De finishing touch in de kinderkamer: een leuk vloerkleed!

Flycarpets Kindervloerkleden zijn tapijten of vloerkleden die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en hun speelruimte. Dit vloerkleed voor in de kinderkamer is dan ook verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en ontwerpen.

Daarnaast kunnen ze variëren van eenvoudige en effen gekleurde vloerkleden tot levendige en kleurrijke kleden met afbeeldingen van dieren, voertuigen, stripfiguren voor in de kinderkamer.

kinderkamer vloerkleed voor een fijne speelplek en warme zachte ondergrond voor jouw kind

Kinderkamer vloerkleed inspiratie; waar moeten de vloerkleden aan voldoen?

Kindervloerkleden zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze zijn ook functioneel en praktisch. Ze zorgen voor een zachte ondergrond waarop kinderen lekker kunnen spelen, kruipen en rollen zonder zich te bezeren.

Bovendien kan een vloerkleed in de kinderkamer helpen bij het dempen van geluiden en het creëren van een gezellige en comfortabele sfeer in de kinderkamer of speelruimte.

Wat voor soort vloerkleden voor de kinderkamer zijn er?

Er zijn verschillende soorten kindervloerkleden op de markt, waaronder:

  1. Knuffel Vloerkleden: deze zijn gemaakt van zachte materialen zoals pluche en zijn perfect voor baby’s en peuters om op te liggen en te spelen.
  2. Interactieve vloerkleden: deze hebben vaak spelletjes en activiteiten ingebouwd in het ontwerp, waardoor kinderen kunnen leren terwijl ze spelen.
  3. Antislip-vloerkleden: deze zijn voorzien van een antislip-onderkant om te voorkomen dat kinderen uitglijden en vallen tijdens het spelen.
  4. Wasbare vloerkleden: deze zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk te reinigen zijn, waardoor ze ideaal zijn voor kinderkamers en speelruimtes.

Tips om op te letten bij het kopen van een vloerkleed voor de kinderkamer?

Wanneer je een vloerkleed voor de kinderkamer kiest, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en de behoeften van het kind.

Kies een vloerkleed dat geschikt is voor de leeftijd van het kind, en controleer of het voldoet aan de veiligheidsnormen. Overweeg ook de grootte van de kamer en het ontwerp van de kinderkamer bij het kiezen van het juiste vloerkleed.

Bij de aanschaf van een vloerkleed voor de babykamer en kinderkamer is het belangrijk dat je eerst de basis van de kinderkamer uitgedacht hebt.

Zorg ervoor dat je de wanden en het plafond al van de juiste kleuren verf voorzien zijn, of van een leuk behangetje. En uiteraard ligt de vloer in de kinderkamer ook al zodat je een bijpassend vloerkleed kan uitkiezen.

Heb je bijvoorbeeld de muren in de kinderkamer met drukke patronen of druk behang dan past een effen of neutrale kleur vloerkleed heel mooi voor een rustig effect. Heb je juist de wanden heel rustig gehouden dan kan je met het uitkiezen van het vloerkleed in de kinderkamer meer uitpakken en voor een drukkere print gaan.

Bepaal daarna van welk materiaal je het vloerkleed in de kinderkamer wilt hebben én wat het doel is van het vloerkleed. Wil jij graag dat je kindje er met autootjes op kan spelen, of lego op kan bouwen? Dan kies je niet voor een fluffy hoogpolig vloerkleed want dat speelt namelijk niet zo lekker.

Welke vorm vloerkleed past het beste?

Is de kinderkamer wat groter, dan kan een rond vloerkleed heel mooi de ruimte breken. Heb je een wat kleinere kinderkamer, kies dan bijvoorbeeld een rechthoekig kleed dat je ook nog deels onder het bed legt. Op die manier kan je meubels met elkaar verbinden en krijg je een rustiger geheel.

Alternatieven voor een kindervloerkleden

Er zijn verschillende alternatieven voor kindervloerkleden die je kunt overwegen, afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften:

  1. Speelmat: Een speelmat is een vlakke, flexibele mat die is ontworpen voor kinderen om op te spelen. Ze zijn vaak gemaakt van schuim en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Speelmatten zijn lichtgewicht en gemakkelijk op te bergen, en kunnen ook worden gebruikt buiten de kinderkamer, zoals in de woonkamer of op de patio.
  2. Tegels: Tegels zijn een andere optie voor kinderkamers. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Tegels zijn ook handig omdat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen als er één beschadigd raakt.
  3. Vinyl vloerbedekking: Vinyl vloerbedekking is een andere populaire optie voor kinderkamers. Het is gemakkelijk schoon te maken, waterdicht en duurzaam. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kan de kinderkamer een speelse uitstraling geven met een mooi vloerkleed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven