Weet jij even niet wat je zal eten vanavond maar zoek je een makkelijk, lekker én gezond recept? Dan is deze kip tandoori koolhydraatarm én gezond zo op tafel gezet.
Ik vind het soms wel lastig om te bedenken wat we nu weer zullen eten. Vooral omdat ik in mijn eentje koolhydraatarm eet en de rest van het gezin niet. Maar sommige gerechten lenen zich uitstekend om lekker met zijn allen van te eten.
Zoals deze koolhydraatarme kip tandoori bijvoorbeeld. De marinade voor deze kip tandoori maak je heel eenvoudig zelf, daar heb je echt geen pakjes of zakjes voor nodig.
Kip tandoori, weinig koolhydraten en super lekker
Onderstaande ingrediënten heb je nodig voor 4 personen:
- 600 gram bloemkoolrijst (ik gebruik zelf diepvries eigen merk, die is prima)
- 600-800 gram kipfilet, afhankelijk van hoeveel grote eters je hebt
- 3 teentjes knoflook
- 6 sjalotjes
- 1 potje crème fraiche
Voor de marinade van deze koolhydraatarme kip tandoori heb je nodig:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout (of evt naar smaak meer of minder)
- 1,5 theelepel cayennepeper
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 3 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
- 3 theelepels kurkuma
Waarschuwing: kurkuma is onmisbaar in deze kip tandoori marinade, maar geeft wel heel erg af. Zorg er dus voor dat je niet morst op je kleding bijvoorbeeld, want dat krijg je er niet meer uit.
Voor de gegrilde paprika:
- 4-6 zoete puntpaprika’s
- beetje olijfolie
- peper en zout naar smaak
- beetje geperste knoflook of knoflookpoeder voor het gemak
Koolhydraatarme kip tandoori maken
Zoals je ziet zijn de ingrediënten niet heel spannend, maar ook het maken van deze kip tandoori die koolhydraatarm is is helemaal niet moeilijk.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet indien mogelijk ook de lichtste grilstand aan
- Snij de kipfilet in stukjes
- Maak de marinade door de ingrediënten allemaal door elkaar te roeren
- Marineer de kipfilet stukjes ongeveer 10 minuten in je zelf gemaakte koolhydraatarme kip tandoori marinade
- Snij de zoete puntpaprika’s door midden, haal de zaadlijsten eruit, besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout en geperste knoflook (of knoflookpoeder), leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze 15 minuten in de oven. Halverwege even omdraaien.
- Snipper de sjalotjes
- Pers de knoflook
- Verwarm wat olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes aan met de knoflook
- Voeg de kipstukjes toe en bak deze bruin
- Voeg de crème fraiche toe en laat zachtjes 10 minuten sudderen
- Wok intussen de diepvries bloemkoolrijst voor 5 minuten
Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.
Als de rijst, de kip tandoori én de zoete puntpaprika gaar zijn kan je een lekker koolhydraatarm diner voorschotelen.
In totaal ben je ongeveer 30 minuten bezig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten en bij ons hebben ze er allemaal van gesmuld.
Heel eerlijk? Dit soort gerechten zal ik zelf niet meer met gewone rijst maken, maar altijd met koolhydraatarme bloemkoolrijst, zo wordt je kip tandoori een stul gezonder en eet je ongemerkt al je groenten.
Wil je meer koolhydraatarme recepten?
Iets totaal anders, maar ook ontzettend lekker is deze koolhydraatarme witlof met brie, ook echt een aanrader.
Of je maakt deze koolhydraatarme wraps of lekkere gezonde salades.
Wil je dit recept bewaren? Pin onderstaande afbeelding dan op je Pinterest pagina.