiz te maken die de kinderen op de boerderij kunnen doen!

Let even op of het boerderijfeestje wat je geboekt hebt niet zelf al zoiets aanbiedt, want dan ben je voor niks bezig geweest. Ga je zelf naar een speelboerderij zonder een vast programma, dan is het een aanrader!

Misschien kan je dan zelf eerder al eens langs gaan om te zien wat er allemaal te zien en te doen is op de boerderij. Dan weet je zeker dat de vragen ook echt aansluiten bij de boerderij. En wellicht kan de boer of boerin je dan ook alvast helpen met leuke vragen die je in de quiz kunt gebruiken! Vragen staat vrij!

Leuke uitnodigingen maken voor het kinderfeestje op boerderij

Zelf uitnodigingen maken is natuurlijk het allerleukst. Zo kan je heel goed inspringen op het thema.

Een foto van de jarige op een tractor is bijvoorbeeld heel toepasselijk. Of kies een leuke achtergrond voor de uitnodiging met allemaal getekende koetjes, bijvoorbeeld.

Even zoeken op Google en je vindt vast een grappige afbeelding die je hiervoor kunt gebruiken.

Wil je liever kant- en klare uitnodigingen bestellen voor je kinderfeestje op de boerderij, dan kan je eens bij hier kijken, zij hebben allerlei verschillende uitnodigingen in boerderij thema!

Variaties op een ‘gewoon’ boerderijfeestje

Bij een boerderijfeestje denk je al snel aan koeien en schapen waarmee je in aanraking komt, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kan je eveneens zoeken naar paardenboerderijen, geitenboerderijen of misschien is er bij jou in de buurt wel een boerderij met alpaca’s of kamelen!

Of wat dacht je van ezelwandelingen maken vanaf de boerderij?

Zoek je een toffe kinderboerderij in de buurt voor je feestje? Hier kan je terecht!

Natuurlijk kan je voor leuke boerderij kinderfeestjes op veel plekken terecht. Ben je op zoek, dan kan je bij ons al heel veel leuke adressen vinden:

 • Boerderijfeestjes Tilburg en omgeving
 • Boerderijfeestjes Noord-Holland
 • Boerderijfeestjes Zuid-Holland
 • Boerderijfeestjes Noord-Brabant
 • Boerderijfeestjes Groningen
 • Boerderijfeestjes Utrecht
 • Boerderijfeestjes Gelderland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven