Kleding style mannen, de Nederlandse man is er niet zo goed in. Welk kledingstuk vervloek jij?

Wat doe jij als de kleding style van jouw man je niet bevalt? Maakt het je niets uit, of meld je altijd wat je ervan vindt? En jouw man? Trekt die zich wat aan van jouw mening of boeit het hem helemaal niets? Kleding style mannen… het is een interessant fenomeen.

Hier in Nederland richten mannen zich meestal op jeans en sneakers, al dan niet goed passend qua model. Op nummer 1 staat de jeans. Op nummer 2 staat de jeans, en je mag al heel blij zijn als je een man treft die op nummer 3 een andere broek heeft staan dan een jeans (en dan doel ik uiteraard niét op de jogging die daar dan voor in de plaats kan komen 😉 )!

Kleding style mannen; de Nederlandse man komt er niet goed vanaf

En wat wordt er dan op die jeans gedragen? Kijkend naar de kleding style van mijn eigen mannen is dat een shirt, blouse of trui. Bij mannen doel ik uiteraard ook op mijn zoon. Jammer genoeg geen colbertje. Nu is mijn lieftallige echtgenoot geen voorbeeld modeman, dat niet, maar hij loopt er wel verzorgd bij. Er is echter één type kledingstuk uit zijn kast wat ik het liefst op een brandend vuurtje zou gooien. Of liever gezegd; op een grote fik! Dusdanig hevig brandend dat ik er direct van verlost ben! Dat kledingstuk past niet in mijn smaak als het gaat om de kleding style voor mannen.

Weg met die geruite blousjes

Het zijn de geruite blousjes. Man wat vind ik die ugly! Wat jij? Ik zie liever een stoer shirt, of een beetje retro achtige blouse, zo’n wat strakker model. Of een echte houthakkers ruit, dat vind ik dan wel weer mega stoer. Helaas heeft manlief een beetje ruzie met zijn buik en die onvrede uit zich in het niet aantrekken van strakkere bovenkleding. Jammer, want zelfs met dat kleine buikje van hem vind ik dat stukken stoerder staan dan de ’te lieve’ geruite blousjes.

kleding style mannen

Toch heb ik langzaamaan stappen ondernomen om de geruite blousjes naar de achtergrond te verbannen. Hoe? Heel simpel. Gewoon niet zo vaak wassen. En dan plots wel met wat nieuwe kleding aan komen zetten. Mannen kleding in een andere style. Ik ben voorzichtig begonnen. Geen strakke blouses, nee, nu nog niet, misschien richting de zomer. Met deze temperaturen heb ik nog gekozen voor een trui. Een ietwat verbloemend kledingstuk, dus dat moet kunnen. En zeg nu zelf… hier kan geen geruit blousje tegenop, toch?

Beste geklede mannen naar mijn idee

Als ik naar de kleding style van de Nederlandse man kijk dan komt het merendeel er misschien niet zo goed vanaf, maar we hebben ze wel hoor. Mijn persoonlijke kleding style van mannen en de top 3 is als volgt:

  • Arie Boomsma
  • Jan Kooijman
  • Humberto Tan

Overigens niet noodzakelijk in deze volgorde, want het zijn stuk voor stuk mannen met een enorm goede smaak. Met jeans of zonder jeans 😉 . Welke kleding style mannen zichzelf ook aanmeten, aan deze mannen kunnen ze niet snel tippen!

Mannenmode met een stoere touch

Ik heb een aantal webshops bekeken, waaronder deze webshop die voorzien is van prachtige mannenmode en ook een webshop met Gabba herenkleding. Ken je dat merk al? Heeft jouw man moeite met zijn kleding style? Dan is het de moeite waard om hier een kijkje te nemen. De categorie overhemden heb ik even vluchtig bekeken… ja hoor… ook hier hebben ze ruitjes, ik klik dus gauw verder voordat mijn lief op mijn beeldscherm mee kan kijken.

kleding style mannen

Mijn keuze is gevallen op een mooie heren trui. Zo een die bij een stoere zeeman past. Of bij een Harley Davidson rijder. We hebben natuurlijk niet voor niets ons motorrijbewijs gehaald. Wat ik verder zelf ook erg mooi vind is een colbertje of blazer op een shirt. En dat op een jeans, want die krijg ik zijn garderobekast toch niet uit en dat hoeft ook niet. Met colbert of blazer wordt het een mooie casual geklede combinatie, een kleding style voor mannen die ik wel kan waarderen. Helaas … dat vind hij te warm. Ik ben dus al héél blij met het feit dat hij een lekkere trui wel waardeert.

Welke kledingstukken van jouw man kunnen écht niet meer? En hoe laat je hem dat merken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven