Kinderschoenen vervangen omdat ze te klein zijn? Welnee, mijn kinderen verslijten ze sneller!

Het is zo ongeveer het duurste aan kinderen die net uit de luiers zijn. Kinderschoenen vervangen. Kinderen (ver)slijten enorm veel schoenen. Dit is geen nieuws en hier hield ik dan ook rekening mee. Kinderen groeien óók snel weer uit hun schoenen. Dit is óók geen nieuws en hier hield ik óók rekening mee. Mijn kinderen groeien snel – maar slijten hun schoenen nog veel sneller. Dit is wel nieuw voor me en hier had ik dan ook geen rekening mee gehouden! Ik heb nog nooit kinderschoenen vervangen omdat ze te klein zijn, maar altijd omdat ze versleten zijn. Bizar toch? En misschien wel herkenbaar voor je?

Kinderschoenen vervangen omdat ze versleten zijn

Waarom verslijten kinderschoenen toch als een dolle? Ik kon me er eerst niet veel bij voorstellen (voordat ik in deze fase terecht kwam), maar inmiddels weet ik het 😉 .

kinderschoenen vervangen

Het is de schuld van de loopwagens

De loopwagens voor dreumes en peuter zijn natuurlijk dooddoeners voor schoenen. Dat gesleep met de neuzen van de schoenen over de grond om af te remmen, daar kan geen enkel schoen tegenop natuurlijk!

Zouden fabrikanten van kinderschoenen en loopwagens een deal hebben gemaakt met elkaar?

Ik heb medelijden met die “sleepschoenen” hoor, begrijp me niet verkeerd. Be neuzen helemaal versleten en de zolen bijna gloednieuw. Regelmatig zijn de neuzen nog provisorisch gerepareerd om de levensduur nog een beetje te kunnen verlengen. Ziet er niet uit, maar je moet wat.

Is het na de loopwagen-fase voorbij? NO WAY!

Na de loopwagen-fase dacht ik in stille wateren terecht te komen qua schoenslijtage. Nou dat had ik dus mis. Ik heb namelijk jongens die het liefst de hele dag buiten spelen: voetballen, door de bossen rennen, in de duinen, ga zo maar door. Los van het feit dat de schoenen binnen no-time vies en vunzig zijn, slijten ze nog steeds snel! De kinderschoenen vervangen hakt er dus nog steeds in!

Financieel fiasco

Hoe houd je dit financieel beheersbaar? Goedkope schoenen kopen en veelvuldig vervangen of iets meer investeren in schoenen die dan (hopelijk) langer mee gaan?

Goedkope schoenen kopen?

Ik heb eerst natuurlijk voor de goedkope optie gekozen. Maar die schoenen zijn gewoonweg niet opgewassen tegen het speelgeweld van mijn kinderen. Voordat ik het wist, leken ze wel figuranten uit een Pietje Bell film: tenen door de neuzen, zolen los flapperend in de wind.

Laat staan wat dit met de gezondheid van hun voeten doet. Hier had ik namelijk eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan. Kunnen die lieve voetjes wel goed ademen, krijgen ze wel genoeg ondersteuning? Ik wil natuurlijk niet dat mijn kinderen naast hun schoenen gaan lopen!

Goedkoop is duurkoop, dat blijkt wel weer 🙁

De goedkope optie wordt dan wel weer duur. Nu is het dus tijd voor investering, kwaliteit en extra aandacht voor de gezondheid van de voeten. En in mijn zoektocht kwam ik het merk Naturino tegen. Zij hebben een exclusieve zand-effect systeem bedacht voor schoenen om zo de groeiende kindervoet optimaal te ondersteunen. Ze zijn dus pedologisch verantwoord zonder er zo uit te zien. Ze zien er namelijk modern en hip uit.

kinderschoenen vervangen

Pedologisch verantwoord en tóch hip

Ik ben overstag gegaan. Je merkt direct het verschil in kwaliteit. Het is echt leer en deugdelijk gemaakt (dat mag natuurlijk ook wel voor dat geld).  De neuzen zijn extra stevig aangezet, de zolen zijn dikker maar wel soepel. Zoonlief vindt ze cool en vet, dus dat scheelt ook weer gelukkig. De rits aan de zijkant is stevig en hapert niet. Nu -na een paar weken- dragen concludeert zoon dat ze lekker zitten. Ik heb pas een paar kleine vegen kunnen ontdekken, verder zijn ze nog ongeschonden en goed schoon te krijgen. Of zoonlief iets merkt van de exclusieve zand effect systeem? Hij merkt dat ze lekker(der) zitten en ik merk dat zijn voeten niet meer zo ruiken! Ouders, blij, zoon blij en voeten ook blij. Ik vertrouw erop dat deze lekker lang mee kunnen gaan! Het is wel een stevige investering maar daar krijg je een paar stevige, goede, soepele schoenen voor terug!

kinderschoenen vervangen

Winactie

En om jullie eens goed te verwennen mogen wij ook deze prachtige schoenen in maat 34 weggeven. Is het wat voor jouw zoon? Laat een reactie hieronder achter en wie weet win jij deze mooie schoenen! Winactie loopt tot 10 februari 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

kinderschoenen vervangen en verslijten

73 gedachten over “Kinderschoenen vervangen omdat ze te klein zijn? Welnee, mijn kinderen verslijten ze sneller!”

 1. Goede schoenen vind ik erg belangrijk. Als ze er dan ook nog eens supermooie uitzien is het helemaal geweldig. Ik zou graag deze schoenen winnen voor mijn zoontje Gijs!

 2. Ah aan deze actie moet ik wel meedoen! Zoonlief loopt al een hele tijd op versleten maar dan ook echt versleten tot op het bot (!!!) schoenen omdat hij geen een ander paar lekker vindt zitten 🙂 Hij weigert gewoon echt iets anders te kopen. Een vriendin vindt dat ik deze gewoon stiekem weg moet gooien maar dat vind ik zo sneu haha

 3. in bovenstaand artikel herken ik HET verhaal van mijn kinderen over mijn kleinkinderen. De kosten van schoenen is een blijvende aanslag op het totale huishoudbudget. De kids groeien sneller uit hun schoenen dan de portemonnaie leuk vindt. Dit is een welkome, onverwachtse aanvulling op hun budget. Wel eerst ff winnen, natuurlijk. Ben benieuwd

 4. Wat een leuke stoere schoenen, die wil ik graag winnen voor mijn zoon. Hij is een echte jongen-jongen, stampt overal in en schopt overal tegenaan, hij denkt dat schoenen aan bomen groeien.

 5. Ik ben altijd blij met het nieuwe seizoen. Dan is het weer hoog tijd om nieuwe schoenen voor mijn zoon te kopen. Leuke schoenen in een hippe kleur, want de vorige hebben vaak wel hun beste tijd wel gehad. Met maat 34 kan hij weer vooruit en ertegenaan (voetballen op school).

 6. oh ja! Die zijn zeker wel wat voor onze oudste! Hij heeft nu maat 33, dus deze nieuwe schoenen zijn erg welkom… Kan hij zich daar weer op uitleven op school en buiten 🙂

 7. Hidde; “Mam, wil je even meedoen met die wedstrijd van die schoenen?”
  Ik; “Hunh”.
  Hidde; “Die op je IPad, die vind ik wel vet”

  Zo geschiedde 🙂

 8. Als ” ervaringsdeskundige” op het gebied van afgetrapte schoenen (ik was zelf vroeger een tomboy) kan ik bovenstaande zeer zeker herkennen en beamen.Maar onze ” onderdanen” kunnen nu eenmaal niet zonder een paar stevige stappers en daarom maak ik graag een kans.Hij zit nu op het randje van maat 33/34.

 9. Avatar foto
  centine blaakman

  Zeker iets voor mijn zoon Thijmen! Schoenen zijn niet aan te slepen dus een extra duurzaam paar kunnen we goed gebruiken. Hij zal er heel zuinig op zijn, dat beloof ik!

 10. Heel -heel graag!
  Precies de goede maat voor mijn kleine-grote zoon! Hij kan nog niet strikken en dan is de rits heel fijn en handig.Met een tweeling en twee oudere kinderen zou het meer dan geweldig zijn maar dat geldt voor velen en dat begrijp ik goed. Het zou zomaar een geluksdagje zijn met zo’n bericht. Het blijft heerlijk te dromen over de mooie dingen in het leven!Nog nooit van het merk Naturino gehoord! Hoop op een fijne kennismaking!

 11. Ik doe mee om schoenen te winnen voor mijn jongste zoon, de twee oudste passen maat 34 als niet meer. De jongste ravot en voetbalt of het een lieve lust is, dus dat de schoenen eerder versleten zijn dan dat zijn voetjes gegroeid zijn, dat herken ik als geen ander. Ik heb hem het plaatje van de schoenen laten zien en meneer vindt ze gaaf, dus dat is ook weer handig om te weten. (wie zegt dat jongens niet kieskeurig zijn met schoenen en kleding).
  Dus tenen crossed en ik hoop dat deze prijs mijn kant op komt rennen.

 12. Wat een gave schoenen zeg! En met 3 kleine kids is dit paar meer dan welkom! En bij mijn zoon verslijten ze helemaal snel met al dat buiten spelen en rennen. En dat de schoenen ook nog erg goed voor zijn voeten zijn, daar ben ik helemaal blij mee!

 13. Doe heel graag mee voor mijn neefje die bijna jarig is.. Weet zeker dat die hierin zal rondspringen als nooit tevoren

 14. Dit is zeker wat voor mijn zoon. Wat een mooie schoen en ja ik ben het met je eens: goedkoop is duurkoop. Ik koop altijd 1 paar goede stevige merkschoenen en in geval van nood gaan de snowboots een dagje aan. Die goede schoenen worden dan ook dagelijks gedragen!

 15. Avatar foto
  Anneiese de Waal

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky, heel erg mooi de schoenen.
  Mijn zoontje Nicky zou dat er leuk vinden !!.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 16. Avatar foto
  Anouk Nijmeijer

  Nou dan waag ik ook een kansje. Heb blijkbaar het geluk gehad dat mijn zoon niks van loopfietsjes wil weten maar hij slijt zijn schoenen wel graag

 17. Mijn neefje Joey is mijn favoriet en toevallig heeft hij maat 34. Ken je dat gevoel dat je zo’n heerlijk jongetje in zijn ogen aan kijkt, een jongetje dat niet jouw eigen kind is en dat je oprecht voelt door al je aderen stromen hoeveel je van hem houdt.
  Hij is 9 maar voor mijn gevoel ken ik hem al 29 jaar. Ik zou het leuk vinden om dit voor hem te winnen.

 18. Wat een supermooie stoere schoen! Hier zou mijn zoon wel een gat mee in de lucht willen springen 😉
  Maat 34 past perfect!

 19. Maat 34 top!!! Past mn zoon nu mooi in 🙂

  Wij kopen altijd 1 duur paar en de rest goedkopere paar schoenen. Dit om veel variatie te hebben en voor de verschillende doeleinden; spelen, school, verjaardag en weekend.

 20. Super voor mijn jongste zoon! Erg handig met rits deze schoenen van Naturino. Mijn zoon kan nog geen veters strikken, maar leeft op grote voet.

 21. Hele coole schoenen! Mijn zoontje Mauro van 7 is hypermobiel (met name in enkels en knieën) en heeft zooltjes in zijn schoenen. We zijn dus altijd op zoek naar (betaalbare) lekker zittende, hippe en HOGE schoenen… zodat hij stevig door het leven stapt! Doen dus supppppper graag mee 🙂

 22. Mijn zoon kan wel nieuwe schoenen gebruiken, ze slijten inderdaad behoorlijk. Van het voorjaar tot het najaar zit er ook altijd een hele lading zand in. Dag in dag uit! Goede schoenen vind ik belangrijk, maar ze moeten ook wel mooi zijn en praktisch. Omdat mijn zoon nog niet snel en goed strikt zijn deze schoenen ideaal. We blijven wel gewoon oefenen, hoor.

 23. Mooie schoenen! Mijn zoontje is bijna toe aan maat 34 dus ik doe zeker mee! Pedologisch verantwoord klinkt ook goed, wil graag kennis maken met het merk Naturino.

 24. Maar 34 is nu nog een beetje groot, maar deze winter heb ik toch al drie paar schoenen versleten! Een keer omdat ze alweer te klein waren, en twee keer omdat de voorkant er al haast afviel, nog geprobeerd om de zool een beetje te plakken, maar dat was van korte duur! Ik loot dan ook graag mee voor een paar van deze srevige stappers.

 25. Zoooo herkenbaar! Voor de kids koop ik ook altijd geode merkschoenen, inderdaad vaak duurder dan wat ik mezelf gun, auw, roept mijn portemonnee.
  Ik doe heel graag mee met deze winactie

 26. Ja, ook bij ons hetzelfde verhaal. Al zie ik wel verschil tussen zoon 1 en 2. De oudste verslijt inderdaad zn schoenen door buiten spelen en rennen door zand/gras/modder/sneeuw etc. En natuurlijk de speeltoestellen waar hij eigenlijk te groot voor is. Ook helpt hij zelf graag een handje door het mooie rode randje uit de zool er uit te peuteren….
  Hij draagt op dit moment maat 34, dit paar zou dus heel mooi uitkomen!

 27. Wat een herkenbaar verhaal. Ook van dure naar goedkopen en uiteindelijk weer naar dure schoenen gegaan. Elke keer weer afwachten hoe lang ze nu weer meegaan. Labg leve de zomer, zodat ze ook op slippers kunnen lopen. Maar natuurlijk hebben ze daarnaast wel schoenen nodig. En deze zouden daar natuurlijk super voor zijn!

 28. Alvast op de groei! Maar tegen die tijd vast nog steeds hip en tijdloos!
  Ook ik waag het er op voor mijn zoontje. Fingers crossed

 29. Heeel herkenbaar! Hier slijten ze ook mega snel, naast het ook mega hard groeien!
  Slijtvaste stoere coole schoenen zijn hier dus zeker welkom! Maat 34 is perfect!! Zoon vind ze ook erg gaaf! Want als ze niet gaaf zijn gaan ze niet aan zijn voeten natuurlijk 😉

 30. Hahaha zo herkenbaar! Ik mis alleen het slijten met het fietsen, remmen die je toch met je neuzen van je schoenen! Maar ach lekker spelen is super belangrijk. En lang leve de uitverkoop!

 31. Heel erg welkom hier. Moeder van 4 kinderen, waaronder een drieling. Hun grote broer speelt het liefst de hele dag buiten. Nieuwe schoenen zijn hier dan ook geen overbodige luxe!!

 32. Ik koop altijd wel dure schoenen bij een goede schoenenzaak die je goed helpen bij het uitzoeken van de juiste schoen. Ik heb nu klompen voor mijn zoontje gekocht zodat hij die aan kan doen als hij buiten speelt. Zo slijten de schoenen een stuk minder! Deze schoenen zou ik graag willen winnen voor mijn zoontje!

 33. Maat 34 is nu nog een beetje groot maar toch zal ik ze wel alvast willen winnen. Het klinkt als een ideale schoen voor een jongetje wat het liefst heel de dag buiten speelt. Ik investeer altijd in goede degelijke schoenen maar daarnaast heeft hij ook een paar goedkope makkelijke instappers.

 34. Stoere leuke schoen! Heel herkenbaar verhaal hoor! Mijn zoon moet stevig gevormde schoenen aan..zn voeten zalkken naar binnen dus hij wil graag deze zandvorm proberen…fingers crossed maar..
  Jeanet

 35. Avatar foto
  Daniëlle van Loo - Meier

  Nieuwe schoenen zijn altijd welkom met 2 mannetjes van bijna 3 en bijna 5! Beiden leven op grote voet, maat 26 en maat 31..

 36. Avatar foto
  Yolanda Kuijpers

  Nou die hippe schoenen wil ik wel……ik was al behoorlijk trots dat het derde? Paar schoenen van mijn oudste zoon er na 4 weken toch nog redelijk toonbaar uitzagen! Bij een tweede iets kritischer blik, bleek echter de naad aan de voorkant alweer aan het loslaten is, zucht. Het maakt bij hem echt geen …. uit of het dure schoenen zijn?, alhoewel, die houden het misschien een paar weken langer uit?. Gelukkig doet zijn jongere broertje iets langer met zijn schoenen?.

 37. Avatar foto
  Chantal Beerepoot-Bakker

  Daar ben ik inderdaad ook wel achter gekomen: goedkoop = duurkoop…. Met 2 zoontjes van 8 en 5 heb ik al heel wat passessies in schoenenwinkels meegemaakt, en dat was lang niet altijd even gezellig! hahaha.

  Ik maak graag een kansje voor mijn oudste zoontje Aron.

  met vriendelijke groet,

  Chantal

 38. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Yes, mijn zoon is pas in maat 34 gegroeid, dus het zou geweldig zijn als ik dat paar mocht winnen.
  Ik koop altijd 1 paar goede merkschoenen ( en ja , hallo hoor wat een prijzen, zelf koop ik zelden zo’n duur schoeisel voor mezelf) en dan 1 paar goedkopere schoenen (of uit uitverkoop), die ze dan af en toe kunnen dragen om af te wisselen om buiten te spelen.
  Het merk Naturino, daar heb ik volgens mij wel eens van gehoord, maar we hebben er nog nooit schoenen van in huis gehad. Hopelijk binnenkort voor het eerst dan. Dit zijn erg mooie schoenen en die rits is wel zo handig, al kan mijn zoon inmiddels wel veters strikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven