Kinderopvang kosten gaan omlaag in 2017

Vanaf 2017 wordt er bijna 200 miljoen extra uitgetrokken om ouders tegemoet te komen in de kinderopvang kosten. Dat is bijna 100 miljoen meer dan er in eerste instantie toegezegd was. Deze kleine 200 miljoen komt voor een groot deel ten goede aan ouders die in de midden en hoge inkomstencategorie vallen. Aangezien de lagere inkomens al voor een groot deel de kinderopvangkosten vergoed krijgen.

kinderopvang kosten

Kinderopvang kosten omlaag, moeder meer werken?

Deze maatregel wordt getroffen om meer vrouwen aan het werk te krijgen. Nu de hamvraag. Ga jij meer werken nu de kosten voor de kinderopvang beter te behappen zijn? Ik ben nieuwsgierig. Gaat deze beslissing van de overheid er inderdaad voor zorgen dat er moeders zijn die meer gaan werken dan ze nu al doen. Misschien omdat ze dan uiteindelijk aan het einde van de rit meer overhouden. Of is dat het een beetje mosterd na de maaltijd?

Zelf maak ik geen gebruik meer van kinderopvang, maar dat is wel eens anders geweest 😉 . Voor mijn gevoel waren manlief en ik grootverbruiker als het gaat om de kinderopvang. Al moet ik eerlijk toegeven dat ook opa en oma een rol hebben gespeeld. En dat nog steeds doen. Uiteindelijk hield dat in dat de kinderen de helft van de week opgevangen werden op het kinderdagverblijf. Waar ze gelukkig met veel plezier naartoe gingen. De andere helft van de week waren ze in hun thuisomgeving.

Zou keuze anders zijn als kinderopvang kosten veranderen?

Toch vraag ik me af of we destijds ervoor gekozen zouden hebben om de kinderen nog méér naar het kinderdagverblijf te brengen dan we al deden. Puur vanwege de kosten. Er is ook nog zo’n gevoel van ‘genoeg is genoeg‘. Vind je het zelf nog prettig om meer te gaan werken en de opvang van je kinderen meer aan anderen over te laten? Of voelt dat niet goed meer? Ben je trouwens benieuwd naar de kosten van de kinderopvang, dan kan je op de site van het Nibud wel de nodige informatie vinden. Het blijft overigens maar wisselen… want eerder nog schreven we over de kosten kinderopvang die omhoog gingen. We zullen jullie vast vaker weer van nieuw nieuws moeten voorzien.

Ik ben dan ook benieuwd naar hoe jullie hierin staan en of dat jullie de kinderdagverblijf situatie opnieuw onder de loep gaan nemen om te kijken of het financieel aantrekkelijker wordt om dan meer te gaan werken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven