Kinderopvangtoeslag misgelopen over 2012? Vraag hem nu nog aan!

Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, kunnen hun toeslag over 2012 met terugwerkende kracht aanvragen, indien ze die eerder zijn misgelopen. Dat moet gebeuren vóór 1 september aanstaande. Deze regel biedt uitkomst aan ouders die kinderopvangtoeslag over 2012 zijn misgelopen doordat zij het te laat hebben aangevraagd.

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Ouders hebben recht op deze toeslag als ze werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Naast eerdergenoemde is een tweede voorwaarde dat hun kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat. Over 2012 is de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen. De deadline daarvoor is 1 september 2013. Ouders die hun toeslag over 2012 vorig jaar te laat hebben aangevraagd, krijgen hiermee alsnog de kans om de tegemoetkoming te ontvangen.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders krijgen, hangt af van een aantal aspecten. Zoals bijvoorbeeld van hun inkomen, het aantal kinderen van hen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang. Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag en andere toeslagen verloopt via www.toeslagen.nl, een website van de Belastingdienst.

Meer lezen over kinderopvang geschreven op MamsatWork?

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven