Zo vind je de perfecte bruiloft outfit voor jouw kids

Op een kindvriendelijke bruiloft is het niet alleen jouw eigen outfit die je samen moet stellen.
Jouw kids moeten natuurlijk ook een passende outfit aan! Niets is zo leuk om te kopen als kinderkleding voor een bruiloft. En zeg nou zelf, kinderen in bruiloftkleding zijn toch super cute?

Maar, wat is nou de perfecte outfit die er leuk uit ziet, en ook nog eens comfortabel zit? Wij vertellen het je met deze kinder trouwkleding guide!

kinderkleding voor een bruiloft, zo vind je de juiste outfit voor je zoon of dochter

Kinderkleding voor een bruiloft; vindt de perfecte match

Er zit een verschil tussen de kinderkleding voor de bruidskinderen en de kinderkleding die je op een bruiloft draagt als je uitgenodigd bent.

Voor sommigen misschien logisch, maar voor anderen starten we nog even met een korte reminder over de etiketten in dit soort situaties.

1. Kinderkleding voor de bruidskinderen op de bruiloft

De bruidskinderen hebben meestal een speciale rol tijdens de bruiloft. Zij dragen de ringen of
strooien bloemblaadjes.

Meestal is het zo dat kinderkleding voor de bruidskinderen zich op de bruiloft onderscheidt van de kleding van de andere kinderen die -samen met hun ouders- uitgenodigd zijn voor de bruiloft.

De kledingoutfits van bruidskinderen passen vaak bij de outfits van het bruidspaar. De meisjes dragen dan vaak een jurkje dat past bij de trouwjurk van de bruid. Dit mag dus ook wit zijn. Om het af te maken kan een bruidsmeisje een lint dragen in de kleur van het pak van de bruidegom.

De jongens kunnen een pak met overhemdje eronder dragen. Ga je liever voor een
informele look voor het bruidskind? Dan raden we een lief gekleurd jurkje aan voor de meisjes en een linnen pakje voor de jongens.

2. Match de dress-code

Voor de rest van de kleine bruiloftsgasten, hangt de outfit af van de dresscode.

Kijk even op de bruiloft uitnodigingen of er een bepaald thema of een bepaalde kleur is waar jij de kinderkleding van je zoon of dochter op kunt baseren.

Mocht er geen duidelijke kleur of een duidelijk thema aangegeven zijn, ga dan voor seizoenskleuren en stoffen. En houdt ook rekening met het tijdstip van de bruiloft.

Is het een dag-bruiloft of gaat het stel buiten trouwen? Dan kunnen je kinderen er wat informeler
bijlopen met fleurige kleuren en lichte stoffen. Een avond bruiloft kan vragen om een iets nettere
look.

ps… meer lezen over je eigen kleding outfit voor een bruiloft doe je in dit blog.

3. Comfy is key voor kinderkleding op een bruiloft

Hoewel wij als volwassenen nog weleens onze comfortabiliteit aan de kant willen zetten om er
stijlvol uit te zien, geldt dit vaak niet voor kinderen.

Het blijven kinderen en als de kleding niet lekker genoeg zit, zal hun lach als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ruwe stoffen en kleding waar kinderen zich op de bruiloft niet vrij in kunnen bewegen is dus een no go.

Ga daarom altijd voor een kinderkleding outfit waar je kind zich tijdens de bruiloft prettig en mooi bij voelt. Des te groter is ook de kans dat je zoon of dochter deze kleding ook daarna nog eens wil dragen.

Ook is het een goed idee om schoenen uit te kiezen die al uitgelopen zijn en die dus lekker zitten. Mocht je nu toch een ultra-schattige, iets minder comfortabele outfit in gedachten hebben voor je kinderen, neem dan een extra outfit mee.

Na de ceremonie en de fotomomenten, kun jij je kind gauw omkleden in een comfortabele outfit
waarin ze zorgeloos kunnen spelen na de officiële bruilofts momenten.

4. Laat witte kinderkleding in de kast hangen voor de bruiloft

Laat de witte jurkjes, rokjes, broekjes en shirtjes voor deze dag in de kast hangen. Ook al denk jij misschien dat de kleding (en dus ook de kinderkleding) op een bruiloft wit hoort te zijn, tenzij het om de bruidskinderen gaat wordt een witte outfit meestal niet gewaardeerd.

Zelf doe je er ook verstandig aan om geen wit te dragen trouwens. Ik vergeet het verhaal van mijn moeder haar bruiloft nooit meer. Zij had zelf een mooie witte bruidsjurk aan, maar een tante van mij kwam in een nog veel opvallendere witte jurk aanzetten.

Mijn moeder heeft hier jaren last van gehad, omdat zij zich nu op haar eigen bruiloft toch een beetje underdressed voelde. Best pijnlijk, vind je niet?

5. De accessoires bij de kinderkleding

Accessoires uitzoeken is een leuke manier voor je kind om zijn/haar eigen smaak in de outfit te
verwerken.

Voor meisjes kan dat een bloemenkroon zijn of haar favoriete sieraad. Jongens kunnen kiezen voor een leuke vlinderdas, een zonnebril of zelfs een bloem voor hun knoopsgat.

Als kinderen zich betrokken voelen en mee mogen denken over hun kleding en accessoires voor de bruiloft dan vinden ze de outfit meteen een stuk leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven