Een maaltijdservice die afgeleverd wordt bij je kinderopvang, iets voor jou?

KION en BliXem starten een verse maaltijdservice genaamd KION aan Tafel. Ik zou er bijna mijn kind weer voor naar de kinderopvang brengen ;). Je kind ophalen op het kinderdagverblijf na een drukke dag op je werk, en gelijk je avondeten mee kunnen nemen. Dat klinkt hemels toch? Een concept wat ze naar mijn mening bij ieder kinderdagverblijf door zouden kunnen voeren.

KION opvang en maaltijdservice

Met deze nieuwe dienst willen ze de drukte rondom het avondeten verlichten. Als ouder krijg je hierdoor de mogelijkheid om meer kwalitatieve tijd te besteden aan je gezin. Iedereen die een drukke, lange dag op het werk achter zich heeft herkent de stress situatie van het koken thuis. Zeurende kinderen die aan je been hangen omdat ze honger hebben terwijl jij nog in de pan staat te roeren. Ruzie tussen de kinderen en veel gehuil; ze zijn moe en eigenlijk zou je de rust moeten pakken om even fijn samen te zijn.

kion kinderopvang maaltijdservice

KION en BliXem (het bedrijf wat de catering verzorgt) hebben voor deze ouders en kinderen de verse maaltijdservice KION aan Tafel bedacht. Helaas geldt dit alleen voor de klanten van deze kinderopvangorganisatie op het moment 😉 . Zij kunnen voortaan online maaltijden bestellen via www.kionaantafel.nl. De bestelling wordt vervolgens klaargezet bij de opvanglocatie en kan met het ophalen van de kinderen mee naar huis. AAN TAFEL!

Lekker en gezond

De maaltijden van KION aan Tafel worden dagvers bereid door de koks van BliXem. Van ieder gerecht is ook een vegetarische variant verkrijgbaar. De maaltijden passen in het gezonde voedingsbeleid van kinderopvang en zijn getest door de Oudercommissie van kindercentrum Kloek. Deze ouders zijn enthousiast over het initiatief. “Het is lekker en gemakkelijk en een goed alternatief op een drukke dag”.

Lees ook: kinderdagverblijf bemoeit zich teveel met de opvoeding

Een uitbreidbaar concept?

Online bestellen en ophalen bij de opvanglocatie. Op de website staat een overzicht met de maaltijden. Iedere maaltijd kost  € 6,- en kleine kinderen kunnen gemakkelijk één maaltijd samen delen. Je bestelt de maaltijd eenvoudig online. BliXem zorgt er vervolgens voor dat de maaltijd(en) op de gewenste dag bij de opvanglocatie naar keuze klaarstaan. Vooralsnog is dat op een maandag, dinsdag of donderdag. Sinds jaar en dag dé drukste dagen in de kinderopvang. De meeste moeders die parttime werken kiezen er vaak voor om op deze dagen de hele dag te werken, zodat ze op woensdag en/of vrijdag thuis kunnen zijn.

Ieder verdient een kans om zich te ontwikkelen

De samenwerking tussen KION en BliXem is ontstaan vanuit een gezamenlijke overtuiging. Beide organisaties zetten het maatschappelijke aspect voorop. KION wil ouders ontzorgen in de opvoeding van hun kind(eren). BliXem geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. De opbrengst van KION aan Tafel vloeit volledig terug naar BliXem om deze maatschappelijke werkplek in Nijmegen blijvend te stimuleren. Fantastisch toch?

Lees ook: Gezond eten met kinderen, hoe doe je dat?

Nijmegen en omgeving

Nijmegen en omgeving is dus gedekt. Maar wat mij betreft is dit een oproep aan alle kinderopvangorganisaties van formaat. Zoek een partner in crime die ook een maatschappelijke rol vervult zodat dit concept uitgerold kan worden over heel Nederland. Goed voor ouders, kinderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zou jij gebruik willen maken van deze dienst als dit in jouw omgeving aangeboden werd?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven