Dit kipdijfilet recept uit de slowcooker komt van een van de leden van mijn Facebook groep voor slowcooker recepten. Annemieke Snelders maakte haar eerste probeersel in de slowcooker die ze net nieuw had. Kipdijfilet in de slowcooker met groenten en sojasaus. In vijf uur klaar!
Het was zo lekker en de foto’s zagen er zo heerlijk uit dat ik heb gevraagd of ik het recept voor jullie mocht uittikken 😉 .
Kipdijfilet slowcooker met groenten en sojasaus
Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om deze heerlijke kipdijfilet in de slowcooker te maken. Je kan ook nog eens alles bij elkaar doen en als je ’s avonds thuis komt dan staat deze lekkere hap op je te wachten.
Verlang je naar een ander smakelijk slowcooker gerecht? Duik in deze diverse verzameling van slowcooker recepten! En voor wie graag alles op één plek heeft, check zeker mijn slowcooker e-book hieronder.
Ingrediënten kipdijfilet in de slowcooker
- Wortels
- Sperziebonen
- 2 Aardappels
- Ui of bosuitje
- 3 teentjes Knoflook
- Kipdijfilet
- Kruiden (massala kerrie, chilivlokken, tijm, laos en oosterse kipkruiden)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Sojasaus
De hoeveelheden moet je even afstemmen op de grootte van je eigen gezin, net als dat je normaal zou koken.
Bereidingswijze kipdijfilet met groenten in slowcooker
- Maak de kipdijfilet schoon en snij in stukjes
- Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan met de geperste knoflook
- Voeg de kipdijfilet toe en laat even bakken
- Snij terwijl de wortel en de sperziebonen in stukjes (niet te groot)
- Schil de aardappel en snij die in stukjes
- Maak een marinade van de tomatenpuree, de sojasaus (je kan ook marinade soja erbij doen) en de kruiden die je lekker vindt
- Voeg de marinade toe aan de kip
- Bak nog even door
- Doe de groenten in de slowcooker
- De kipdijfilet kan nu ook in de slowcooker
- Even doorroeren
- Ongeveer 5-6 uur op low
- Eet smakelijk
Zo zie je maar, deze kipdijfilet is niet moeilijk om te maken. Het aanbakken zoals Annemieke gedaan heeft mag, maar hoeft niet perse. Heb je geen tijd dan kan je de kip ook gerust rauw in de slowcooker doen. Hou er alleen rekening mee dat die dan wellicht iets sneller uit elkaar kan vallen. Als je de kipdijfilet eerst aanbakt en dan in de slowcooker doet, dan blijven de stukjes beter intact.
Een ander lekker kipgerecht in de slowcooker is bijvoorbeeld deze pindakip.
Serveertip: Je kan er rijst bijdoen zoals Annemieke heeft gedaan, maar als je er voldoende aardappel in doet dan heb je eigenlijk al een complete maaltijd.
Heb jij nog een lekker slowcooker recept voor ons, met foto’s van het gerecht? Je bent altijd welkom om deze in te sturen via info@mamsatwork.nl! Ook als je graag jouw mening wilt delen kun je mailen of hieronder een reactie achterlaten!
Zelfs na bijna 7 uur waren de boontjes nog niet gaar helaas
ha Nicole, zoiets zou bij mij ook gebeuren. ik ben nu gewaarschuwd, dus misschien kook ik de boontjes even voor of snijd ze in schuine stukjes.
gr.van Emmy