Kinderopvangtoeslag omhoog per 1 januari 2016 !

Woehoe, handjes in de lucht, de kinderopvangtoeslag gaat per 1 januari 2016 omhoog! 290 miljoen euro wordt er uitgetrokken voor kinderopvang zo meldde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) al eerder. Dit stond ook in de begroting van de troonrede die op prinsjesdag gepresenteerd werd, waar we al eerder een stukje over schreven.

kinderopvangtoeslag

Wij zijn blij dat het kabinet het belang inziet van een goede werk-privé balans en dat ze daar de kinderopvang bij vinden horen.

Zelf hoef ik geen gebruik meer te maken van de kinderopvangtoeslag, maar toen het nodig was, was ik blij dat we daar aanspraak op konden maken. Wat mij betreft speelt kinderopvang ook een rol in de opvoeding van de kinderen. Alle dagen bij mama thuis, of bij opa en oma, vind ik persoonlijk geen optie, maar dat is mijn mening.

Voor anderen die die mening delen ben ik dan ook oprecht blij dat er meer kansen geboden worden en dat de stijging van de kinderopvangtoeslag bijdraagt aan het makkelijker kunnen inzetten op een baan voor werkende moeders.

Stijging kinderopvangtoeslag concreet

Maar wat betekent de stijging van de kinderopvangtoeslag nu concreet voor ‘ons’. De kosten voor alle werkende ouders wordt verlaagd. Het ministerie van Sociale zaken heeft er een berekening op losgelaten en komt met de volgende cijfers, uitgaande van drie dagen kinderopvang in de week voor 2 kinderen.

Gezinnen met een gezamenlijk inkomen van modaal 34.000

  • kinderopvangtoeslag neemt toe met 82 euro in de maand
  • Buitenschoolse opvang toeslag neemt toe met 42 euro in de maand

Gezinnen met een gezamenlijk inkomen van 1,5 keer modaal

  • kinderopvangtoeslag neemt toe met 108 euro in de maand
  • Buitenschoolse opvang toeslag neemt toe met 56 euro in de maand

In procenten betekent dit een minder harde vooruitgang, maar in cash is het meer.

Gezinnen met een gezamenlijk inkomen van 2,5 keer modaal

  • kinderopvangtoeslag neemt toe met 82 euro in de maand
  • Buitenschoolse opvang toeslag neemt toe met 42 euro in de maand

De eigen bijdrage voor deze gezinnen blijft hiermee een stuk hoger dan van gezinnen met lagere inkomens.

Zoals je ziet een mooie toeslag voor de werkende ouders. Op naar een goede balans tussen werk en privé waarbij het werk ook beter mogelijk gemaakt wordt voor de mama’s onder ons die daar graag voor willen gaan.

1 gedachte over “Kinderopvangtoeslag omhoog per 1 januari 2016 !”

  1. dit is mooi voor alle ouders die dan even weer de sosiale dingen om hun heen op kunnen pakken, nu moet de regering nog regelen dat de gastouderopvang ook een echt beroep gezien word en de belasting net als bij alle andere beroepen direct geregeld word. scheelt voor de oppas een hele rompslomp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven