Kindermatras kopen als ze het babybedje zijn ontgroeid: waar let je op?

Kinderen in de groei hebben 2 dingen nodig om zich lekker te kunnen blijven ontwikkelen. Gezonde kost, en een goede nachtrust. Daarmee laden ze weer helemaal op. Jonge kinderen brengen zelfs meer tijd in bed door dan daarbuiten! Een goed kindermatras is dan ook heel belangrijk.

Heb jij er wel eens bij stil gestaan of het matras van je kind eigenlijk wel in optimale staat verkeerd? En waar moet een kindermatras eigenlijk aan voldoen?

In dit blog lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras voor je kind. Kindermatrassen zijn er natuurlijk in vele soorten en (kinder)maten.

Maar wanneer kan je dan spreken van een goed kindermatras? Geen zorgen; wij zochten het voor je uit. En twijfel je over de staat van je eigen matras? Dan hebben we nog een blog voor je, waarin je leest hoe lang je een beddenmatras ongeveer kan gebruiken.

kindermatras kopen

Het babymatras ontgroeid: kindermatras 70×140

Je hebt er je handen maar vol aan. Als de kleintjes slapen heb je eindelijk even rust… maar zelfs daar moeten papa en mama bij ondersteunen. En daar hoort ook bij: zorgen voor een goed kindermatras.

Het begint natuurlijk allemaal met een babymatras. Die moeten vooral veel ondersteunend vermogen hebben, en niet te zacht zijn. Ook moet een babymatras goed ademen om te voorkomen dat je kindje het te warm krijgt.

Maar al die slaap zorgt er ook voor dat je kindje groeit als kool. En voor je het weet zijn ze hun babymatras ontgroeid, en moeten papa en mama een kindermatras kopen. Waar let je dan op? Dat lees je hieronder.

Lees ook: Welke bedtijden zijn nu verstandig om aan te houden voor kinderen en volwassenen?

Wanneer is het tijd voor een kindermatras?

Is jouw kind klaar voor een groot bed? Het moment waarop ze de ‘overstap’ maken verschilt per kind. Voel je je er prettig bij om je kind alleen te laten in een groot bed? En is jouw kind zelf niet bang, of angstig? Probeert het regelmatig uit het babybedje te klimmen?

Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor een groter bed met matras. En daar hoort natuurlijk een goed kindermatras bij.

Een kindermatras kopen: waar let je op?

Je wilt het beste voor je kind, toch? Dat betekent in dit geval niet alleen dat je kind zo comfortabel mogelijk ligt. Bij het kopen van een kindermatras moet je ook op andere dingen letten.

1. De juiste ondersteuning

Juist omdat kinderen nog in de groei zijn is hun matras heel belangrijk. Ze brengen er toch heel wat tijd op door. En al slapend kan dat drukpunten opleveren bij dat jonge lijfje. Toch is het van belang dat het kindermatras niet te dun, maar zeker ook niet te hard is. Daarom bestaan veel kindermatrassen uit traagschuim in combinatie met pocketveren. Dat zorgt ervoor dat de druk wordt herverdeeld over het hele lichaam. De veren zorgen voor stevigheid, het schuim juist voor comfort. Let er altijd op dat het matras niet te hard maar ook niet te zacht is.

2. Ademend vermogen bij een kindermatras

Ga je een kindermatras kopen, kijk dan ook zeker naar het ademend vermogen. Daar zit onderling veel verschil tussen. Toch is het heel belangrijk. Het ademend vermogen van een goed kindermatras voorkomt oververhitting bij je kind. Doordat lucht er gemakkelijker doorheen stroomt voorkom je dat je kindje ligt te broeien in zijn of haar bedje. Veel ouders zijn bang dat hun kindje het ’s nachts koud krijgt, maar kinderen hebben het echt eerder te warm dan te koud.

3. Ga voor hygiëne

Een luier hebben ze niet meer nodig, maar een nachtelijk ongelukje kan altijd nog wel gebeuren. Vervelend genoeg voor je kind. Ga daarom voor een kindermatras met uitwasbare hoes. Want een ongelukje zit in een klein hoekje, maar de oplossing ook.

4. Kindermatras 70×140

Als je kleintje pas net het babybedje is ontgroeid lijkt een kindermatras 70×140 misschien wat groot. Maar onderschat die spruiten niet; ze groeien als kool! Ga bij voorkeur voor een matras waar ze nog even flink op kunnen doorgroeien. Je kan natuurlijk ook voor een meegroei-bed gaan, dat je steeds een stukje verder kan uitschuiven.

Niet kunnen slapen; zo help je je kinderen bij warm weer

De kindermatrassen van Simba

Wij hebben hier in huis al diverse matrassen geprobeerd. Dit keer is Lotte aan de beurt met een Simba matras wat ze uit mag proberen. Check het filmpje even om te zien hoe dit nu precies werkt allemaal!

Nu is ons meisje nogal een vergelijker. Ze probeert dus het liefst alles uit voordat ze beslist waar ze graag zelf op wil liggen de komende tijd. Ons eigen matras is ze dol op (ze ligt dan ook regelmatig bij ons op bed), maar ook het bed van haar broer moet er met regelmaat aan geloven. De reden? Een logeetje!

Zo ongeveer eens in de week/anderhalve week nodigt Lotte een vriendinnetje uit om te komen logeren. En -ik ben niet de beroerdste- ik ga daar in mee, in het kader van making memories. Ik vind het fijn dat Lotte zich zo vrij voelt om iedereen uit te nodigen om te blijven slapen, en ik hoop dat ze er later tevreden op terugkijkt. Zo van… ‘mijn ouders hadden hun nukken en grenzen’, maar er was altijd ruimte voor lol en gezelligheid’.

kindermatras kopen

Nieuw matras voor Lotte

Je begrijpt ongetwijfeld dat Lotte- aangezien ze regelmatig in ons bed te vinden is en in dat van haar broer- als wens ook een 1.40 meter breed matras heeft. Voor kinderen nogal overdreven, maarrrrrr… wel heel gezellig als je een vriendinnetje te logeren hebt. Ik snap haar dus volledig. Als ik vroeg… wijffie, wat wil je graag voor je verjaardag? Dan was steevast het antwoord: een groot matras. Eentje waar ik samen met mijn BFF op kan slapen.

En wie ben ik dan om te zeggen dat dat niet nodig is? Natuurlijk moet je keuzes maken, maar toen ik haar gezicht zag op het moment dat we een 1.40 meter breed matras voor haar uitrolden, werd ik er zelf gewoon blij van. In haar kamer past het maar net, zeker nu haar eigen ‘gewone’ bed er ook nog staat. Dat moet natuurlijk geruimd worden, maar er is een probleempje… tijd 😉 .

Haar ervaringen

Inmiddels kan ik wel stellen dat Lotte helemaal enthousiast is over haar nieuwe Simba matras. Het ligt niet alleen fijn met zijn tweetjes, maar ook als ze alleen slaapt ligt ze schijnbaar veel lekkerder. Niet te hard, niet te zacht. Ze valt vrijwel meteen in slaap en roept de volgende ochtend direct dat ze heerlijk heeft geslapen. Kijk, daar doe je het voor natuurlijk. Ik vind het namelijk een van de meest lastige zaken, een goed kindermatras kopen. Net als het kopen van je eerste kinderkussen, ook zo’n uitdaging. Wat kies je en waarom?

Het grote voordeel: je heb 100 dagen garantie. Niet tevreden? Dan stuur je het gewoon terug! Een van de nadelen vind ik persoonlijk dat je het matras niet kan omkeren. Er is dan ook geen mogelijkheid om ieder kwartaal bijvoorbeeld het matras om te draaien voor een langer behoud van het matras.

En de rest van haar kamer? Daar gaan we binnenkort mee aan de slag, want ze kan er op het moment bijna haar kont niet meer keren.

⇒ Meer informatie over Simba matrassen vind je hier.

Dit product hebben we ontvangen van Simba om te testen. Je kunt er van uitgaan dat wij onze eerlijke mening geven over de producten die wij ontvangen om te testen. We laten ons niet beïnvloeden door de leverancier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven