Kindvriendelijke vakantiebestemmingen; de top 5 van heel veel ouders

Laat ik maar met de deur in huis vallen, deze top 5 meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen heb ik niet zelf bedacht. Nope. Dit is een lijstje wat ontstaan is uit een onderzoek onder heel veel ouders.

Maar natuurlijk is deze top 5 meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen voor jullie ook heel handig, vandaar dat we daar graag een artikel over publiceren.

kindvriendelijke vakantiebestemmingen

Kindvriendelijke vakantiebestemmingen; top 5

Het is een zoektocht voor heel veel ouders, de perfecte vakantiebestemming voor hun gezin. En dan is het handig om te weten welke kindvriendelijke vakantiebestemmingen door andere mensen aanbevolen worden toch? Mensen zoals jij en ik. 

Onderstaande lijstje is ‘maar’ een top 5 terwijl er natuurlijk nog heel veel andere vakantiebestemmingen super kindvriendelijk zijn.

Wat mij betreft mag op het lijstje van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen bijvoorbeeld het Safari Resort Beekse Bergen dus echt niet ontbreken. Ik ben hier onlangs nog zelf met mijn gezin geweest, wat een feest joh!

Lees ook: kindvriendelijke vakantieparken top 10

Wat zo grappig is om te zien, is dat het merendeel van de meest gekozen kindvriendelijke vakantiebestemmingen zich gewoon in Nederland bevindt! Maar Nederland is dan ook een heel kindvriendelijk land. Check bijvoorbeeld maar eens de Center Parcs lokaties in Nederland.

Alleen op nummer één staat een vakantiebestemming in Frankrijk, die spant de kroon met een 9,9 als score op Zoover! Er is hierbij gekeken naar de score van de accommodatie in alle Europese landen op het gebied van ‘kindvriendelijkheid’.

Nederlandse campings en vakantiehuizen De Watermolen, Het Boshuisje, De Moesberg en De Paal maken de top vijf compleet.

Bron: Le Silence du Midi

1. Het Franse vakantiepark ‘Le Silence du Midi’

De ideale plek waar zowel klein en groot zich kunnen uitleven en ontspannen volgens een van de reviewsters.

Dit kindvriendelijke vakantiepark in de Languedoc-Roussillon blinkt uit op het gebied van gastvrijheid, het heerlijke eten en alle mogelijkheden tot vermaak voor de kinderen. Ellen & Gunther zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt.

De score? Een 9,9! Meer informatie vind je hier 

Laat je pop up tent maar thuis deze keer, want ze hebben hier tal van accommodaties voor je zoals gites, safartenten en een B&B.

Bron: camping de Watermolen

2. Camping de watermolen in Groningen

In 2016 en 2017 is deze camping zelfs beoordeeld als de beste camping van Nederland. Deze camping kreeg al vele reviews en de uitmuntende gastvrijheid staat daarbij bovenaan. Klein minpuntje blijkt de wifi te zijn.

Bron: camping de Watermolen

Die is er wel… maar niet zo snel en wifi op vakantie is voor velen tegenwoordig een must 😉 . Verder is dit een van de meest kindervriendelijke vakantiebestemmingen door de vele speelveldjes en vooral ook het schone sanitair.

Meer informatie over deze heerlijke camping in Nederland vind je hier

Bron: Camping Beerze Bulten

3. Kindvriendelijke vakantiebestemming nummer 3: Camping de Beerze Bulten

Deze camping heeft voor kindere van alle leeftijden meer dan voldoende te bieden om zich de hele vakantie te vermaken. Daarnaast zijn de accommodaties waarin je kan verblijven top én scoort deze camping een dikke vette 9 uit meer dan 3000 reviews.

Dan kan je met recht zeggen dat je een van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen bent, niet?

Bron: Camping Beerze Bulten
Bron: Camping Beerze Bulten

Meer informatie over deze toffe camping lees je hier

4. Camping de Moesberg in Drenthe

Op deze camping kan je een chalet huren maar ook gewoon kamperen. Een lekker verwarmd buitenbad en veel speelactiviteiten maken deze camping logischerwijze een van de kindvriendelijke vakantiebestemmingen in deze lijst. Meer informatie vind je hier.

4. Camping de Paal in Bergeijk

Dit is de enige camping waarvan ik uit eigen ervaring kan zeggen dat dit een fantastische camping is en deze mag dan wat mij betreft ook zeker niet ontbreken in het lijstje met kindvriendelijke vakantiebestemmingen.

Een bosrijke camping (kijk wel uit voor teken) en een lekker binnenzwembad waardoor ook met minder weer deze camping een aanrader is.

Gehaalde score is een dikke 9,7. Meer over deze camping lees je hier.

Wat vinden ‘wij’ belangrijk voor een kindvriendelijke vakantiebestemming?

Het liefst wordt er gekozen voor een camping, vakantiehuis of vakantiepark om naar toe te gaan met de kinderen. Het motto: als de kinderen het maar naar hun zin hebben, dan hebben wij dat ook, geldt voor veel ouders.

Vakantieparken en campings bieden vaak veel speel- en zwemgelegenheid voor kinderen en dat maakt het uitermate kindvriendelijke vakantiebestemmingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven