Kinderfeestjes vieren, plannen, themas, uitnodigingen en meer

Een kinderfeestje organiseren is leuk, maar kan ook best een uitdaging zijn. Wij helpen je graag op weg om zo een topfeest voor je zoon of dochter te organiseren. Natuurlijk komen we met tips, met leuke ideeën en allerhande zaken die bij kinderfeestjes belangrijk zijn.

kinderfeestjes

Alles voor een geslaagd kinderfeestje vind je hier

Een kinderfeestje is een van de leukste verjaardagsfeestjes die je je maar kan bedenken. Je kan een kinderfeestje zo gek maken als je zelf wilt. Je kan de hele klas uitnodigen of maar een paar kindjes.

Je kan lekker thuis blijven, óf er juist op uit gaan. Maar bij ieder kinderfeestje moet je op zijn minst even nadenken over hoe je het gaat vieren. En daar helpen we je graag bij met al onze blogs die we hierover geschreven hebben.

Je vindt alle informatie over kinderfeestjes hieronder.

De uitnodiging voor het kinderfeestje

Alles begint eigenlijk met de uitnodiging. Maak je hem zelf of koop je een kant-en-klare? De mogelijkheden hierin zijn enorm.

Je kunt een kaartje kopen die past bij het thema van het feestje. Maar zelf maken is eigenlijk nog veel leuker. Zo kan je heel eenvoudig een uitnodiging op de computer maken en hier leuke foto’s van het thema én je kind erbij ‘plakken’.

Of ga je aan de knutsel en maak je een kaart van karton en versier je hem sierlijk met je eigen teken- of plakkunsten? Ook leuk om samen met je kind te doen!

Liever uitnodigingen bestellen? Kijk hier eens voor leuke opties.

Thuis je kinderfeestje vieren of weggaan met een kinderfeestje?

Of je thuisblijft of weggaat zou echt een heel persoonlijke keuze moeten zijn en niet de keus van de omgeving.

Let hierbij op je eigen financiën en mogelijkheden én vooral naar dat wat je kind aan kan. Er zijn kinderen voor wie weggaan veel te spannend is, waarom zou je het dan doen?

Zou je wel willen maar is het een beetje te duur? Als ook je kind het wel heel graag wil, zou je kunnen kijken of er geen vriendje in dezelfde periode jarig is zodat jullie het samen kunnen organiseren!

Beide vormen hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Waar kan je eventueel heen als je het niet thuis wilt vieren?

Even wat ideeën waar je heen zou kunnen gaan met een kinderfeestje. Maar uiteraard is er echt nog heel veel meer te bedenken!

 • De meeste musea bieden kinderfeestjes aan
 • Een kasteel
 • Escaperoom
 • Klimpark
 • Mac Donalds
 • Binnen- of buitenspeeltuin
 • Zwembad (als ze kunnen zwemmen…)
 • Het park
 • Er zijn boerderijen die kinderfeestjes geven
 • Sportactiviteiten zoals voetbal, waterskiën, skiën, schaatsen enzovoort
 • De scouting staat er misschien bij jullie wel voor open
 • Varen en zwemmen (bij oudere kinderen)
 • En nog heel veel meer…Hou onze site hiervoor ook maar in de gaten!

Reserveer het kinderfeestje op tijd

Oké, eigenlijk is dit wat je als eerste moet doen als er een feestje aan zit te komen: reserveren!

Veel aanbieders zijn al lang van tevoren volgeboekt en het is toch wel leuk om het kinderfeestje een beetje rondom de echte verjaardag te kunnen vieren.

Begin dan ook op tijd met bedenken wat je gaat doen én wat je daarvoor op tijd moet regelen. Het is ook wel verstandig om bijtijds de ouders in te lichten, zodat je zeker weet dat de kinderen mee kunnen. Zeker als je veel moet betalen per kind is dat wel verstandig.

Ga je op stap met de kids met het kinderfeestje? Hou er dan eveneens rekening mee dat je de kinderen wel veilig moet kunnen vervoeren. Heb je meer auto’s of stoeltjes nodig? Regel dat dan ook op tijd.

Of hou er rekening mee hoeveel je maximaal mee kunt vragen voor het feestje om ze allemaal in jou/jullie auto’s kwijt te kunnen!

Wel of geen thema voor het kinderpartijtje?

Als je weggaat dan is dit niet echt van belang, maar ga je thuis of bijvoorbeeld in het park aan de gang, dan kan een thema heel leuk zijn.

Zo geef je het feestje al een bepaalde richting en kan je aan de hand van dit thema leuke spelletjes en knutsels verzinnen. Je zou dan ook eens kunnen kijken bij aanbieders van themakisten.

Dan heb je meteen van alles bij de hand. En meteen ook veel spelideeën. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan en met even googlen kom je ook al een heel eind. Alleen heb je dan de materialen nog niet.

Ideeën voor thema’s van kinderfeestjes? Wij helpen je met onze blogs op weg.

Dikke tip: bij Suus vind je écht allerlei toffe thema’s voor kinderfeestjes waarbij je een compleet draaiboek krijgt, met speurtocht, spel ideeën, versiering en meer! Je bent eigenlijk in één keer klaar.

Knutselen maar

Zeker bij onderbouw feestjes voor kinderen kan knutselen bij een thuisfeestje niet ontbreken. Of je zoon of dochter moet natuurlijk een hekel hebben aan dit soort creatieve uitspattingen.

Maar wat ga je dan knutselen? Gelukkig is daar opnieuw internet én specifiek ‘Mams at Work’. Je kunt bij onze artikelen al heel veel inspiratie opdoen.

Verder zou je Pinterest eens moeten bezoeken. Ook daar kan je heel veel leuke knutselideeën vinden. En vaak kom je zelf zo ook weer op nieuwe ideeën. Uiteraard zijn er ook boeken te koop met knutselwerkjes.

Spelletjes doen op je kinderfeestje

Spelletjes doen? Ja, natuurlijk. Ook nu komt weer eventueel dat thema om de hoek kijken, maar je kunt ook prima spelletjes doen omdat ze gewoon leuk zijn… Wat voor spelletjes?

Dat lijstje is oneindig lang. En hangt vanzelfsprekend af van de leeftijd van de kinderen én van de grootte van de groep. Leuke kringspellen, bordspellen, maar ook renspelletjes, verstoppertje, speurtochten en ga zo nog maar even door.

Eten en drinken op kinderfeestjes

Ook het eten en drinken is een dingetje. Natuurlijk kan je gewoon een zak patat halen en klaar…of een vlaai bij de Hema. Maar je kunt ook creatiever denken en ook het eten aanpassen aan het thema.

Pannenkoeken laten versieren wordt vaak heel leuk gevonden of zelfs met de kinderen het eten klaarmaken kan een leuk idee zijn (heb je meteen een thema voor je kinderfeestje: koken!).

Zorg dat de kinderen genoeg te drinken krijgen, zeker als jullie buiten in de warmte aan het spelen zijn. Leuke recepten nodig? Uiteraard zijn die ook hier te vinden.

Na afloop

Feestje is afgelopen en de kinderen krijgen misschien nog wel iets leuks mee naar huis. Dit kan een zakje met lekkers zijn, maar als je liever minder snoep uitdeelt kan je ook denken aan een oorkonde of maak snel een leuke foto, die je afdrukt en meegeeft.

Heb je foto’s gemaakt? Die zou je ook kunnen delen met de ouders van de gasten, bijvoorbeeld via Drive. Of bij een beperkt aantal foto’s heel simpel via Whats App.

Extra tips bij kinderfeestjes

In het kort een paar extra tips om rekening mee te houden:

 • Zorg dat je van alle ouders een telefoonnummer hebt, zodat ze te bereiken zijn mocht er iets zijn.
 • Zorg dat je niet alleen bent met de kinderen. Wees altijd minimaal met twee volwassenen. Uit eigen ervaring weet ik dat er zoiets kan gebeuren, waarbij één ouder even de zorg voor een kind draagt en de ander de rest in de gaten kan houden!
 • Pas het feestje aan op de leeftijd van je kind!

Hieronder lees je ook onze blogs met extra tips voor het vieren van een kinderfeestje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven