Dingen die ik absoluut niet mis van uit mijn kinderloos tijdperk

Oh, wat kunnen we met z’n allen toch goed klagen over hoe zwaar we het hebben als moeders zijnde. Want moeders krijgen nogal eens wat op hun bordje. Moeder-zijn-is-heus-niet-altijd-leuk. Want baby’s poepen op momenten dat het jou niet uitkomt. Kinderen hebben snot. Kinderen zeggen onhandige dingen die jou het schaamrood op de kaken bezorgen en last-but-not-least: ze zijn er AL-TIJD. ‘Natuurlijk zou ik ze voor geen goud willen missen’, zei vriendin H, ‘maar het zou wel fijn zijn als er een knop bestond waar je gewoon op kon drukken als je het allemaal even niet meer ziet zitten en dat alles dan gewoon doorging, maar dan zonder jou.’ Toch zijn er genoeg dingen die ik niet mis uit de tijd dat ik kinderloos door het leven ging.

kinderloos

Wat ik niet mis toen ik nog kinderloos was

Nee, ik ben niet zo’n moeder bij wie alles maar op rolletjes loopt en waar er nooit iets misgaat. Maar klagen? Dat doe ik niet (zoveel). Ik vind het moederschap namelijk met name leuk. Uitdagend, ook dat. Alles wat even niet zo leuk is neem ik voor lief. En terugverlangen naar de tijd toen we nog geen kinderen hadden? Daar is bij mij dus geen sprake van, er zijn namelijk genoeg dingen die ik niet mis van die tijd, ik zet ze voor je op een rij.

De vraag: ‘Wanneer komen er kinderen?’

Dat is nou typisch zo’n dingetje wat ik niet mis. Aangezien mijn dochtertje nog maar negen maanden oud is is deze vraag ook nog niet vervangen door ‘Wanneer komt de tweede?’, al denk ik dat het niet lang meer gaat duren voordat die vraag gesteld wordt. Ik vond de vraag ‘wanneer er kinderen komen’ behoorlijk irritant. Ik ben een open persoon en het onderwerp kinderwens was voor mij dan ook echt geen taboe, maar de vraag ‘wanneer er kinderen komen’ werd te vaak gesteld door mensen die het echt niets aanging.

Mijn fulltime baan

Nog zoiets wat ik echt niet mis: de baan die ik had voordat ik moeder werd. Ik werkte meer dan veertig uur per week en dat was best wel eens zwaar. Na mijn zwangerschapsverlof ben ik niet teruggekomen bij mijn werkgever en ondanks dat ik mijn werk altijd met plezier hebt gedaan heb ik het nog geen seconde gemist. Ondertussen ben ik voor mezelf begonnen als tekstschrijver, waarbij ik mijn eigen tijd in kan delen, kan werken wanneer mijn dochtertje slaapt en waarbij ik mijzelf steeds weer kan uitdagen. Ik vind het heerlijk.

De rommelkamer

Voordat Bente geboren werd en wij nog kinderloos waren diende haar slaapkamer als rommelkamer. En die naam deed de kamer eer aan! Wat een hoop troep bewaarden we daar zeg! Toen ik zwanger werd ben ik met de spreekwoordelijke bezem door de kamer gegaan en hebben we heel veel spullen weggegooid. Nu we geen rommelkamer meer hebben bewaren we automatisch minder troep. Heerlijk!

Uitslapen

‘Mis je het uitslapen dan niet?’ vroeg vriendin G laatst. Eerlijk? Nee, ook dat mis ik niet. Ik mis het wel om aan één stuk door te slapen, maar dat is wat anders 😉 . Ik werd van uitslapen vaak ontzettend lui. Sinds wij niet meer kinderloos zijn begint de dag voor mij vaak al rond 7.00 uur of eerder en ben ik een stuk productiever. Dat vind ik zo fijn dat ik het uitslapen niet terug hoef.

Zijn er dingen die jij heel erg mist van de tijd toen je nog geen kinderen had? En zijn er ook zaken die je juist absoluut niet mist van die tijd?

 

 

8 gedachten over “Dingen die ik absoluut niet mis van uit mijn kinderloos tijdperk”

 1. Ik mis het niet om kinderloos te zijn. Als je geen kinderen hebt, hoor je er soms niet helemaal bij. Wij waren de laaste die aan kinderen begonnen van onze vrienden en familie. Regelmatig kregen we de opmerking: “dat merk je wel als je straks zelf kinderen hebt” Of je werd niet voor gezellige uitjes uitgenodigd. Ook erg jammer

 2. Ja klopt het moet ook wel kunnen inderdaad maar ik mis alcohol niet zo enorm en ik vind het wel fijn dat mijn zoontje altijd ieder moment van de dag kan drinken, hij is nogal een troostdrinker dus als er iets is, een paar slokjes melk en het is weer goed:)

 3. Wat ik niet mis: inderdaad mijn fulltime baan, ik ben van 36 naar 25 uur gegaan en ik vind het perfect zo!
  Daarnaast mis ik ook de katers niet, ik geef borstvoeding dus nog steeds geen alcohol voor mij en dat gaat me eigenlijk prima af!
  Wat ik wel mis: toch wel het uitslapen, en gewoon het snel even boodschappen doen…’snel even’ bestaat niet meer!

  1. Dat snel even boodschappen doen mis ik ook wel ja..
   Wat betreft alcohol drinken en borstvoeding, het is niet helemaal uit den boze om alcohol te drinken wanneer je borstvoeding geeft, mits je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Als je dat doet kun je prima eens een wijntje drinken én borstvoeding geven. Google er maar eens op! Een kater zul je er alleen niet van krijgen 😉

 4. Dat van het uitslapen is een hele goede. Het doorslapen mis ik inderdaad ook. Maar uitslapen minder dan ik gedacht had. En zo heb je nog wat aan de dag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven