Blijf jezelf: hoe je jouw persoonlijke stijl kunt behouden tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap is een hele bijzondere periode in je leven. Niet alleen je buik begint te groeien, maar het lichaam zal ook op allerlei andere manieren veranderen. Dat is natuurlijk even wennen! Gelukkig zijn er verschillende manieren om dicht bij jezelf te blijven. Het helpt bijvoorbeeld als je jouw persoonlijke kledingstijl behoudt tijdens de zwangerschap.

Maar wat als je geen zwangerschapskleding in jouw eigen kledingstijl kan vinden? Zelfs dan kan je nog wat doen om toch in je eigen stijl te blijven, lees maar even mee met onderstaande tips.

Je eigen kledingstijl behouden tijdens zwangerschap; 5 tips

Het lijkt misschien niet altijd even makkelijk, om je leuk te kleden tijdens je zwangerschap, maar óch is het te doen. Je kan je eigen kledingstijl tijdens je zwangerschap behouden door onderstaande tips op te volgen en je niet volledig te storten op de beperkte hoeveelheid zwangerschapskleding die je in de winkel ziet.

1. Draag zo veel mogelijk ‘normale’ kleding

Er is nog altijd een misvatting dat je tijdens de zwangerschap enkel speciale zwangerschapskleding en positiekleding hoort te dragen. Het tegendeel is juist waar! Ook met een groeiende buik kun je nog veel ‘normale’ kledingstukken dragen.

De enige voorwaarde is dat de kleding een losse pasvorm heeft en is gemaakt van een comfortabel materiaal. Het grote voordeel is dat je op deze manier jouw persoonlijke kledingstijl tijdens je zwangerschap kunt behouden. En tegenwoordig lijkt dit ook veel meer ‘in de mode’ te zijn dan vroeger.

Bovendien kun je de nieuwe kledingstukken ook na je zwangerschap blijven dragen. Investeer daarom gerust in kwalitatieve items van een hoogwaardig merk zoals Marc Cain. De losse A-lijn jurken zijn geschikt voor de gehele zwangerschap en ook de wijde broeken kun je voor een lange periode nog onder je buik dragen.

Tip: kies een toffe jurk uit die je ook mooi voor een zwangerschap fotoshoot kan gebruiken.

2. Investeer in basic zwangerschapskleding en combineer met je eigen kledingstijl

Als je dan toch graag wat zwangerschapskleding wil aanschaffen, is het slim om voornamelijk te investeren in goede basics. Denk aan een fijne zwangerschapslegging of een positiebroek die meegroeit met je buik.

Wat betreft jurken en tops kun je beter naar het standaard assortiment kijken, aangezien dit aanbod veel groter is. Hierdoor kun je gewoon bij je vertrouwde kledingstijl en favoriete merken blijven.

En één hippe zwangerschaps jeans is wel voldoende in de kast hoor als dat bij jouw kledingstijl past, zeker als je wat jurken en rokjes hebt hangen dan kan je hier prima mee vooruit.

3. Houd jouw favoriete kleurenpalet aan

Het assortiment aan zwangerschapskleding is vanzelfsprekend een stuk kleiner, waardoor je ook beperkte keuze hebt wat betreft kleuren.

Probeer toch jouw favoriete kleurenpalet aan te houden. Je voelt je namelijk minder jezelf als je ineens pastelkleuren draagt terwijl jouw kledingkast normaal gesproken enkel uit donkere kleuren bestaat.

4. Draag tricot jurkjes of kies voor rokken in je eigen kledingstijl tijdens je zwangerschap

Wat mij heel erg heeft geholpen om mijn eigen kledingstijl aan te houden is de overstap maken naar jurkjes en rokken.

Een tricot jurkje kan je bijvoorbeeld heel lang doordragen in je zwangerschap en als je die dan in je eigen kledingstijl kiest, dan ben je gelijk klaar.

Ik ben zelf nogal van de donkere kleuren en had dan ook een zwart en donkerbruin tricot jurkje in mijn kledingkast hangen. Die kan ik nu trouwens nog stees aan, want tricot rekt mee en is daardoor bij uitstek geschikt voor een zwangere buik.

Gecombineerd met een paar zwarte boots voelde in me in mijn eigen kledingstijl helemaal happy tijdens mijn zwangerschap.

Tip: Ben je voor de eerste keer zwanger, bewaar dan al je zwangerschapskleding voor een eventuele volgende keer. Juist daarom zijn die basics ook zo slim, die gaan niet uit de mode!

5. Draag jouw comfortabele lievelingsschoenen

Wat betreft schoenen is het belangrijk dat je comfortabel kunt lopen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je ineens een totaal andere stijl moet kiezen. Draag je normaal gesproken hoge hakken?

Zoek dan elegante veterschoenen of sandaaltjes die niet knellen om toch een vrouwelijke look te behouden. Hou daarbij in de gaten dat de kans groot is dat je wat meer vocht in je voeten gaat vasthouden waardoor comfortabele schoenen echt een pre zijn.

Zijn jouw favoriete schoenen een paar sportieve sneakers? Dan kun je deze vaak blijven dragen tijdens de zwangerschap.

Kort samengevat; je kledingstijl tijdens zwangerschap

Hoewel je met een zwangerschap een nieuwe fase van je leven ingaat, is het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Houd vast aan jouw persoonlijke kledingstijl om zo comfortabel én stijlvol mogelijk voor de dag te komen en laat je niet gek maken door anderen of ‘de zwangerschapsmode’.

Omdat er zoveel in je lijf veranderd en ook je hormonen flink onder druk komen te staan is het juist héél belangrijk om qua kleding iets te dragen dat bij je past. Zo voel jij je het best!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven