Kip d’Italiano uit de slowcooker

Drukke dagen vragen om slimme oplossingen in de keuken, en daar komt de slowcooker als redder in nood. Met dit recept voor kip d’Italiano zet je zonder stress een smaakvolle maaltijd op tafel. De voorbereiding kost je slechts 20 minuten, en daarna doet de slowcooker al het werk.

Terwijl jij je bezighoudt met werk, huiswerkbegeleiding of een welverdiend momentje voor jezelf, worden de kipfilets heerlijk mals en smelten de smaken samen tot een perfect Italiaans geheel.

kip d'italiano slowcooker

Kip d’Italiano uit de slowcooker: een makkelijke doordeweekse topper

De basis van kip d’Italiano is simpel maar zó lekker: kipfilet gevuld met romige kruidenkaas, gesmolten mozzarella en een vleugje pesto voor die onmiskenbare Italiaanse touch. Verse basilicum en tomaten zorgen voor een frisse tegenhanger, terwijl de slowcooker het geheel tot in perfectie gaart. Binnen drie uur heb je een sappige, smaakvolle kip die je zo kunt serveren met een salade of een simpele pasta. En het mooiste? Geen uren in de keuken, maar wél een maaltijd waar het hele gezin van geniet.

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 300 gram mozzarella
  • 3-4 tomaten
  • verse basilicum, 24 blaadjes
  • 100 gram babyspinazie
  • peper en zout naar smaak
  • groene pesto naar smaak
  • 6 eetlepels kruidenkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • wat huishoudfolie
  • satéprikkers

Zo maak je kip d’Italiano in de slowcooker

Begin met de kipfilets door ze over de gehele lengte doormidden te snijden. Zo krijg je van elke kipfilet twee platte stukken, wat in totaal zes stukken kipfilet oplevert. Om de kip nog iets dunner en malser te maken, leg je er een stuk huishoudfolie overheen en plet je ze voorzichtig. Dit kan met een ijslepel, een zware pollepel of zelfs een vleeshamer als je die in huis hebt.

Zodra de kipfilets op de juiste dikte zijn, breng je ze op smaak met een snufje peper en zout. Daarna besmeer je ze met een laagje groene pesto. Leg er dunne plakjes mozzarella en tomaat op en verdeel de verse basilicumblaadjes over de kipfilets. Vervolgens rol je elke kipfilet stevig op en steek je er een satéprikker in om alles goed bij elkaar te houden.

Leg de kiprolletjes in de slowcooker en strooi er nog een beetje peper en zout overheen. Zet de slowcooker op de low-stand en laat de kip drie uur lang rustig garen. Na 2,5 uur haal je de kipfilets er even uit en giet je het vrijgekomen vocht weg. Verdeel vervolgens de babyspinazie over de bodem van de slowcooker en leg de kiprolletjes er weer bovenop.

Nu verdeel je de resterende mozzarella en tomaat over de kip en voeg je een eetlepel kruidenkaas toe op elke kiprol. Strooi als laatste de geraspte kaas over het geheel en laat de slowcooker nog 30 minuten op low staan.

Graag eerst extra informatie

Na een half uur is de kip d’Italiano perfect gegaard en doordrenkt met smaak. Serveer het direct, bijvoorbeeld met een romige aardappelgratin. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven