Kinderwekkers voor de kinderkamer, zodat je zelf niet begint te rinkelen!

Het is weer maandag. Een dag waar ik toch niet al te dol op ben, en mijn kids zo mogelijk nog minder. Het weekend smaakt altijd naar meer. Dus als op maandagochtend de wekker gaat, doen die blagen gewoon alsof het weer zondag is. Vervolgens moet mama, voor wie het trouwens óók gewoon maandag is, de taak van de wekker op zich nemen. Tik tak, tik tak. Nog heel even en ik begin spontaan te rinkelen. Of ik ontplof, dat kan ook. Hoe krijg jij je kids ’s morgens uit bed? Heb je nog een Gouden Tip? Op hoop van zegen hebben wij de leukste kinderwekkers voor de kinderkamer op een rijtje gezet. Daar luisteren ze hopelijk beter naar dan naar hun moeder.

Kinderwekkers voor de kinderkamer

Misschien is het voor jou ook herkenbaar: er is maar één wekker die écht werkt bij sommige kinderen, en dat is mama. Vooral als kinderen in de pubertijd komen, wordt (op tijd!) uit bed komen een hele opgave. Niet te snel boos worden; het is namelijk biologisch bepaald dat tieners moeite met opstaan hebben. En met op tijd naar bed gaan ook trouwens, lees dit blog maar eens.

Om onze kinderen toch een beetje structuur mee te geven ben ik een persoonlijke zoektocht gestart naar de leukste kinderwekkers voor de kinderkamer. Krijg ik op maandagochtend misschien ook nog wat rust 😛 . Wat vind je van onze top 5? En heb je zelf soms nog een wake-up-call voor alle ouders die net als wij soms met de handen in het haar zitten? Het delen van tips mag altijd!

Nijntje slaaptrainer

Heb je thuis nog een kleintje, voor wie het nog niet echt tijd is om te gaan klok kijken? Dan is té lang slapen voor jou vast nog geen probleem 😉 . Kleine kindjes slapen juist eerder te kort, en willen ’s morgens niks liever dan het bedje uit. Met de Nijntje slaaptrainer leer je je kleintje wanneer het bedtijd is, maar ook wanneer het tijd wordt om op te staan. Want zo lang Nijn haar oogjes dicht houdt, horen je eigen oogjes ook nog dicht te zijn. Wordt Nijntje wakker, dan is het tijd voor de nieuwe dag. En nou niet stiekem de slaaptrainer op 10:00u zetten ouders 😉 .

 

Lego: we like!

Slaapt je kind als een blok? En is hij of zij ook nog een echte Lego fan? Dan is deze kinderwekker in de vorm van een legoblokje een echte aanwinst voor de kinderkamer. De wekker is extra makkelijk te bedienen, zodat je kind hem helemaal zelf kan zetten. Heeft je mini-me nog wat moeite met een 24-uurs klok, dan kan je hem ook op 12 uurs notatie zetten. Een topmodel onder de kinderwekkers voor de kinderkamer dus! Maar dat is Lego toch eigenlijk altijd 😉 . Hij is verkrijgbaar in een aantal kleuren.

Wil je nog een stapje verder gaan in de lego sferen dan heb je ook fantastische kinderwekkers van Lego in de vorm van superman, batman of zelfs een aantal Star Wars varianten. Ook verkrijgbaar via de link hierboven.

kinderwekkers kinderkamer

BigBen

Nog een toppertje in de lijst van kinderwekkers voor de kinderkamer: de BigBen projector. Deze hebben we zelf ontvangen om te testen en ik kan je wel zeggen dat ik er helemaal van gecharmeerd ben! We hebben hem zelf in het mintgroen, maar hij is ook in roze en blauw verkrijgbaar.

Wekkerfunctie

Je kan er twee alarmtijden voor instellen (bijvoorbeeld voor doordeweeks en in het weekend). Heel handig natuurlijk, want we willen allemaal graag dat de kids in het weekend een beetje uitslapen, nietwaar? Ook hier geldt dat er een 12-uurs en een 24-uurs mogelijkheid op zit. Voor de kleinere kindjes is het handiger als je de wekker op 12-uurs zet, dat leest eenvoudiger voor ze.

Het alarm zelf kan je instellen met verschillende geluiden, welke je overigens ook kan gebruiken om mee in slapen te vallen. Zen Aqua bijvoorbeeld is een lekker geluidje als jouw kindje wat lastiger in slaap komt. Je kan een timer instellen waarmee je ervoor zorgt dat dit geluid automatisch (na bijvoorbeeld een half uurtje) uitschakelt.

Ook leuk: er zit een microfoontje op waarmee je je eigen wekkergeluid kan opnemen. Persoonlijk vinden wij dat laatste eigenlijk het leukst 😉 . We hebben hier al helemaal dubbel gelegen doordat Manlief stiekem de ‘wekker’ had ingesproken met… ‘WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN’.

Projectiefunctie

Bovendien zit er een hele toffe projectie functie op. Schildpadden, een walvis en een zeester die over het plafond bewegen: daar zal je kind eerder door in slaap vallen dan door een blauw smartphone licht 😉 .

Tijd om naar school te fietsen

Is jouw mini-me een beetje klaar met het kinderlijke design? De ene tiener heeft er meer last van dan de andere 😉 . Dan hebben we speciaal voor die ‘grote kleintjes’  nog een model wekker gevonden dat meer op een kunstwerkje lijkt. Met deze wekker in fietsvorm weten ze precies wanneer het tijd wordt om naar school te fietsen, maar wel helemaal in stijl. Want ook qua kinderkamer is jouw hipster vast graag bij de tijd.

De weglopende wekker

Heb jij een echt onverbeterlijke langslaper in huis? Dan helpen leuke vormpjes, kleurtjes, of toffe extra functies niet meer. Wat jij nodig hebt, is de überwekker. Jep, dat ben je natuurlijk zelf. Maar met dit model hoef jij in ieder geval niet meer de benen uit je lijf te lopen. Dat doet de wekker namelijk al voor je. Nog vóór je langslaper het ding kan uitzetten begint dat ding namelijk als een gek de kamer door te scheuren. En dit keer kan je tiener de dag beginnen met stress: de rijdende wekker moet namelijk wel weer gevangen worden. Weet die donderstraal ook eens hoe het is 😉 . Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Lees ook: Je kind in slaap krijgen op warme dagen doe je zo

Schaapjes tellen

Is jouw kindje nog te jong om klok te kijken dan zijn er de bekende slaaptrainers die je kind helpen om wat langer in bed te blijven liggen en niet al om 05.00 in de ochtend aan je bed te staan. Deze kinderwekkers vertellen je kindje namelijk met kleur of dat ze al uit bed mogen komen ja of nee.

De Zazu slaaptrainer is een heel schattig exemplaar. De klok vertelt niet alleen met kleur hoe of wat, maar het schaapje heeft ook de oogjes open als jouw kindje uit bed mag komen. Hoe leuk!

Afijn, dit zijn een aantal leuke exemplaren dachten wij zo. Heb jij nu ook moeite om je kinderen uit bed te krijgen? En heb je tips voor ons? Deel ze gerust!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven