Kleding doneren via de kledingmakelaar

De Kledingmakelaar is een webwinkel waar je goede tweedehands (merk)kleding kunt bestellen voor het hele gezin. Hun winkel bestaat in april 2 jaar en zij gaan dit vieren door samen te werken met Sam’s Kledingactie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden zij een belangrijk onderdeel van zaken doen. Zo zochten ze een goed doel waar niet alleen de directe nood opgelost wordt, maar ook aan de toekomst gedacht wordt door de plaatselijke economie te laten draaien. Sam’s Kledingactie bestaat sinds 1967 en verzameld kleding en ander textiel voor hergebruik, enerzijds wordt dit verwerkt tot vezels en poetslappen.
Wanneer de verzamelde en gesorteerde kleding nog van goede kwaliteit is wordt dit verzonden naar Derde Wereld landen. In deze landen wordt door plaatselijke ondernemers, uit verkoop van de kleding, de lokale economie van de stad of het dorp ondersteund. Sam’s Kledingactie is een door de overheid goedgekeurde organisatie voor het inzamelen voor goede doelen en werkt o.a. samen met Cordaid mensen in nood.

Hoe kun je je kleding via hen doneren?

Wanneer je een opdracht plaatst bij De Kledingmakelaar, dan kun je direct afspreken dat de kleding die overblijft (of bij voorbaat voor verkoop afvalt) gedoneerd kan worden.
Of je kunt meedoen aan een kledinginzamelingsactie, die houden zij twee keer per jaar. De eerste is in de week van 15 t/m 19 april a.s., je kunt dan kleding, schoenen en ander textiel brengen, het enige wat je moet doen is deze goed verpakken in een vuilniszak (tot 6 Kg) en bellen wanneer je het wilt komen brengen. De rest doen zij!

Interesse? Neem contact op met De Kledingmakelaar; Yvonne Kervezee 06-26156509 of 0180-324946.
Meer lezen over Sam’s Kledingactie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven