Kinderfeestje thema zomer: 11x activiteiten om te doen

Is jouw kind in de zomer jarig en heb je weinig zin om in een warme binnenspeeltuin te gaan zitten voor het kinderfeestje? Organiseer zelf een leuk kinderfeestje met het thema zomer, gewoon buiten in de tuin of in een nabijgelegen park.

Geen idee wat je met een groepje kinderen moet doen? Lees dan zeker deze tips door voor leuke zomerse activiteiten.

kinderfeestje thema zomer

Kinderfeestje thema zomer organiseren

Bij het organiseren van een kinderfeestje met het thema zomer kun je echt alle kanten op. Het warmere weer nodigt uit om lekker met de kinderen naar buiten te gaan om leuke dingen te ondernemen.

Je kunt natuurlijk altijd gaan zwemmen (mits iedereen een zwemdiploma heeft), het park of het bos in voor een leuke natuuractiviteit of natuurlijk een kinderfeestje thuis. Kies je voor het laatste? Lees dan zeker verder!

Decoratie in thema zomer

Hoe zorg je nu voor een te gekke sfeer op jouw zomerse kinderfeestje? Je kun je huis of tuin (of welke locatie dan ook) heel gemakkelijk versieren met opblaasbanden, strandballen of zelfs een opblaasbootje.

Denk aan gekleurde bekertjes met vrolijke rietjes, parasolletjes en vrolijke slingers. Wil je echt uitpakken binnen dit thema? Zorg dan voor hularokjes en hawaiishirts. En natuurlijk mag iedereen op z’n slippers komen!

Snacks voor een zomers kinderfeestje

Hoewel een feestje natuurlijk vraagt om lekker eten, is juist de zomerperiode uitermate geschikt voor gezonde traktaties. Fruitspiesjes, zelfgemaakte (suikervrije) limonade en natuurlijk mag een ijsje niet ontbreken!

Sfeer maken met muziek

Op een feestje in de zomer kan natuurlijk muziek niet ontbreken. Neem een draagbare speaker mee en maak vast een playlist aan met allerlei zomerse hits op je telefoon. Let’s get this party started!

11 leuke activiteiten voor een kinderfeestje met thema zomer

Je kunt een feestje natuurlijk zo gek en uitgebreid maken als je zelf wilt, maar weet wel dat het voor kinderen helemaal niet zo groots hoeft. Kies een aantal leuke spelletjes of activiteiten, pak de cadeautjes uit, zorg voor wat lekkers te eten en te drinken en de gezelligheid van met een groepje bij elkaar zijn is al genoeg.

Hieronder vind je 15 leuke activiteiten om te doen tijdens een kinderfeestje in de zomer.

1. Waterballonnen gevecht

Is het lekker weer tijdens het zomerse kinderfeestje, dan kan een waterballonnen gevecht natuurlijk niet ontbreken! Vul van tevoren een grote emmer met waterballonnen of gebruik herbruikbare waterballen of sponsballen.

2. Zomers kinderfeestje: Picknicken

Mooi weer vraagt om lekker picknicken. Leg een paar grote kleden neer, vul een mand met lekkere hapjes en drankjes en smullen maar!

3. Maak een speurtocht

Graag actief bezig? Organiseer dan een speurtocht. Verzamel bijvoorbeeld alle cadeautjes bij aankomst en laat een andere ouder ze meenemen naar een geheime locatie. Alleen als de speurtocht goed wordt volbracht kunnen de cadeautjes worden opengemaakt en kan er feest worden gevierd!

4. Waterrace

Werk in twee teams. Zet aan de ene kant een bak met water en een paar meter verderop een lege bak. Zorg dat het water van de ene naar de andere kant komt door bijvoorbeeld met bekertjes over te gieten, te hinkelen met een bekertje in de hand of bedenk een andere manier waarop het water naar de overkant gebracht moet worden.

5. Waterballon estafette

Wie kan in 5 minuten de meeste waterballonnen van de ene naar de andere kant krijgen? Bij dit spel zorg je voor twee bakken met waterballonnen, voor elke speler een lepel en twee lege bakken een paar meter verderop. De spelers moeten met hun lepel een waterballon opscheppen en naar de overkant zien te brengen. Pas als de waterballon in de lege bak ligt, mag de volgende speler starten.

6. Watergevecht tijdens een kinderfeestje met thema zomer

Bij warm weer is een watergevecht natuurlijk het allerleukst. Zet hiervoor verschillende emmers water klaar en zorg voor waterpistolen of sponsballen. Niemand wordt gespaard!

Hier vind je nog meer leuke waterspelletjes om de kinderen te laten afkoelen.

7. Zelf vliegers maken

Maak zelf vliegers met een plastic tas, houten stokjes, lint en touw. Kijk voor een handige beschrijving onderstaand YouTube filmpje!

8. Mocktails maken

Zeker de wat oudere kinderen zullen dit idee superleuk vinden. Het zelf maken van mocktails! Zorg voor een aantal cocktailshakers, verschillende sapjes en drankjes, gesneden fruit, eetbare kleurstof en natuurlijk ijs en mix zelf de lekkerste mocktails!

9. Paaltjesvoetbal met waterflessen

Een perfecte sportieve activiteit is paaltjesvoetbal met waterflessen. Vul alle flessen met water en geef elk kind een fles (zonder dop!). Het is de bedoeling dat iedere speler zijn eigen waterfles verdedigt terwijl je probeert de waterflessen van je tegenspelers om te werpen met de voetbal.

Valt je fles om, zet ‘m dan zo snel mogelijk weer rechtop. Degene wiens fles leeg is, is af en mag de anderen gaan helpen!

10. Met z’n allen rond het kampvuur

Een kampvuur of een vuurkorf is natuurlijk écht iets wat een zomers gevoel geeft. Misschien ken je wel iemand die zelf liedjes op de gitaar of ukelele kan spelen? Niet? Dan is een speaker natuurlijk net zo gezellig.

Je kunt op het kampvuur zelf broodjes bakken of marshmallows roosteren. Om zelf brood te bakken maak je simpelweg een pakje kant-en-klaar brooddeeg aan, neem een bolletje deeg en doe dat om een schone tak of spies en houd het bij het vuur. Als het broodje rondom bruin is geworden, is het goed om te eten.

11. Fotobooth in zomerse sferen

Wat is er nu leuker dan gek op de foto? Maak zelf een fotobooth om de leukste zomerse foto’s te maken. Zelf een camera (of telefoon) op een statief klaar en zorg voor een leuke backdrop en diverse zomerse accessoires.

Denk aan opblaasbanden, gekke zonnebrillen, een zonnehoed, hawaiishirts, palmbomen, rietjesbekers en noem maar op!

Praktische tips voor jouw zomers kinderfeestje

Wanneer je een ruime tuin hebt, kun je veel van deze activiteiten gewoon daar uitvoeren en heb je natuurlijk alles bij de hand. Organiseer je het kinderfeestje met thema zomer echter op een andere locatie, bijvoorbeeld in het park of op een groot speelveld? Dan is het handig om het een en ander alvast voor te bereiden.

Je kunt bijvoorbeeld je auto daar parkeren en de kofferbak gebruiken voor alle spullen die jullie nodig hebben. Speelgoed, EHBO-trommel, een koelbox of tas met drinken en lekkere snacks. En het meest handige: een jerrycan (of 2) met schoon water. Altijd handig als je even je handen moet wassen of als je water nodig hebt voor de spelletjes.

Gooi gelijk even een fles zonnebrandcrème in je auto, altijd handig wanneer de zon opeens toch iets feller gaat schijnen! Wanneer je warm weer verwacht, is een opklapbare partytent voor een beetje schaduw ook nog eens een goed idee!

Veel feestplezier tijdens jouw kinderfeestje met thema zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven