Kinderpraat, 5 dingen die je niet van je kind wil horen

Het zorgt voor tranen over je wangen, en voor schuddende buiken. Kinderlogica! Het zorgt ook voor een drang om het op te schrijven en te bewaren, maar er is ook kinderpraat die je liever niet van je kind hoort! Hieronder 5 uitspraken van mijn kids waar ik mijn oren liever voor dicht had gehouden!

kinderpraat

Kinderpraat, maar dan de ik-wil-het-niet-horen variant

 1. Mam! Is die onderbroek nou te klein voor je of heb je zulke dikke billen ? (als je in je string uit de badkamer komt).
 2. OMA! Als je kind je nodig heeft maar zich ‘even’ vergist in de uitroep die ze doen…
 3. Spring jij maar niet meer op de trampoline, want anders moet je gelijk weer naar de wc… behoeft dit nog uitleg?
 4. Mama, jouw buik is dikker dan die van oma (en bedankt!).
 5. Màààm, als jij dood bent, wie krijgt er dan jouw ipad? Aaarrrggghhh!

Nou, dat waren de 5 kinderpraat uitspraken op een rij waar ik niet zo blij van werd. Ik ga weer even aan een heropvoeding beginnen, dat begrijp je :devil: . Het typische is dat ìk wel door de grond kan zakken als ik dit hoor, terwijl jij waarschijnlijk een grijns van oor tot oor hebt als je ze leest, want hé … die uitspraken slaan op mij en niet op jou 😛 .

Maar misschien herken je er wel wat uitspraken van, of heb je een hele leuke kinderpraat aanvulling voor ons. Schroom niet en plaats hem hieronder, of bij onze facebook post. Ik wil ook graag wel even lachen 😉 .

6 gedachten over “Kinderpraat, 5 dingen die je niet van je kind wil horen”

 1. Pingback: Kinder uitspraken | Thuisleven

 2. Wat een geweldig stuk en zó herkenbaar!
  Ondanks dat wij hier ondeugende peuters hebben rondwandelen en nog niet aan zulke uitspraken bloot worden gesteld, kan ik mij dit helemaal indenken dat dat gaat gebeuren. Nummer 3 is met name heel herkenbaar ;(.
  Heb je nog tips voor ons, als toekomstige ouders met schaamte op hun gezicht?
  Een geweldig onderwerp wat ook wij in de gaten gaan houden!

 3. Ik stond met mijn dochter onder de douche bij de camping en dat was er eentje waar je een muntje in moest gooien. Daar had ik al een hekel aan, maar ja…het moet hè. Muntje erin…geen water! Nog een muntje erin…nog steeds geen water. Toen heb ik gevloekt en getierd…Wel GVD…KUTdouche! Ehhh, mama wat is kut? Ehhh, nou mop dat is een meisjesplasser. Wij terug naar de caravan op de fiets. Roept ze keihard over de camping. Mam, wat een meisjesplasser douche was dat hè! Echt heel KUT! Ehh…ja…daar word ik nu nog steeds mee om m’n oren geslagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven