Een kinderkamer in scandinavische stijl

Ik hou van de scandinavische stijl. Onze woonkamer krijgt ook een scandinavische look en de nordic stijl probeer ik toe te passen waar ik kan. Ook al heb ik deze stijl wel gemixt met een industriële touch, want ook dat vind ik tof. Maar hier hoeft het niet bij te blijven natuurlijk, ook de kinderkamer kan scandinavisch ingericht worden.

Ben jij ook een enorme nordic fan, dan is de scandinavische stijl bij jullie in de kinderkamer misschien ook al doorgevoerd. En zo’n kinderkamer kan er vervolgens reuze gezellig uitzien, dat is helemaal geen punt. Ik laat je graag zien hoe je deze stijl toe kan passen op verschillende gebieden.

kinderkamer scandinavisch en nordic stijl
Stockfoto van kinderkamer door Photographee.eu

Kinderkamer scandinavisch en nordic? Just do it!

Op bovenstaande afbeelding zie je de stijl van een kinderkamer die scandinavisch ingericht is duidelijk terug. Werk met wit, zwart, grijs en natureltinten en je bent al snel in een Nordic stijl aan het inrichten. Hou wel in de gaten dat je zwart alleen in de details gebruikt en dat deze tint niet te overheersend wordt.

Zo kan je bijvoorbeeld jaloezieën van hout uitkiezen in de kleur zwart, of juist met zwarte accessoires werken. Of ergens met staal werken in de kinderkamer. Zorg er echter wel voor dat het licht overheerst. Ook leuk is het om te werken met muurstickers.

1. Werk met verschillende soorten materialen

Het is een heel goed idee om met verschillende materialen te werken. Juist als je kiest voor heel veel lichte kleuren en naturel tinten werkt het bijzonder mooi om de inrichting door te voeren in materialen als, stof, hout, jute en bijvoorbeeld wol. Veel van die materialen zie je ook hierboven terug. Het zorgt voor een harmonieus geheel in de scandinavische kinderkamer en een rustige sfeer die je her en der op kan leuken door wat speelgoed in een kleurtje.

Bron: Pinterest Pauletpaula, zo’n vloerkleed doet ook al heel scandinavisch aan
kinderkamer scandinavisch en nordic stijl
Bron: Pinterest Howtodecorate … hier zou ik zelf nog wel willen slapen!

2. Een Nordic stijl in de kinderkamer met pasteltinten

Je kan er overigens ook voor kiezen om juist pasteltinten te verwerken in de kinderkamer om een scandinavische stijl te creeëren in plaats van een tikkie zwart. Grijs past overigens ook altijd in deze mix voor een Noordelijk sfeertje. Speel dus een gerust een beetje met zachte kleuren als je wilt, zolang je de tinten maar terug laat komen in meerdere objecten blijft de eenheid nog goed bestaan. Denk bij de pasteltinten bijvoorbeeld aan poederroze, zachtgeel en mintkleur.

3. Kies voor strakkere vormen in een scandinavische kinderkamer

Ondanks dat je qua kleuren nog best wel wat kanten op kan in de nordic stijl ben je in een scandinavische stijl wel ‘gebonden’ aan strakkere vormen. Uiteraard bepaald je het allemaal zelf natuurlijk, maar de Noorse stijl laat zich hier wel door kenmerken. Daarnaast brengen strakke vormen rust, en dat is ook vaak het doel van een kinderkamer die scandinavisch getint is.

Bron: Pinterest Istome
Bron: Pinterest

4. Opengewerkte en rustige accessoires in de kinderkamer

Zoals ik hierboven al aangaf is een nordic stijl in de kinderkamer een rustgevende stijl. Prop een kinderkamer dan ook niet te vol met scandinavische accessoires en zorg er bijvoorbeeld met opengewerkte accesoires zoals bovenstaande lampenkap voor dat je de rust en openheid bewaart.

En wat vind je bijvoorbeeld van deze fantastische ogen op de muur? Het geeft wat extra’s aan de witte muur zonder dat het gelijk te druk wordt. Helemaal top samen met de speelkleed in de kinderkamer.

5. Speel met het licht

Een van de dingen die ik altijd heel belangrijk heb gevonden in de kinderkamer is het licht. En het gemak van de raamdecoratie in een kinderkamer om met dat licht te spelen. Want het is natuurlijk heel fijn als het kamertje licht is, maar je wilt het ook graag verduisteren bij het slapen gaan.

Ga je voor een scandinavische stijl in de kinderkamer, dan heb je best wel wat keuze in de raamdecoratie. Van jaloezieën tot aan duettes en van gewone gordijnen tot aan rolgordijnen bijvoorbeeld. Alles heeft zijn voor- en nadelen, maar elke vorm van raamdecoratie is te krijgen in verschillende kleurpaletten die uitstekend passen bij de kinderkamer in scandinavische stijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven