De laatste trends op het gebied van dames kleding voor 2021

Je zou het bijna vergeten door alle toestanden op het moment, maar er komen weer nieuwe collecties kleding aan in de winkels en online! Welke trends kunnen we in de komende kleding collecties van 2021 verwachten?

Aangezien we in de afgelopen maanden veel money in onze portemonnee hebben kunnen laten zitten heb je ook vast wel wat te besteden om straks -als het weer wat lekkerder weer wordt- lekker te gaan shoppen. En natuurlijk wil je dan weten waar je aan toe bent en hoe het zit met de laatste trends voor dameskleding, niet? We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten!

Bron: Pinterest

De kleuren voor 2021

Als je kijkt naar de kleuren die we in 2021 kunnen verwachten op het gebied van dameskleding dan zien we in de aankomende seizoenen veel kleur! En dat is fijn, want we kunnen allemaal wel wat kleur gebruiken, niet? Nu is het zo dat er veel kleuren ‘geoorloofd’ zijn in de lente en de zomer van 2021. Er komt een verloop van pasteltinten tot de echte harde en vrolijke kleuren zoals fuchsia, oranje, rood en appelgroen.

De twee trendkleuren die voor 2021 benoemd zijn, zijn grijs en geel. Van zachtgeel tot ook een heel vrolijke ‘zon’ geel en van zachtgrijs tot mint-achtige kleuren. Maar zoals gezegd zal je dus ook andere regenboogkleuren kunnen verwachten.

Lang en oversized met zo nu en dan wat strak tussendoor

Geplooide plissé rokjes in midi variant, maar ook de maxi rokken met een brede riem hebben de trends voor dames kleding anno 2020-2021 gezet. Afgelopen seizoen zagen we ze in de koudere periode met een dikke oversized trui erop. Heerlijk! Het aankomende seizoen verwachten we (nog) meer oversized kleding. En dat is best lekker nu we zoveel thuis zitten. En misschien ook wel als we straks weer meer de straat op gaan en de stad ingaan. Want een beetje oversized verhult natuurlijk het feit dat we momenteel niet zo makkelijk meer kunnen sporten 😉 .

Toch zien we ook wat strakkere modellen in de nieuwe mode en als trend terug komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lange tricot en jersey jurken.

Pofmouwtje trend kleding 2021 dames

Bredere schouders mogen weer

Dames mogen in hun kleding volgens de laatste trends weer bredere schouders laten zien in 2021. Daar wordt dan ook in de kleding rekening mee gehouden. Niet alleen op het gebied van schoudervullingen, maar je ziet het bijvoorbeeld ook terug in het gebruik van pofmouwtjes zoals ook bij deze top van Studio Anneloes. Deze tops maken je schouders optisch wat breder zonder dat je schoudervullingen hoeft te gebruiken. Ander voordeel? Je taille lijkt slanker!

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Denim

In je basisgarderobe voor de komende seizoenen mag ook denim niet ontbreken natuurlijk. Gelukkig is dat een trend die ieder jaar weer in kleding terugkomt, zo ook in 2021! Wel zullen we de aankomende seizoenen nog meer oversized denim terugvinden in het straatbeeld. Niet alleen flared jeans dus, maar ook denim broeken die van boven af wijd zijn. Persoonlijk kan ik daar niet zo aan wennen, maar lekker zitten doet het wel!

Bloemetjes prints en kant

Kanten afwerking en pofmouwen, maar ook ruches en bloemenprints behoren tot de trends van 2021 voor dames kleding. Romantischer kan bijna niet zou je denken, zeker als je de vintage ogende stijl volgt die we steeds meer zien. In midi rokken, tops en jurken zien we steeds meer gedetailleerde afwerkingen terug, zo ook bij Topsy Fashion dameskleding. Een uitgebreide collectie geheel volgens de laatste mode.

Duurzaamheid blijft een trend in kleding voor 2021

Bovenal blijft ook duurzaamheid onderdeel van de kleding trends in 2021. Gelukkig maar! Verbonden zijn met de natuur, zorg en respect worden steeds meer onderdeel van ons gewone leven en ook de kleding industrie lijkt hier steeds meer in mee te gaan.

1 gedachte over “De laatste trends op het gebied van dames kleding voor 2021”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven