Kinderkleding kopen: met deze tips maak jij er een succes van!

Morsen, ravotten en groeispurten; het hoort allemaal bij het leven van een kind. De juiste kinderkleding kopen is daarom een behoorlijk karwei. Voor de ene ouder is het een soort hobby, voor de ander komt het met de nodige struggles.

Buiten het feit dat het soms ontzettend leuk kan zijn om kinderkelding te kopen raakt het je wel enorm in je portemonnee als je niet uitkijkt. Ga jij het liefst zo efficiënt mogelijk te werk met het samenstellen van de garderobe van je kind? Komt-ie.

kinderkleding kopen tips

Kwaliteit versus kwantiteit, waar ga je voor bij het kopen van kinderkleding?

Om geld te besparen kun je soms beter duurzame kleding en/of merkkleding aanschaffen. Er hangt een duurder prijskaartje aan, maar door de betere kwaliteit gaat het doorgaans een stuk langer mee. Wanneer de kids eruit gegroeid zijn en het nog in redelijke staat is, verkoop je de kleding gewoon weer door! 

Dit geldt overigens niet voor alle kinderkleding die je gaat kopen hoor. Maar bij jeans is het best zinvol om bij kleinere kinderen naar goede kwaliteit te kijken. Zeker als je kind nog kruipt (denk aan de knieën) of gewoon ontzettend veel buiten speelt.

Tip: Schaf dus een lading goedkope ‘buitenspeelkleding’ aan, want een kind moet toch zorgeloos door de modder kunnen banjeren. 

Maatje groter kopen, maar let wel op!

Kinderen vliegen door de maten heen, dus door kinderkleding een maatje groter te kopen is slenteren door het winkelcentrum geen maandelijkse – soms zelfs wekelijkse – kost.

Let er wel op dat hij of zij niet constant struikelt over veel te lange broekspijpen of overal aan blijft hangen door te wijde mouwen. En natuurlijk wil je ook graag dat je kindje er nog een beetje leuk bij loopt. Denk dus bijvoorbeeld ook aan het samenstellen van een capsule wardrobe. Hier lees je meer over de voor- en nadelen van een capsule wardrobe.

Verder kan je natuurlijk ook wat goedkopere shirts aanschaffen en je kind toch hip kleden. Dat kanbijvoorbeeld door zelf aan de slag te gaan en zelf een tie die t-shirt te maken voor je kind.

De aankoop van schoenen is wel belangrijk

En dan schoenen.. meet de voeten van je kind regelmatig. De flexibele voetjes van je kind passen zich aan aan de vorm van de schoen. Daardoor voelen kinderen zelf niet aan wanneer schoenen te klein zijn.

Houd dus bij het aanschaffen van nieuwe schoenen altijd rekening met groeiruimte. En vervang de kinderschoenen op tijd. Schuif de voet zo ver mogelijk naar voren en dan moet er nog één vinger achter kunnen, en voilà! 

Bespaar jezelf eindeloze shopsessies

Weet jij precies welke maat jouw kind draagt? Maak het jezelf dan makkelijk en bespaar véél tijd door online in te slaan. Wandel op een rustig moment door de webshops, filter op prijs, maat en stijl en maak een favorietenlijstje.

Laat je kind kiezen uit je selectie en iedereen is blij! En als je kinderen wat ouder zijn, dan gaat het waarschijnlijk andersom met het kopen van kinderkleding. Momenteel krijg ik het lijstje namelijk voorgeschoteld door dochterlief. En kan ik kiezen 😉 . De omgekeerde wereld, hahaha.

Kledingruil

Ze schieten als paddestoelen de grond uit en wij staan er helemaal achter: download een van de vele ‘kledingruil-apps’. Plaats je items in de virtuele kast en neem een kijkje in die van een ander.

Goed voor de portemonnee én het milieu! Net als zo nu en dan snuffelen bij de plaatselijke kringloop in plaats van de kinderkleding nieuw te kopen. Ook daar is helemaal niets mis mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven