5 tips voor een kindvriendelijk interieur waarbij je toch een stijlvolle inrichting creëert

Laten we voorop stellen dat er wel meer dingen zijn die nodig zijn om een kindvriendelijk interieur te verkrijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het beschermen van de kindervingertjes tegen stopcontacten. Of het afsluiten van de keukenkastjes waar je schoonmaakmiddelen hebt staan zodat ze niet door jouw rondscharrelende kleintje kunnen worden opengemaakt. Stuk voor stuk hele belangrijke tips om het interieur van je huis veilig te maken voor kleine kinderen. Maar hiermee heb je nog geen stijlvol interieur. En dat is waar dit blog over gaat. Over tips voor een kindvriendelijk interieur waarbij je tóch de inrichting zo kan houden zoals je het zelf graag ziet.

kindvriendelijk interieur

Een kindvriendelijk interieur maar toch in stijl is prima te doen!

Allereerst is het fijn om de boel een beetje opgeruimd te houden. We hoeven geen perfecte Instagram interieur plaatjes te kunnen schieten in een kindvriendelijk huis, maar het is wel fijn als er overzicht is. Als duidelijk is waar het kinderspeelgoed ligt bijvoorbeeld. Of als alle knutselspullen gewoon lekker een eigen plek hebben. Dat is niet alleen fijn voor jezelf (je kent het wel… een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd enzo), maar ook voor je kind.

Opruimen en indelingen vastleggen op foto

Maak een foto van de opgeruimde kast, of van de speelgoedkist die opgeruimd is. Plak vervolgens die foto aan de binnenkant van de deksel van de kist of aan de binnenkant van de lade of het deurtje van de kast. Zo kan je kind ook goed zien hoe de kast opgeruimd moet worden. Zeker bij kleinere kinderen is dit een heel handige opruimtip voor een kindervriendelijk en stijlvol interieur.

Kies voor materialen in je interieur die je goed schoon krijgt

Denk daarbij bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen die je makkelijk schoon kan krijgen. Van die design kuipstoelen bijvoorbeeld. Deze passen volledig in een modern en trendy interieur en zijn ook nog eens kindvriendelijk omdat je ze goed schoon kan houden. Eten morsen is geen probleem. En zoals je hierboven ziet passen deze eetkamerstoelen ook uitstekend in een fris scandinavisch interieur.

Ook als je kijkt naar een woonkamerbank hoef je bij een kindvriendelijk interieur echt niet persé consessies te doen aan het de uitstraling. Onze Bean hoekbank bijvoorbeeld is gemaakt van eco leder. Dit materiaal vind ik ideaal als je kinderen in huis hebt. Want ook al loopt er bij mij al een puber tussen, denk niet dat die al heel goed opletten bij het gebruik van de meubels. De keuze voor een kleur is hierbij wellicht ook nog van belang. Lichte kleuren zijn nu eenmaal besettelijker dan donkere kleuren.

Heb je toch eetkamerstoelen of een bank die nogal besmettelijk is? Maak dan gebruik van stijlvolle fijne plaids in je interieur die je ook makkelijk kan wassen. Zo heb je toch een gezelllige inrichting, maar ook een interieur dat kindvriendelijk is en waarbij je niet continue hoeft op te letten.

Een fijne vloer die makkelijk is in onderhoud

Mag je nog een keuze maken in de vloer? Dan heb ik een dikke vette aanrader voor je. Kijk eens naar een pvc vloer. Wij hebben sinds een maand of vier een pvc vloer in huis liggen en wat zijn wij hier enorm blij mee! Je ziet er niet heel veel op en ze zijn zo ontzettend makkelijk schoon te maken. Voor mij geen andere vloer meer met kinderen en huisdieren. Ideaal.

Tip: kies wel voor een kwalitatieve pvc vloer. Je wilt niet over een jaar een vloer hebben die al vol krassen zit, toch?

Lekker vloerkleden voor comfort en een stijlvol interieur; deze zijn kindvriendelijk

Niet alle vloerkleden zijn even handig als je kinderen hebt, maar een vloerkleed is wel heel kindvriendelijk en fleurt daarnaast je interieur op. Een vloerkleed is heerlijk om op te spelen natuurlijk, maar ook gewoon lekker om op te zitten en zo tegen de bank te hangen voor de tv bijvoorbeeld. De wat oudere kinderen doen dat dan weer graag. Mijn ervaring is dat een wollen vloerkleed hier erg fijn voor is. Omdat wol een 100% natuurlijk product is is de kans op allergieën een stuk kleiner en daarnaast werkt dit materiaal vuilafstotend.

Kies voor veilige planten in een kindvriendelijk interieur

Ik hou van planten in huis, maar niet iedere plant is even geschikt als je huisdieren of kinderen hebt. Deze planten zijn niet giftig voor je huisdieren en waarschijnlijk ook veilig voor kinderen. Dus ben jij ook een plantenliefhebber maar verwachten jullie een klein hummeltje? Let dan goed op welke planten je in je stijlvolle interieur plaatst. Zeker als ze binnen bereik van je kinderen zijn.

Heb je planten in je interieur die eigenlijk niet geschikt zijn als je kleinere kinderen hebt? Zet ze dan in ieder geval hoger weg zodat je hier geen risico’s inloopt.

Ronde vormen zijn veiliger

Je zal het ongetwijfeld met me eens zijn als het over deze tips gaat. Ronde vormen zijn nu eenmaal veiliger dan vierkante hoeken. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor die prachtige salontafel die je hebt met die scherpe hoeken. Denk bijvoorbeeld aan siliconen hoekbeschermers. Voor een paar centen schaf je ze aan en de kindvriendelijkheid van je interieur stijgt met rasse schreden. Zo kan jij toch je stijlvolle salontafel in je interieur houden en is het ook voor je kindje veilig in huis.

Heb jij nog aanvullingen voor een kindvriendelijk interieur? Geef ons even een seintje met je tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven