Kindernagellak op waterbasis, een verstandige keuze voor jouw dochter!

Kleine meisjes (en de landelijk beroemde Tijn!) vinden het prachtig om hun nageltjes te mogen lakken met een mooi gekleurd nagellakje, net als mama. Ik had er eerder altijd moeite mee omdat ik het zo chemisch vind ruiken, dat kan niet goed zijn toch? Gelukkig zijn er tegenwoordig fantastische alternatieven zonder nare stoffen erin. Een kindernagellak op waterbasis bijvoorbeeld. Tegenwoordig zijn er 4 merken kindernagellak te verkrijgen die niet zo ongezond zijn, zodat je met een gerust hart samen kunt tutten.

kindernagellak op waterbasis

Kindernagellak op waterbasis voor gezond tutten

De nagellakken voor kinderen zijn op waterbasis zonder chemische geurtjes en 100% veilig. En uiteraard zijn de nagellakjes in veel verschillende vrolijke kleurtjes verkrijgbaar. Anders zou er geen kind naar omkijken natuurlijk 😉 . Om het resultaat langer mooi te houden kun je over de nagellak een top coat doen, zoals ook volwassenen dat vaak doen. Bij kinderen is dit echter nog verstandiger, zij zijn immers de hele dag door met hun handen bezig! Er is zelfs een top coat met glitters zodat je van alle kleurtjes glitter kleuren kunt maken, hoe handig!

Om de nagellak op een milde manier te verwijderen gebruik je de kindvriendelijke remover op basis van soja.

kindernagellak hopscotch kids

Hopscotch Kids kindernagellak

Hopscotch Kids staat voor 100% plezier, als je de superleuke namen van de nagellakjes leest word je al blij. Het zijn vrolijke, speelse namen, afgeleid van kinderrijmpjes en spelletjes voor op het schoolplein. Zo zijn er: Three sailors went to sea (turquoise blauw), Ice cream soda pop (lichtroze), Twinkel twinkle littel star (zilver) en Red rover een mooie echt rode kleur. Bij Hopscotch for Kids hebben ze een speciale band met Nederland, de lichtblauwe kleur kindernagellak heet namelijk: I’m a Little Dutch Girl!

Deze nagellak is eenvoudig te verwijderen met nagellak remover op basis van soja waar uiteraard verder ook geen schadelijke stoffen in zitten. De makkelijkste manier om de nagellak te verwijderen: De nagels even onder warm water houden en daarna met de remover en een wattenschijfje de nagellak verwijderen.

Snails kindernagellak

De kindernagellak op waterbasis van Snails is wel heel bijzonder. Deze nagellak is afwasbaar met water en zeep. Geen remover meer nodig dus om de nagels van je kindje weer schoon te krijgen. Het enige nadeel vind ik persoonlijk ook wel weer dat je alleen water en zeep nodig hebt om het weer van de kinder nageltjes af te krijgen. Dit terwijl nagellak bij kinderen toch al heel slecht blijft zitten 😉 .

Wat wel erg leuk is van Snails is dat ze ook een nail art nagellakpen hebben. De nail art pennen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en gebruik je natuurlijk om op een eenvoudige manier de mooiste creaties te maken op de nagels van jouw kleintje!

Naast nagellak voor kinderen heeft Green Jump ook nagellak op waterbasis, Scotch Naturals voor jou in een wat luxer, volwassener flesje. Ook voor deze nagellak geldt dat hij het beste blijft zitten met een base en top coat die je nagellak tegelijkertijd een mooie glans geeft. Lekker samen tutten op een regenachtige dag aan de keukentafel. Ook leuk als cadeautje voor de komende feestmaanden!

Piggy Paint

Hij is ‘zo natuurlijk als modder’: de kindernagellak van Piggy Paint. Gelukkig ruikt ‘ie niet naar modder – maar ook niet naar nagellak. Een geurloos lakje! Hij is niet zo gemakkelijk te verwijderen als de Snails nagellak (met water en zeep) maar daardoor heeft je mini-me wel extra lang plezier van haar (of zijn) gelakte nageltjes! En zo’n lakje heeft op een kinderhandje meestal toch al genoeg te verduren…

Bij Piggy Paint scoor je meteen hypoallergene nagellakremover. Die kan je trouwens voor alle nagellakjes gebruiken. Er zit geen aceton in en het product heeft bijna geen geur (unlike de meeste removers).

Herome Prinsessennagellak

Ook heel leuk voor kleine prinsesjes: een heus verzorgingssetje voor de kleine nageltjes. Met echte kindernagellak natuurlijk, die je zelfs met alleen water kan verwijderen. Verder vind mevrouw de prinses een vijl én handcrème geschikt voor de jeugdige handjes. Ook leuk om aan je kleine jonkvrouw cadeau te doen! Het nagelverzorgingssetje is van Herome, een merk dat mama vast al wel kent 😉 .

Andere artikelen over kinder make-up vind je hier:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven