Een kinderfeestje met het thema paarden? Dat organiseer je zo!

Een kinderfeestje met het thema paarden organiseren voor je dochter is uiteraard een heel leuk idee als zij een echt paardenmeisje is. Of uiteraard voor je zoon als hij verzot is op deze dieren. Een groter plezier kan je ze vast niet doen.

Maar hoe pak je dit aan? Hoe kan je het kinderfeestje met paarden thema zo leuk mogelijk maken? Wat kan je doen op een paardenfeestje? En waar kan je heen gaan?

kinderfeestje thema paarden

Kinderfeestje met het thema paarden vraagt om… paarden

Een open deur, natuurlijk, maar door de basis van het feestje vol te stoppen met paarden heb je al een groot deel van de sfeer te pakken. Dat houdt dus in dat je alle feestartikelen voorziet van een paard of iets wat daarbij hoort.

Dus slingers, tafellaken, servetten, bordjes en bekertjes: zorg dat ze een paardenafbeelding hebben. Naast paarden kan je ook denken aan hoefijzers of cowboyhoeden. Gelukkig kan je deze artikelen eenvoudig kopen!

Uitnodigingen met paardenthema

Alles begint met een uitnodiging. Ook nu kan je kiezen voor een kaartje uit een webshop of je maakt ze natuurlijk zelf. Want dat hoeft al helemaal niet moeilijk te zijn.

Het leuke aan een uitnodiging zelf maken is dat je dan het lievelingspaard van je kind erop kan zetten. Of misschien heb je wel een mooie foto van je zoon of dochter op of bij een paard. Uiteraard is dat dan helemaal mooi om bij je zelfgemaakte uitnodiging te gebruiken.

Uitnodiging: digitaal of met de hand

Je kunt natuurlijk digitaal gaan knippen en plakken en zo een mooie uitnodiging voor het paardenfeestje maken. Je kunt ervoor kiezen om uit te printen op wat dikker papier waardoor het toch mooier is dan op gewoon papier.

Hou je wel van creatief bezig zijn? Dan zou je de kaartjes ook kunnen maken op dikker karton en echt plaatjes zelf gaan uitknippen en opplakken. Ook leuk om met de jarige zelf te doen.

Schminken en verkleden

Als de kinderen nog jong zijn, vinden ze het vast leuk om als paard geschminkt te worden. Je kunt ook kijken of je items kunt vinden waarmee je de kinderen een look van een paard kan geven. Bruine of zwarte kleding, of met vlekken en uiteraard een staart…

Stokpaardjes maken en wedstrijd

Aan de slag met stokpaardjes! Zorg voor een stok voor ieder kind en maak van karton een paardenhoofd. Liefst van wit karton, zodat de kinderen het nog mooi kunnen inkleuren of plakken zoals ze zelf willen.

Er zijn ook bouwplaten van paardenhoofden om een stokpaardje mee te maken. Is het paardenhoofd klaar, dan plak je het uiteraard vast aan de stok.

Stokpaardenrace

En dan is het tijd voor een stokpaardenrace. Maak een leuk parcours waar de kinderen overheen moeten. Over een (laag) bankje, door pionnen slalommen, een stukje rechtuit rennen, over iets heen springen.

Bedenk wel dat het kind minder mobiel is met een stokpaardje en hou het daarom allemaal vrij laag voor de veiligheid.

Andere knutselideeën voor op het paardenfeestje

Wat kan je nog meer maken op het paardenfeestje?

 • Gebruik een wc-rol als lijf van een paard en beplak of verf het. Van karton maak je een paardenhoofdje en je zou ijsstokjes kunnen gebruiken als pootjes. Met wol maak je manen en een staart. En voor de ogen? Natuurlijk zijn plakoogjes dan ideaal.
 • Met strijkkraaltjes een paardje maken.
 • Zijn de kinderen al iets ouder? Laat ze een vriendschapsarmbandje knopen en zorg dat er voor iedereen een paar leuke bedeltjes zijn die met paarden te maken hebben. Die krijgen dan een mooi plekje aan het armbandje.
 • Laat de kinderen een mooie rozet maken!
 • Maak een paardenmobile. Geef ieder kind een grote metalen ring en verschillende kleuren karton waar je de omtrek van paardjes op hebt laten printen. Deze paardjes kunnen ze uitknippen, eventueel nog mooier versieren of inkleuren en dan met draadjes worden de paardjes aan de ring gehangen op verschillende hoogtes. Zijn de kinderen groot genoeg, zodat er genoeg tijd is, dan zou je de draadjes mooier kunnen maken door voor gevlochten draden te kiezen of door er kraaltjes bij te gebruiken. Boven aan de ring maak je een groot koord, die je aan weerszijde van de ring vast maakt. Daarmee kan de paardenmobile opgehangen worden.

Een speurtocht op het paardenfeestje

Het kinderfeestje met het thema paarden kan je thuis vieren of in de manege, maar je kunt ook zelf buiten aan de gang. En dan is een speurtocht heel leuk om te doen. Uiteraard zorg je ervoor dat de opdrachten rond het thema paarden draait.

Je kunt gaan voor kennisvragen of je maakt er een heel verhaal van wat tijdens de speurtocht zich ontvouwt. Een paard wat ontsnapt is en aan de hand van de opdrachten weer gevonden wordt, bijvoorbeeld.

Of maak van alle kinderen een paard door ze te schminken en bijvoorbeeld een staart te geven. En deze paarden moeten tijdens de speurtocht allemaal opdrachten doen. Maar je kunt een paarden speurtocht ook gewoon kopen. Scheelt jou tijd en moeite om dingen te bedenken.

Spelletjes voor kinderfeestje met het thema paarden

Maar wat voor spellen kan je nog meer doen, naast de stokpaarden race en het knutselen?

 • Ezeltje prik, maar maak dan van het ezeltje een paardje
 • Paardenbingo
 • Paardenkwartet
 • Paardenquiz
 • Maak een eigen memoryspel en zorg dat de plaatjes allemaal met paarden te maken heeft
 • Poppenkastverhaal met paarden
 • Film kijken
 • Wie maakt de mooiste vlecht (wat een vlecht in de manen van het paard moet nabootsen)?

Naar de manege

Eigenlijk is er maar 1 plek waar je heen gaat als je met het kinderfeestje ergens heen wilt. Naar de manege, natuurlijk. Want waar kom je dichter bij paarden dan daar?

Er zijn veel maneges die gewoon kinderfeestjes aanbieden. Daarmee heb je meteen een leuke, passende invulling voor het feest.

Kom je al bij een manege, maar geven ze daar geen feestjes? Even informeren of jullie, als lid van de manege, toch een feestje zouden kunnen geven. Grote kans dat er best iets mogelijk is. Alleen zal je dan zelf voor een invulling moeten zorgen.

Hoefijzers sparen

Als je dan toch bij de manege bent: vraag of ze oude hoefijzers voor je willen sparen. Die kunnen de kinderen dan mooi versieren op het paardenfeestje. Dat kan je ook gebruiken als je gewoon thuisblijft!

Want even knutselen wordt door de meeste kinderen wel erg leuk gevonden en zo hebben de kids meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen en nog lang na te genieten van het leuke kinderfeestje met het thema paarden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven