Kip ragout met champignons uit de slowcooker

Er zijn van die dagen waarop ik geen tijd of zin heb om uren in de keuken te staan, zeker met een druk gezin vol pubers. Maar lekker eten blijft een prioriteit, en daar komt de slowcooker om de hoek kijken. Eén van mijn favoriete recepten is een heerlijke kip ragout met champignons.

Dit gerecht is niet alleen ontzettend smaakvol, maar ook makkelijk te bereiden en perfect voor vier personen – al maak ik vaak wat extra voor de hongerige tieners aan tafel.

De combinatie van malse kip, sappige champignons en soto boemboe zorgt voor een explosie van smaken. Terwijl de slowcooker z’n magie doet, heb ik de handen vrij voor andere dingen. Ideaal voor drukke dagen met het gezin, en een heerlijke maaltijd die iedereen aan tafel doet watertanden.

Een andere lekkere maaltijd is de kip boursin uit de slowcooker.

Kip ragout met champignons

Wat ik zo fijn vind aan dit recept, is dat het me tijd bespaart zonder in te boeten op smaak. Terwijl ik door mijn dagelijkse routine ga, pruttelt de kip ragout rustig door, waardoor de smaken de tijd hebben om volledig samen te smelten. En wanneer het eindelijk tijd is om te eten, staat er een warme, huiselijke maaltijd op tafel waar het hele gezin van kan genieten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo kippendijen
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bakje soto boemboe
  • 1 pot Maggi kippenbouillion en ongeveer 500 ml water
  • 4 laurier blaadjes
  • 500 gram champignons
  • 3-4 teentjes geperste knoflook
  • 100 gram roomboter
  • 110 gram bloem
  • peper en zout
  • optioneel: mosterd

Graag eerst extra informatie

Bereiding kip ragout uit de slowcooker

Voordat je aan de slag gaat met deze ragout moet je weten dat het begin van de voorbereiding (de roux) plaatsvindt in een pannetje op je fornuis!

Smelt de boter in een pannetje op je fornuis en fruit daarin op middel vuur het uitje en de boemboe aan. Dan voeg je beetje bij beetje de bloem erbij, zorg wel dat je goed blijft roeren totdat er een bal ontstaat.

Nu kan je beetje bij beetje de bouillon en het water toevoegen. Wacht iedere keer totdat het eerste deel vocht is opgenomen voordat je weer wat toevoegt. Blijf wel roeren, zo ontstaat er een mooie gladde saus.

Doe deze saus in je slowcooker als al het vocht erin zit. Snijd daarna de champignons en de kippendij in stukjes en voeg samen met de knoflook toe aan de slowcooker. Dan is het tijd om de laurierblaadjes toe te voegen. Mijn tip is om deze in een thee ei te stoppen en het ei toe te voegen aan de slowcooker. Op die manier kun je de blaadjes er op het einde ook weer makkelijk uit halen.

Na 6 uur op low valt de kip uit elkaar, of kan je hem heel eenvoudig uit elkaar halen en is je ragout klaar. Voor wat extra smaak kan je wat mosterd en eventueel peper en zout toevoegen.

Serveer met rijst en doperwtjes óf in pastei bakjes

Hier vind je ook diverse andere slowcooker gerechten met kip.

Variatie tip

Wil je liever iets anders dan de boemboe of kun je hem niet vinden? Je kunt de boemboe en laurierblaadjes ook achterwege laten. In plaats daarvan doe je er een stukje foelie, 2 eetlepels peterselie en een eetlepel tijm in. Voeg ook nog wat peper en zout toe en je hebt een net zo lekker gerecht.

Extra tip: Normaal gesproken zet je de slowcooker voor een kip gerecht slechts 4 uur aan en dan is hij klaar. Echter in dit geval is het zes uur. Kippendijen drogen wat minder snel uit dan gewoon kipfilet dus daarom is het slim om in dit geval dus echt kippendijen te gebruiken en geen kipfilet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven