Kinderfeestje uitnodiging zelf maken, bestellen, inspiratie én hoeveel?

Wij hebben al de nodige informatie op deze website staan over kinderfeestjes, maar een uitgebreid artikel over de kinderfeestje uitnodiging ontbrak nog. Tot nu.

In dit blog lees je meer over de uitnodiging van een kinderfeestje. Wil je ze bestellen? Ga je uitnodigingen zelf maken en hoeveel kinderen nodig je uit? En wat moet er eigenlijk allemaal op zo’n uitnodiging voor een verjaardagsfeestje staan?

Allerlei vragen rondom het verjaardagsfeestje van jouw kind. Voor meer inspiratie lees je hieronder verder!

kinderfeestje uitnodigingen zelf maken of bestellen, tips en ideeën voor toffe kaartjes

Kinderfeestje uitnodiging; wat je allemaal nodig hebt

Jouw zoon of dochter is jarig en mag een feestje geven.

Een leuk kinderfeestje organiseren kan je op veel manieren doen, maar wat je ook gaat doen: een kinderfeestje uitnodiging heb je sowieso nodig.

Hoe leuk ga je die uitnodigingen voor het kinderfeestje maken? Of koop je ze liever? Het kan allebei. Hoe je ze maakt of waar je ze koopt? Dat lees je hier.

En we geven je ook nog wat extra tips wat alles te maken heeft met uitnodigingen voor het kinderfeestje.

De leukste thema uitnodigingen bestel je hier

Hoeveel kindjes nodig je uit op het kinderfeestje?

Misschien vraag je je eerst al af hoeveel uitnodigingen je nodig zult hebben. Waarmee we dus op de vraag uitkomen hoeveel kinderen je gaat uitnodigen. Geen rare vraag overigens want veel ouders worstelen hiermee.

Er is een soort ‘regel’ die aangeeft dat je naar de leeftijd van je kind moet kijken. Zijn of haar leeftijd hou je dan aan voor het aantal kinderen die uitgenodigd worden.

Maar dat is wel heel simpel gesteld.

Want hoe is je kind? Houdt je kind wel van drukte of juist helemaal niet? Kijk daar in de eerste plaats naar!

Daarnaast kan je wel veel kinderen willen uitnodigen, maar kan je die wel kwijt in huis? En zeker als je weggaat: het moet wel veilig in de auto passen!

Je kunt de ‘basisregel’ als uitgangspunt nemen en het dan aanpassen aan jullie eigen unieke situatie.

Wie nodig je wel of niet uit?

Wat wij hier zelf in huis ook altijd bespreken is wie er allemaal uitgenodigd wordt, en wie niet. Stel dat mijn dochter álle meisjes uit de klas wil uitnodigen op eentje na, omdat ze daar nooit mee speelt, dan gaan we met haar het gesprek hierover aan.

We leggen uit waarom het heel naar is als er één of twee kinderen niet uitgebodigd worden en de rest wel. Bespreek bijvoorbeeld ook hoe ze dat zelf zou vinden en wat precies de reden is dat dat kind niet wordt uitgenodigd voor feestjes.

Hiermee zeg ik niet dat ze ze persé moet uitnodigen, maar ik vind het wel belangrijk om duidelijk te maken hoe pijnlijk zoiets kan zijn en te kijken of we hier toch niet iets op kunnen verzinnen.

Uitnodiging kinderfeestje zelf maken, iets simpels printen of iets bestellen?

De uitnodiging voor het kinderfeestje kan je makkelijk zelf maken. Eenvoudig een tekst met wat plaatjes in Word schrijven en uitprinten en je hebt een simpele, maar wel persoonlijke uitnodiging.

Of je maakt er zelfs een heel kunstwerk van. Je kan bijvoorbeeld een uitnodiging knutselen van mooi karton en andere mooie spulletjes waar je kaarten mee maken kunt.

Ook leuk om samen met je kind te doen!

Maar uiteraard zijn er ook heel veel leuke uitnodigingen voor een kinderfeestje die je kunt kopen. Dus je kunt je ook afvragen waarom je moeilijk zou doen en ze niet gewoon zou kopen?

Zeker bij themafeestjes is het hartstikke leuk om hier de uitnodiging op aan te passen. En ook dat kan zowel door zelf te maken als door ze te kopen!

Geef je bijvoorbeeld een voetbalfeestje? Dan is een uitnodiging in de vorm van een voetbal natuurlijk het einde. Ook die kan je zelf maken of je kunt gewoon zo’n voetbalkaartje kopen!

Inspiratie voor zelf maken uitnodigingen

Natuurlijk zeggen beelden hierbij meer dan woorden. Dus aan de hand van wat voorbeelden laten we zien hoe je verjaardagsuitnodigingen zelf kunt maken. Maar eerst wat tips waar je op moet letten bij het zelf maken:

  • Zorg dat alle informatie er duidelijk op of in staat. Beantwoord op de kaart de volgende vragen, dan weet je zeker dat je goed zit: Wie, wat, waar, wanneer en waarom! Je vertelt dus wie er een feestje geeft en waarom, wanneer het feestje is en waar het gehouden wordt (dus datum en tijd).
  • Vermeld duidelijk of ze thuisgebracht worden of opgehaald moeten worden.
  • Zorg dat je telefoonnummer erop staat (en zorg ook dat jij de nummers van de ouders van de gasten hebt)
  • Heb je nog aanvullende info, dan meld je dat uiteraard ook. Dat ze zwemkleding mee moeten nemen, bijvoorbeeld.
  • Het is heel leuk om met de uitnodiging aan te sluiten bij het thema (als je die hebt voor het partijtje). Zo zit je gelijk in de juiste sfeer!

Voorbeelden van zelfgemaakte uitnodigingen voor een kinderfeestje

Van karton kan je natuurlijk de leukste vormen uitsnijden en daardoor een leuke uitnodiging maken. Eigenlijk heel simpel, maar hartstikke leuk! Wat dacht je van dit ijsje? Met een echt ijsstokje eraan is het toch helemaal af?!

Het is tijd voor een feestje en dan doe je er meteen een eetbaar horloge bij…een heel leuk idee!

De tekst op een ballon schrijven is ook een idee. Heel origineel en lekker feestelijk meteen! Alleen misschien is deze uitnodiging voor een kinderfeestje niet heel handig om op school uit te delen.

Met confetti in een buisje! Je rolt de uitnodiging op en stopt het in het buisje, samen met confetti! Of de moeders daar blij mee zijn…dat is ons probleem niet….

Een ander leuk idee is een doosje met allerlei feestelijke dingetjes erin én de uitnodiging. Een fluitje, een ballon of wat voor klein feestartikeltje dan ook. Is toch echt weer eens iets heel anders dan een kaartje!

Je kunt ook zelf een kaartje online maken met een foto van je kind er bijvoorbeeld op. Zo heb je een beetje een mix tussen een standaard uitnodiging en een zelfgemaakt kaartje voor het kinderfeestje!

Waar kan je allemaal leuke kinderfeestje uitnodigingen kopen?

Uitnodigingen voor een kinderfeestje kan je op veel plekken kopen. Zoals gezegd kan je kijken bij aanbieders van fotoproducten.

kinderfeestje uitnodiging met je eigen foto laten maken

Want je eigen foto op een uitnodiging is natuurlijk hartstikke leuk.

standaard uitnodigingen voor een kinderfeestje

Maar je kunt zeker ook eens verder kijken bij andere online verkopers van kaarten. Want bij Bol.com zijn er niet alleen standaard uitnodigingen, maar er zijn ook kaartjes die heel duidelijk gericht zijn op een thema. Dus grote kans dat ook jullie feestthema erbij zit.

Of kies een uitnodiging die aansluit bij de interesses van je kind. Een combinatie van een thema en een foto van je eigen kind is al helemaal een leuk idee.

kinderfeestje uitnodiging met dinosaurus

Zo kan je bij Kaartje2go bijvoorbeeld een themakaart kopen met een dino erop én de foto van je eigen kind. Leuker kan toch eigenlijk niet?! Overigens kan je dit ook toepassen bij andere thema’s en leuke afbeeldingen.

bouwkraan uitnodiging feestje

Met een bouwkraan erop die de foto van je kind vasthoudt, bijvoorbeeld. Hoe stoer wil je je uitnodiging hebben? Of voor meiden een kaartje met een zeemeermin

zeemeermin kaartje als uitnodiging

Tadaaz biedt ook dit soort kaarten aan. Ook hele lieve voor je kleintje! De familie uitnodigen doe je bijvoorbeeld met een schattig kaartje waar met grote letters één opstaat, omringd door allerlei diertjes.

lieve uitnodiging voor een kinderfeestje van een baby
uitnodiging kinderfeestje zelf maken, lieveheersbeestje
Bron: Pinterest

Tip om zelf uitnodigingen te maken voor een kinderfeestje

Wil je graag zelf de uitnodigingen maken , maar heb je geen zin om te knutselen en je kinderen ook niet? Denk dan eens aan Canva. Met Canva kan je ontzettend makkelijk zelf een uitnodiging in elkaar flansen (en nog veel meer leuks doen!)

Hoe bezorg je de uitnodiging voor het kinderfeestje?

De uitnodiging is gemaakt.

Nu kom je voor- en tegenstanders op internet tegen over het uitdelen van deze uitnodigingen op school.

Zo zijn er mensen die zeggen dat je dit beter niet kunt doen, omdat kinderen die niet (of bijna nooit) uitgenodigd worden daar dan getuige van zijn.

Soms hoor je dat daar als tegenreactie op komt dat kinderen daar mee om moeten leren gaan. Misschien zit daar bij allebei wel iets van waarheid in.

Maar eerlijk is eerlijk: zijn er kinderen die nooit gevraagd worden, dan is het maar de vraag of je ze daar mee op moet zadelen.

De uitnodigingen echt met de post laten bezorgen heeft toch ook wel iets speciaals, toch? Of maak een rondje door het dorp/de stad en laat je kind zelf de uitnodigingen bezorgen.

Dat kan anoniem door de brievenbus, maar even aanbellen en het toch persoonlijk afgeven aan zijn of haar vriendje is uiteraard ook gewoon mogelijk. Dan heeft je kind wel de enthousiaste reactie van de genodigde en doe je er andere kinderen geen pijn mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven