De leukste kindvriendelijke festivals in Nederland voor het hele gezin!

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Kindvriendelijke festivals met een weekend lang muziek. Kleurrijke types zover het oog rijkt en natuurlijk vrolijkheid en gezelligheid en veel te ondernemen. Festivals en kinderen gaan zo ongeveer hand in hand en als je de juiste festivals weet te vinden wordt een festival met kinderen bezoeken een klein feestje.

outdoor festival europa gezin

Heb jij nog het idee dat festivals zijn voor in de modder wroetende mannen met bierbuiken dan heb je het mis hoor! Sinds een paar jaar gaan wij heel graag met het hele gezin naar kindvriendelijke festivals waar niet alleen wij plezier hebben, maar ook de kids. Wij zetten dan ook de leukste kindvriendelijke festivals in Nederland voor je op een rijtje. Want jong geleerd is oud gedaan.

ps… heb je een festival waar je ook kan slapen? Dan is deze pop up tent FRESH and BLACK een aanrader voor je! En oja… meer een speeltuinen type dan een festival type? Hier vind je de leukste buitenspeeltuinen in Nederland.

Kindvriendelijke festivals per provincie

Hoewel sommige kindvriendelijke festivals het zeker waard zijn, heb je waarschijnlijk geen zin om met je kroost het hele land door te reizen. Daarom hebben wij een agenda per provincie opgesteld, met daarop de leukste kindvriendelijke festivals. Heb je nooit een festival met kinderen bezocht? It’s party time! Mocht je zelf nog een leuke festival tip hebben, geef hem dan zeker aan ons door.

Tip:De data waarop de kindvriendelijke festivals worden gehouden worden ieder jaar ge-update en staan nu weer klaar voor kindervriendelijke festivals 2020. Heb jij aanvullingen of verbeteringen? Laat het ons weten!

[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]


Kindvriendelijke festival Utrecht

Lekker centraal gelegen, in de provincie Utrecht, vind je de hele zomer door toffe festivals. Wij hebben de meest kindvriendelijke festivals in Utrecht voor je op een rijtje gezet. Zelf een leuk festival kinderen bezocht wat niet op onze agenda staat? Geef hem even door 🙂 .

[/vc_column_text][vc_column_text]


Gelderland; festivals om te bezoeken met kinderen

Een festival voor kinderen bezoeken in Gelderland? In deze groene provincie heb je meer dan genoeg keus! En hoewel je het misschien niet zou verwachten als je er nooit bent geweest, staat de Zwarte Cross natuurlijk ook in dit lijstje. Voor stoere kids én ouders 🙂 .

[/vc_column_text][vc_column_text]


Leuke festivals voor kinderen in Zeeland

Ook in de provincie Zeeland is genoeg te beleven voor het hele gezin. Heb jij zelf nog tips als het om kindvriendelijke festivals in Zeeland gaat? Dan horen we die heel graag van je!

[/vc_column_text][vc_column_text]

kindvriendelijke festivals

[/vc_column_text][vc_column_text]


Kindvriendelijke festivals in Overijssel

Lepeltje lepeltje, dat klinkt toch als een reuze gezellig feestje? En er zijn nog meer leuke festivals mét kinderen te bezoeken in Overijssel! Zo ging Joyce dit jaar met haar gezin al naar Fields of Joy in Oldenzaal. En dat smaakte naar meer!

[/vc_column_text][vc_column_text]


In Noord-Holland met je kinderen naar een festival

Voor de echte feesten moet je in Amsterdam wezen. Tenminste, dat denken ze daar 😉 . Grapje hoor: een feestje bouwen kunnen we wel in het ‘hoge noorden’. Bij het Amsterdam Dance Event kan je je kids misschien beter thuis laten, maar dat geldt zeker niet voor deze kindvriendelijke festivals.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Leuke festivals voor kinderen in Zuid-Holland

Woon jij (in de buurt van) Zuid-Holland en hou je wel van een feestje? Enne, geldt dat ook voor je kids? Dan heb je geluk: in deze provincie zijn namelijk genoeg festivals met kinderen te bezoeken.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Naar Drenthe voor kinderfestivals

In Drenthe is de lijst met kindvriendelijke festivals wat minder uitgebreid. Het lijkt er op dat het er ieder jaar minder worden, in deze provincie… Maar misschien kan het lijstje met jou hulp nog wat langer worden 😉 . Heb jij nog een goeie tip, zo’n verborgen pareltje, dan horen we het graag!

  • 5 juli 2020, Full Colour Festival in Emmen

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]


Noord-Brabant; kindvriendelijke festivals

Brabant: de provincie van de gezelligheid 😉 . En dus zijn er ook feestjes genoeg. Als je de juiste uitpikt, kan je er ook zeker met de kids heen. Dit zijn de kindvriendelijke festivals in Noord-Brabant.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Festivals kinderen Limburg

Ook in het uiterste zuiden weten ze wel raad met een feestje. Jouw kinderen ook? Bezoek dan eens met het hele gezin een van deze kindvriendelijke festivals.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Friese festivals die leuk zijn voor kinderen

Van het uiterste zuiden gaan we door naar het hoge noorden. Ook de Friezen weten wel raad met een festival. Festival met kids bezoeken? Ook geen probleem. In Leeuwarden, maar ook op de Wadden, vind je een paar mooie kindvriendelijke festivals.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Naar Groningen met je kinderen om een festival te bezoeken

Op zoek naar een tof festival voor kinderen in Groningen? Wij vonden deze aanraders 🙂

[/vc_column_text][vc_column_text]


Flevoland en festivals voor kinderen

Last but not least: kindvriendelijke festivals in Flevoland. Lowlands hebben we er maar niet tussen gezet 😉 … Zelf nog tips voor een leuk festival om met kinderen heen te gaan in Flevoland? Laat het ons dan weten!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Festival met kinderen? Let’s party!

Uiteraard zijn niet álle festivals even kindvriendelijk. Op sommige feesten zie je je kids liever niet voor hun 18e. Maar wist je dat er ook een heleboel festivals zijn waar je wel gezellig met de hele familie naartoe kan? En, waar papa en mama zich óók vermaken. Laat je kinderen vast proeven aan de festival sfeer zonder hen te hoeven blootstellen aan een dronken, in de modder stampende meute. Hoewel we natuurlijk geen moddervrije dag kunnen beloven, want het blijft een Hollandse zomer. Maar een dagje familiepret beloven we jullie wel!

Hieronder zie je een lijst met kindvriendelijke festivals per provincie. Er staan in 2018 weer genoeg kindvriendelijke feestjes op de planning! Gaan jullie een paar weekjes weg? Dan hebben we nog een tip voor je: ons blog over outdoor festivals in Europa die leuk zijn om met het hele gezin naartoe te gaan.

Waar moet een kindvriendelijk festival aan voldoen?

Er moet simpelweg voldoende te doen zijn voor kinderen. Een hele dag alleen maar muziek luisteren, daar worden de meeste kinderen niet blij van. Waar ze wel blij van worden is muziek, in combinatie met het doen van leuke dingen. Een draaimolen of zweefmolen, een schminker, lekker pannekoeken eten (of beter nog: zelf bakken). Je kan het zo gek niet bedenken of een kindvriendelijk festival heeft eraan gedacht. Bij ons is het in ieder geval zo dat de kinderen geen haast hebben om weer naar huis te gaan en dat maakt het ultieme festival gevoel. Met lekker weer, samen met je gezin ontspannen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven