Kindermisbruik; steeds meer vrouwen zijn erbij betrokken

Ach vaderlief, ik wil niet meer….

De Zangeres zonder Naam zong het iets anders. Zij smeekte al zingend of vaderlief wilde stoppen met drinken. Een tekst waarvan niemand vreemd opkeek want misdragingen waren lange tijd voorbehouden aan de man. Of het nou drinken, agressie of huwelijksontrouw was, je kon er bijna vergif op innemen: vrouwlief was het onschuldige slachtoffer van de niet te onderdrukken mannelijke ego-driften.

Dames, laat ik jullie direct uit de droom helpen: dat is niet meer zo. O ja, er zijn nog steeds veel te veel mannen die denken dat ze oerbewoners van deze planeet zijn en zich dus ook als mannetjesaap dienen te gedragen, maar vrouwen zijn met een aardige inhaalslag bezig als het gaat om hufterigheid, overspel en kindermishandeling. En erger nog: kindermisbruik.

Vader Marc van Wingerden weet daar inmiddels alles van. Zijn eega kreeg er blijkbaar een kick van hun dochtertje als seksspeeltje te misbruiken. Zowel direct fysiek als voor een camera. Terecht dat het loeder (of mag ik ook kreng zeggen?) nu de binnenkant van een gevangeniscel mag bekijken. Die gevangenschap is haar blijkbaar in haar idiote bol geslagen want ze heeft via de rechter weten af te dwingen dat vader Marc regelmatig kiekjes van de kleine meid naar haar moet sturen. Zodat ze het opgroeien van het meiske kan blijven volgen, want tja, ze is tenslotte de moeder nietwaar.

Over de rechter in kwestie heb ik ook wel een oordeel, maar omdat ik van die procesgang de exacte feiten niet ken, zult u die mening niet in mijn column terugvinden. Dat is nu eenmaal journalistiek en dat is mijn vak. Maar neem maar van mij aan, dat ik het soms lastig vind om objectief te rapporteren.

Iedereen die met Jeugdzorg te maken krijgt of kreeg, weet dat het een bijzonder lastige instantie kan zijn om mee samen te werken. Hoewel we met ons allen het er duidelijk over eens zijn dat een overkoepelende zorginstantie voor kinderen er moet zijn, blijkt dat de gemiddelde Nederlander geen hoge pet op heeft hoe we dat hier te lande doen. Jeugdzorg is een gesloten organisatie (privacy mevrouwtje, wij doen daarover geen mededelingen), maar is ook een organisatie die bestaat uit heel veel afdelingen, subsecties, ingehuurde mensen en starre regelgeving die wordt toegepast op situaties die vaak veel meer gebaat zijn bij flexibiliteit.

En het allerbelangrijkste: Jeugdzorg wordt gevormd door mensen. En wij weten allemaal dat mensen fouten maken, beïnvloedbaar zijn, slechte en goede dagen hebben, naar de tandarts moeten, bang zijn, morgen gaan trouwen, hun vader verliezen, nét voldoende punten hebben gescoord voor hun examen, liever een andere baan hadden gehad en ’s nachts wakker liggen van de hypotheek die nog moeten worden betaald.

Zo kan het gebeuren dat een moeder haar kind maar één keer per jaar op haar verjaardag mag bezoeken, terwijl ex-hubbie vier keer per jaar het kind meekrijgt omdat hij jarig is. Zo kan het gebeuren dat een moeder met een stralende glimlach haar twee kinderen bij haar ex weghaalt omdat haar sociaal werker van Jeugdzorg zo onder de indruk is van haar….

Vader en kinderen hebben het nakijken, de politie zal over een half jaar wel bij moeder op de stoep staan om de kids weer- met beschadiging en al- bij vader terug te brengen.

Doet Bureau Jeugdzorg dan niets goed? Natuurlijk wel, alleen dat haalt de krant niet. Daarover spreken we tijdens een verjaardag of barbecue niet. Het zijn altijd de excessen en de fouten die het nieuws halen, maar vader Marc van Wingerden interesseert dat inmiddels niet meer. Die wil maar één ding: zijn dochter bij haar moeder weghouden om te proberen er alsnog een gave en gezonde jonge vrouw van te maken. Ik hoop oprecht dat het hem en haar gaat lukken. Ze heeft aan haar moeder in elk geval een goed voorbeeld van hoe het niet moet.

Sterkte Marc, ik hoop dat je bij je protest tegen deze gerechtelijke beslissing, een goede advocaat vindt die deze idiote verplichting ongedaan maakt.

Weetje over Bureau Jeugdzorg

Er zijn vijftien Bureaus Jeugdzorg in Nederland. Eén in elke provincie, en één in elk van de drie grote steden en het gebied eromheen. Al deze Bureaus Jeugdzorg hebben meerdere kantoren in de hele regio.

Bureau Jeugdzorg is volgens de wet op de jeugdzorg van 2005 de toegangspoort voor de gehele jeugdzorg. De medewerkers stellen vast welke hulp nodig is en begeleiden kinderen, jongeren en ouders of verwijzen door. Daarbij staat het belang van kinderen en jongeren centraal.

De wettelijk taken van Bureau Jeugdzorg zijn:

  • Indicatiestelling
  • Uitvoering van de taken van het Advies- en meldpunt Kindermishandeling
  • Uitvoering van maatregelen als voogdij en gezinsvoogdij
  • Jeugdreclassering
Meer lezen van Tonny ? Kijk hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top