Welke spelletjes zijn leuk om tijdens een kinderfeestje te doen?

Een kinderfeestje vraagt uiteraard om spelletjes. Nu zullen er misschien direct ideeën bij je opkomen of je bent nu al in de stress omdat je echt niets weet te bedenken. Geen paniek, we helpen je graag op weg! Welke kinderfeest spelletjes zie jij wel zitten?

kinderfeestje spelletjes

Tips bij het uitzoeken van kinderfeest spelletjes

Vooraf geven we je graag even een aantal tips over het uitzoeken van de spelletjes voor het partijtje van je zoon of dochter. 

  • Heb je een thema? Kies hierbij dan de spelletjes uit. Dit kan je ook doen door gewone spelletjes aan te passen aan het thema.
  • Zorg dat de spellen voor het kinderfeest passen bij de leeftijd van de kinderen.
  • Zorg dat je genoeg spelletjes bedacht hebt. Je kunt beter te veel bedacht hebben en dat niet alles gedaan wordt, dan dat je met je handen in het haar zit omdat er te weinig bedacht is.
  • Of je zorgt er gewoon voor dat er genoeg mogelijkheden zijn om even lekker vrij te spelen. Dan is het voorgaande punt minder van belang. Vrij spelen is zeker bij kleine kinderen erg in trek.

Wat is leuk om te doen op een kinderfeestje?

Er is genoeg te bedenken als het gaat om spelletjes en activiteiten op een kinderfeestje. Hieronder delen we de leukste ideeën.

Knutselen

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende activiteit op een kinderfeestje is knutselen. Hoe ingewikkeld je het maakt hangt natuurlijk af van de leeftijd van de kinderen.

Zorg voor voldoende materialen en een plek waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Het is ook handig als je voor ieder kind een kliederschort hebt. Dit kan uiteraard ook gewoon een oud kledingstuk zijn.

Schminken

Iets wat eigenlijk bij praktisch ieder kinderfeestje wel past is schminken. Nu is dat misschien niet meteen een spelletje, maar je zou er wel een spelletje van kunnen maken als de kinderen wat ouder zijn.

Wie schminkt het mooist, bijvoorbeeld. De kinderen mogen elkaar dan omtoveren tot ‘iets’. Dit kan natuurlijk ook met make-up. Let uiteraard wel op dat het allemaal op een veilige manier gaat.

Oudhollandse spellen op je kinderfeestje

Ga naar een verhuur van spellen of vraag eens om je heen of mensen spellen hebben zoals een sjoelbak, stelten, ezeltje prik en dat soort oude vormen van spellen.

Je kunt ook denken aan een hoepel of blik gooien. Maak een circuit met deze spellen en de kinderen kunnen er dan langs gaan. Maak mooie kaartjes waar eventuele scores op genoteerd kunnen worden.

Ook koekhappen kan je bij dit circuit tevoorschijn toveren. Of wat dacht je van flesje poepen en zaklopen?

Stormbaan/hindernisbaan

Ook een circuit op zich, maar dan met meer snelheid en beweging. Maak een circuit met van alles waar kinderen overheen moeten lopen en klauteren. Ideaal voor buiten.

Bij mooi weer zou je het kunnen combineren met water, zodat ze ergens lekker natgespoten worden of door water heen moeten. 

Stoelendans en disco

Muziek vinden de meeste kinderen prachtig. En daar kan je dan ook mooi gebruik van maken. Je kunt muziek opzetten en ze lekker laten dansen.

Eventueel met een wedstrijdje erbij wie het mooiste dansen kan. Of je maakt er een stoelendans van. Dat kan je op veel manieren doen.

Gewoon met stoelen, maar het zou ook kunnen met kussens op de grond. Of dat je bij het stoppen van de muziek zo snel mogelijk een bepaald voorwerp moet pakken. Wie heeft als laatste iets gepakt… Dat is weer net even anders! 

Karaoke

Of ga lekker zingen met de kinderen. Karaoke zorgt voor veel lol! Natuurlijk doe jij dan ook zelf mee… Je kunt er ook een spelletje voor op het kinderfeestje van maken door er een wedstrijdelement aan toe te voegen.

Piñata

Hang een piñata op en dan mogen de kinderen er heerlijk tegen aan slaan. Uiteraard om de beurt, want anders kon het weleens zeer gaan doen.

En als de piñata dan eindelijk stuk gaat, dan komt er allemaal lekkers uit of misschien wel andere leuke spulletjes.

Op zoek naar de schat: leuk spelletje op een kinderfeestje

Maak een schatkaart en laat de kinderen ontdekken waar de schat ligt. En die schat? Dat kan een kist zijn met cadeautjes erin of gewoon het lekkers voor dat moment.

Of je verstopt voor ieder kind ergens iets. Dan krijgen ze dus ook allemaal een andere schatkaart en maak je er meteen een wedstrijdje van.

Levend Stratego

Stratego in het echt spelen is een heel leuk en actief spel. Je hebt er alleen wel de ruimte voor nodig. Dus dit is vooral goed te doen als je ergens buiten in een park of bos zou kunnen spelen.

Heb je het geluk een groot bedrijfspand te hebben, waar je genoeg plekken kunt maken waar kinderen zich achter kunnen verschuilen, dan zou dat natuurlijk ook nog een optie zijn. Groot voordeel daarbij is dat je niet afhankelijk bent van het weer.

Bij Levend Stratego heb je twee teams en beide teams verstoppen hun vlag. Ieder kind krijgt een kaartje waarop staat wie hij is (zijn rang).

De kinderen moeten op zoek naar de vlag van de andere partij, maar kunnen onderweg getikt worden. Is de ander hoger in rang, dan ben je af en moet je terug naar de basis om een nieuw kaartje te halen.

Wie als eerste de vlag heeft, heeft gewonnen. Kaartjes kan je hier downloaden.

Kinderfeestje spelletjes: Diverse bordspellen

Maak op grote vellen karton of iets dergelijks een gezelschapsspel na, zoals ganzenborden. Dit kun je natuurlijk ook met stoepkrijt doen. De kinderen zijn nu de pionnen en je zorgt ook voor een hele grote dobbelsteen.

De kinderen mogen na elkaar gooien en zoveel stappen zetten als de ogen aangeven. Uiteraard met de nodige opdrachten bij bepaalde vakken. Welke opdrachten mag je helemaal zelf verzinnen!

Maak het vooral zo dat het spannend is, maar ook humor bevat. Wie komt als eerste aan?

Heb je een thema gekozen voor het feest? Vervang de gans dan door iets wat met het thema te maken heeft en verzin ook de opdrachten om dit thema heen. 

Ballon trappen

Alle kinderen krijgen een ballon, die met een touwtje aan zijn been vastzit.

Als jij het sein geeft moeten zij proberen om de ballon van een ander kind kapot te trappen! Je moet dus ook opletten dat niemand jouw eigen ballon kapot trapt! Wie blijft er over?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven