Kip boursin; lekker met krieltjes uit de slowcooker of de pan

Wat hebben we gesmuld! Als manlief helemaal enthousiast raakt en puber roept ‘niet slecht’ dan weet ik voldoende. De kip boursin mag op de herhaallijst en dus ook op mijn blog.

Want alle recepten die ik hier plaats die zijn goedgekeurd door de familie 😉 . Ik maakte de kip boursin in de slowcooker maar zal je hieronder ook de bereiding in de pan verklappen voor als je geen slowcooker hebt.

kip boursin krieltjes

Kip boursin; lekker malse kip met een kleine twist

Eigenlijk had ik de kinderen friet beloofd, maar de leftovers in de koelkast wil ik niet weggooien. Zo jammer als er paprika, bosui en dergelijke ligt te verpieteren.

En aangezien ik het opeten van restjes goed bij onze stijl van consuminderen vind passen besluit ik dus even de discussie over het eten aan te gaan. Het is tenslotte ook een vorm van besparen op boodschappen!

Na enig overleg over het eten wordt het dus deze kip boursin gemaakt met allerlei leftovers in de slowcooker. Daar is deze pan namelijk extreem goed voor te gebruiken als je dat wilt. De maaltijd bleek echter zo lekker dat ze de hele friet belofte vergeten zijn en maar wat graag hun bord leeg eten.

Tip: de betere slowcooker recepten boeken vind je hier

Update: De kookroom gebruik je alleen als je de kip boursin in de pan maakt, niet in de slowcooker. Aangezien bij sommigen de kookroom gaat schiften in de slowcooker adviseer ik dan ook om deze niet meer toe te voegen. De boursin zelf geeft een heerlijke smaak aan de kip en met het vocht van de groenten heb je meer dan voldoende ‘saus’.

Wil jij alle recepten die ik heb gemaakt bij elkaar gebundeld hebben? Ik heb een e-book gemaakt met daarin maar liefst 60 slowcooker recepten. Handig voor op je telefoon of iPad. Maar je kunt hem ook printen als je wilt. Je bestelt hem eenvoudig hieronder.

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Ingrediënten kip boursin voor 4 personen

 • 2 kipfilets
 • 1 pakje boursin (of in ons geval paturain light)
 • 3 uien
 • 2 paprika’s
 • 1 bakje champignons
 • Kookroom (alleen voor bereiding in de pan)
 • 600 gram voorgekookte krieltjes
 • 4 teentjes knoflook
 • peper en zout
 • 1 flinke theelepel maggie tuinkruiden bouillon poeder

Tip: ook broccoli is erg lekker erdoor!

kip boursin slowcooker

Bereiding kip boursin slowcooker

De bereiding van de kip boursin in de slowcooker is net als de bereiding van nagenoeg alle slowcooker gerechten een eitje.

 • Maak de 2 kipfilets schoon
 • Snij de uien door de midden en de helften in ringen
 • Snij de paprika’s in stukjes
 • Snij de champignons in plakjes
 • Doe de uien onderin de slowcooker
 • De helft van de groenten mag daar bovenop
 • Daar bovenop leg je de voorgekookte krieltjes
 • De kipfilets erop leggen
 • Laatste restje groenten er overheen
 • Pers de knoflookteentjes uit en strooi die over het geheel
 • Boursin of paturain over de kip toevoegen in delen
 • Peper en zout erbij
 • Kruiden bouillon poeder toevoegen
 • De slowcooker gaat 4-5 op low of 3 uur op high
 • Blijft het wat te vochtig? Dan zet je hem het laatste half uur op high, zónder deksel zodat het wat kan indikken.
 • De kip boursin uit de slowcooker is klaar, eet smakelijk!
kip boursin

Geniet van het plezier van koken door deel te nemen aan de kookcursus van de Kookuniversiteit. Kijk hier voor alle benodigde informatie.

Bereiding kip boursin in de pan

Voor diegene die geen slowcooker hebben… je kan deze kip boursin natuurlijk ook in de pan (wok) maken. De smaak komt in de slowcooker nog net wat beter uit, én het grote voordeel is dat je er verder niet meer bij hoeft te blijven. Maar hé, de kip boursin is zo lekker dat je hem -bij gebrek aan slowcooker- dan maar in de pan moet maken.

 • Maak de 2 kipfilets schoon en snij ze in blokjes
 • Snij de uien door de midden en de helften in ringen
 • Snij de paprika’s in stukjes
 • Snij de champignons in plakjes
 • Bak eerst de kipfilet stukjes in een beetje boter
 • Voeg de groenten en voorgekookte krieltjes toe als de kipfilets stukjes bruin zijn en bak ze nog 5 minuten mee
 • Pers de knoflookteentjes uit en strooi die over het geheel
 • Eventueel een beetje kookroom toevoegen
 • Boursin of paturain over de kip toevoegen in delen
 • Peper en zout erbij
 • Kruiden bouillon poeder toevoegen
 • Plaats de deksel op de pan (wok) en laat onder regelmatig roeren de groenten rustig gaar stomen
 • De kip boursin uit de pan is klaar, eet smakelijk!

Zoals je ziet is het verschil tussen de bereiding van kip boursin in de slowcooker en de pan helemaal niet zo verschillend. De slowcooker heeft als voordeel dat je deze aan kan zetten als je van huis gaat en het eten klaar is als je thuis komt. Maak je de kip boursin in de pan in plaats van in de slowcooker, dan moet je er bij blijven.

Op welke manier je de kip boursin ook maakt, het is een heerlijk gerecht! En eet ook nog eens makkelijk… alles door elkaar op een bord.

Ik ben benieuwd of je dit recept gaat uitproberen. Zo ja, laat je dan aan mij weten wat je ervan vond?

46 gedachten over “Kip boursin; lekker met krieltjes uit de slowcooker of de pan”

 1. Roer je het gerecht tussendoor, want ik heb het nu 2,5 uur opstaan maar zie nog niet veel vocht dat is vrijgekomen en de paturain light smelt nog niet echt klopt dat?

  1. Hoi Ursula, ik ben bang dat ik niet meer op tijd ben met mijn antwoord op je vraag ober de kip boursin. Roeren tussendoor kan je altijd wel een keertje doen als je wilt, als je dit maar niet te voreg in het proces doet omdat de pan er dan nóg langer over doet om op te warmen. Maar na 2 uurtjes kan je zeker wel een keertje roeren als je wilt.
   Ik hoop dat je er lekker van smult!

  1. Jammer Henk, want de smaak is echt heel lekker vinden wij. Had je er meer groenten in gedaan? Hoe meer groenten, des te groter de hoeveelheid vocht. Als het bij ons wat vochtig is, dan bind ik het vocht soms even extra, of ik schep het eten gewoon uit de pan en laat het vocht zitten.

 2. Vandaag de kip boursin aan geet, ik hoop dat hij heerlijk gaat smaken. Moet je als alles klaar is het even door elkaar roeren??

 3. Het recept wordt ook aanbevolen met broccoli, gaat deze rauw in stukjes met de andere groenten erbij in de slowcooker? Of kook je deze eerst?

 4. Ga dit weekend deze kip proberen. Lijkt me heerlijk.
  Vraag me af of ik dit recept ook in de vriezer kan bewaren, we zijn maar met 2 (senioren) en we eten niet zo veel. In de slowcoocker maak ik meestal eten voor meerdere dagen tegelijk…..

  1. Dat kan zeker hoor Margo. Toegegeven, als het ingevroren is geweest is het daarna altijd net iets minder lekker vind ik zelf, dan vers gemaakt. Maar dat is natuurlijk met veel dingen zo. Eet smakelijk in ieder geval!

 5. Hoi
  Ik had nog courgette en prei in de koelkast , eigenlijk kan je zeggen allerlei restjes kunnen erin en het was een feest maal
  Schoon op en komt bij mijn favorieten
  Bedankt !
  Ga nu de kip cashewnoten maken

 6. Vandaag verwacht ik mijn slowcooker en mijn eerste recept wat ik ga uit proberen is de kip boursin. Lijkt mij zo lekker!!
  Laat de pakketbezorger maar komen, kan niet wachten!!;)

 7. Vandaag de kip Boursin gemaakt, erg lekker, ik heb de slowcooker het laatste half uur op high gezet, en een papje van maizena ( 1 eetl maizena , 2 eetl water) toegevoegd. Saus perfecte dikte. Voor herhaling vatbaar.
  Ik had kippedijen die ik eerst even heb aangebakken. Voor herhaling vatbaar.
  Dank je wel

 8. Recept klinkt heerlijk en ga ik zeker proberen. Maar waarom is de oplossing bij schiften of te vochtig gerecht de room er uit te laten terwijl er in de slowvcooker geen room in moet? Klinkt niet logisch toch….

  1. Hoi Ineke, het recept heb ik in het begin gemaakt met kookroom. Maar doordat er een aantal mesnen waren waarbij de kookroom ging schiften heb ik het zelf eens geprobeerd met alleen de boursin. Dit is nét zo lekker en je loopt geen risico’s op schiften. Vandaar dat ik daarna het recept heb aangepast 😉 . Gewoon zonder kookroom doen in de slowcooker dus.

 9. is 1 kuipje boursin voldoende? wat is de hoeveel daarvan wat je er bij doet? dat zie ik namelijk niet beschreven staan in je recept.
  hoeveel zou ik moeten gebruiken al ik in plaats van boursin philladelpha neem/

 10. Maar als ik het in de slowcooker wil maken moet er dan wel of geen room bij, Ik lees het als niet, maar in de opmerkingen wel….
  Hellup haha

 11. Hoi,
  Sinds een paar weken een slow-cooker eb je recept gemaakt. Geen champignons, ben de enige liefhebber hier in huis helaas, maar vervangen voor broccoli.
  Ook geen boursin gebruikt maar een goedkope kruidenkaas van de lidl.
  Dit recept is zeker voor herhaling ik heb het 3 uur op high gezet, na een goed uur alles door elkaar geroerd.
  Heel erg bedankt voor het delen.

 12. Hallo
  Ik heb de kip Boursin gemaakt en dat was geen succes.
  Het was allemaal erg korrelig en daardoor ook niet lekker. Volgens mij was het geschift.
  Heb precies volgens de aanwijzigingen alles gedaan. Helaas.

  1. Hi, wat jammer. Het gebeurt wel eens dat de kookroom schift inderdaad. Bij mij gaat dat altijd goed, maar het kan liggen aan de tijd dat de kookroom in de slowcooker zit, of aan de temperatuur van je slowcooker. Op high heb je ook meer kans dat kookroom gaat schiften dan op low. Wat je zou kunnen doen…. de kook room er pas het laatste half uur aan toevoegen. Of deze gewoon achterwege laten. Ik heb het toevallig deze week ook weer gemaakt -zonder kookroom. Met alleen de boursin en het vocht van de groenten heb je ook meer dan voldoende saus en weet je zeker dat er niets kan gaan schiften.

 13. Ik haal bij mijn groenteman altijd verse krieltjes geschrapt.bijna gaar koken en goed af laten koelen.
  Daarna lekker bakken enop het allerlaatste bij de kip Boursin doen, je wilt daarna nooit meer krieltjes uit een zakje.???

 14. Bij mij is de de saus gaan schiften. ik heb hem niet meer kunnen ‘redden’. De smaak en malsheid van de kip was verder heerlijk en daar heb ik maar een soort van pulled chicken van gemaakt.

  1. Oh dat is balen zeg! Ik heb hem gisteren toevallig ook weer gemaakt en helemaal geen kookroom gebruikt. Dat kan ook prima. Misschien een idee voor de volgende keer? Doe je er gewoon wat meer boursin in. Had er nu ook een prei in ringen bij gedaan en dan heb je alles bijelkaar voldoende vocht van de groenten. Samen met de boursin heb je dan ook een heerlijk sausje 😉

 15. Vandaag voor het eerst mijn slowcooker gebruikt. Met recept kip Boursin. Precies gedaan wat in de omschrijving stond. Maar de saus was te waterig ook nog na een half uur op high zonder deksel. Is hier een oplossing voor. Ik hoor het graag even

  1. Ah dat is balen Linda, te waterig is niet fijn. Overkomt mij ook wel eens hoor met een bepaald recept. Je kan een volgende keer wat minder kookroom gebruiken en hem eventueel een uur op high zetten, óf je plaats al vrij snel een theedoek onder de deksel die het vocht opvangt, dat kan ook. Dat doe ik bijvoorbeeld ook als ik cake in de slowcooker maak. De saus zelf indikken kan eventueel nog met allesbinder of maizena (bij maizena wel eerst een papje van maken).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven