Kip rijst salade maken met stukjes ananas: de kids lusten er wel pap van

Wij zijn er vooral in de zomer dol op: salades. En met een beetje creativiteit lusten ook de kids er wel pap van 😉 . Kip rijst salade maken kan zelfs met het hele gezin – en het opeten natuurlijk ook. Heerlijk voor in de (na)zomer, en als kers op de taart ook nog gezond. Zitten je kinderen nou tóch met lange tanden aan tafel als ze een stukje tomaat op hun bord ontdekken? Neem dan de tips onderaan even door. Want een creatieve mama kan toch (bijna) alles lekker maken? 😉

Kip rijst salade maken

Benodigdheden voor 4 personen:
  •  300/400 gr kipfilet (in stukjes)
  • 1 pakje rijst (smaak naar keuze)
  • Sla (in zakje of vers; het lekkerst is ijsbergsla of een andere stevige slasoort)
  • 1 doosje champignons
  • 1 of 2 (gesneden) uien
  • 450 gr ananasstukjes (blik of vers)
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • Slasaus (eventueel light of met yoghurt)
  • (Olijf)olie/bakboter
  • Zout en peper

De bereidingswijze

Wist je dat eigenlijk bijna iedereen rijst verkeerd kookt? Officieel moet je hem eigenlijk een hele nacht koken… Dat duurt mij eerlijk gezegd net wat te lang 😉 . Ik kook de rijst volgens de verpakking, maar laat je vooral niet door mij weerhouden om het op de goede manier te doen 😉 . Wil je een koude salade, kook de rijst dan ruim vantevoren en laat die goed afkoelen. Maar ook een lauwwarme kip rijst salade maken is een aanrader.
Bak de kipfilet, de champignons en de gesneden uien in een koekenpan met olie en/of een klein beetje bakboter.
Snij de komkommer, tomaten, ananas (en de sla) in stukjes.

Doe de sla, (warme) rijst, warme kip, champignons, uien, de komkommer, tomaten en ananas in een grote schaal. Meng alles goed door elkaar. En maak het geheel tenslotte af met (light/yoghurt) slasaus, zout en peper. Een beetje pittig vinden we hier allemaal erg lekker en past ook zeker bij dit recept.

Variëren kan je leren

Zijn jouw kids niet de gemakkelijkste eters? Of heeft papa juist niet zo’n uitgebreide smaak? Dan heb je er vast al ervaring in: variëren met ingrediënten. Vervang gewoon de dingen die ze niet zo lekker vinden. Op den duur word je daar ontzettend creatief in 😉 . Al leren ze het natuurlijk maar op één manier te eten…

Vervang voor de variatie eens een ingrediënt:

  • Vervang de komkommer en tomaten eens door stukjes sinaasappel en aardbeien.
  • Gebruik eens maïs, sperzieboontjes of erwtjes in plaats van ananas.
  • Neem in plaats van sla eens verse bladspinazie.
  • In plaats van kipfilet kun je ook shoarmavlees of biefreepjes gebruiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven