Met deze tips kan je ook een klein balkon leuk inrichten!

Ben jij ook zo toe aan een heerlijk zonnetje waarbij we lekker buiten kunnen gaan zitten? Bereid je dan nu alvast voor en knap je tuinkamer op, of start met het inrichten van je kleine balkon. Want ook op een balkon is het heerlijk toeven als je het op de juiste manier inricht. Check deze tips zodat je nu nog aan de slag kunt met het opknappen van je balkon en straks lekker kan relaxen en buiten kan genieten van het zonnetje.

Een klein balkon inrichten doe je zo

Het is alweer even geleden, maar ik weet écht nog wel hoe het is om een klein balkon te hebben en dat leuk in te richten. Jaren terug, toen ik in mijn eentje in het centrum van Uden woonde heb ik heerlijk genoten van mijn appartement met kleine balkon.

En zeker weten dat je ook een balkon zo kan inrichten dat het klein maar fijn is. Een soort verlengde van je huiskamer waar je lekker kan borrelen met een vriend of vriendin. Met deze tips ga jij het helemaal rocken!

klein balkon inrichten, allerlei handige tips
Stockfoto van vrouw op balkon door Mariia Korneeva

1. Begin bij de basis en creëer een heerlijke vloer

Een betonlook vloer mag dan helemaal in zijn binnenshuis, een balkonvloer van beton is toch net even anders en doet echt wat minder gezellig aan. Toch kan je zo’n vloertje heel eenvoudig opknappen en gezellig maken.

Liefst op zo’n manier dat het ook nog lekker is om met je blote voeten op te lopen. Want niets is fijner dan van binnen naar buiten schuifelen zonder iets aan je voeten te hoeven trekken. Een steigerplanken vloertje kan dus wel heel mooi zijn, maar écht fijn is het niet want je hebt zo een splinter te pakken in je grote teen. Ga dus voor een vloertje dat knus is en lekker aanvoelt.

En hou in de gaten… hoe meer kleine vormen je gebruikt, hoe kleiner je balkon ook optisch oogt. Eigenlijk is het dus slim om bij het inrichten van je kleine balkon bijvoorbeeld gebruik te maken van een grastapijt als vloer.

Het is onderhoudsvrij, snel gelegd, voelt lekker aan je voeten én je krijgt ook gelijk een lekker fris kleurtje op je balkon. Mijn ouders hadden dit ook op hun balkon, ideaal!

Wil je toch graag een beetje afwisseling op de vloer van je balkon, dan is het ook leuk om tussen het unstgras in wat van de Runnen vlondertjes van de IKEA te leggen zoals je hierboven ziet.

2. Kies niet voor een losse tafel bij het inrichten van een klein balkon

Wat je eigenlijk wilt creëren met het inrichten is een balkon waarbij je -ook al is het klein- toch uit de voeten kunt. Zorg er dan ook voor dat er niet teveel op de vloer van het balkon staat. Want alles wat staat neemt ruimte in beslag.

Kies in het geval van een klein balkon dan ook niet voor een grote tafel die je neerzet met twee stoelen erlangs. Want als je maar een smal balkon hebt, hoe kom je dan makkelijk bij die laatste stoel als er een tafel staat?

De oplossing? Een balkontafel die je aan de railing kwijt kan of een tafel die je aan de muur kan ophangen waarbij je ook nog eens vakken hebt in de kast om wat in te zetten en welke je op kan klappen tot een leuk schilderij of krijtbord.

Het handige van de balkontafel aan de railing is dat je ook gelijk lekker over de railing heen kan kijken en het opstaande randje zorgt ervoor dat er niets afvalt. De opklaptafel daarentegen zit natuurlijk lekkerder als je echt gaat eten.

Check deze uitklaptafel die heel handig is voor op je balkon
Bron: Amazon

3. Benut je ruimte over de volle lengte en breedte

De afbeeldingen hieronder maken wel duidelijk hoe slim het is als je je balkon over de hele lengte en breedte benut. Zo doet het bed hieronder enorm relaxed aan en heb je toch nog een heel stuk balkon over om in te richten.

Je kan hier heerlijk in je eentje maar ook samen chillen. Hou er wel rekening mee dat je vaak op maatwerk uitkomt of dat je het zelf moet maken. Het komt maar zelden voor dat je iets vindt dat precies past. En als je écht slim bent dan bedenk je zo’n bed met opbergruimte eronder in de vorm van een bak of la.

relaxbed tweepersoons op balkon
Bron: Pinterest barbaraduarte.com.br

Een hangmat kan overigens ook een heel goed idee zijn bij het inrichten van een klein balkon!

Een klein balkon inrichten met een hangmat
Bron: Pinterest planete-deco.fr

Door een hangmat te gebruiken kan je toch lekker relaxen op een klein balkon zonder dat het veel ruimte in beslag neemt
Bron: Pinterest historiasdecasa.com.br

4. Geen bekijks vanaf de straat regel je zo

Met een smal balkon is het al snel zo dat men vanaf de straat op je balkon kijkt. Misschien vind je dat niet erg, maar als je echt lekker wil relaxen is het slim een klein balkon zo in te richten dat je vanaf de straat niet bekeken wordt.

Door de voorzijde bijvoorbeeld af te werken met bamboe matten is voor weinig geld je privacy gegarandeerd. En het niet niet veel ruimte in beslag! Je kan de bamboematten natuurlijk ook gebruik om de zijkant van je balkon wat op te fleuren. Zo kan je mooi je balkon een make-over geven.

Zet je balkon af met bamboematten tegen inkijk
Bron: Pinterest ediva.gr
bamboematten als gezellige sfeermaker tegen de muur
Bron: Pinterest Westwing

5. Een buitenkleed, ook op je balkon

Kies je voor kunstgras (ook wel een grastapijtje genoemd), dan zal een buitenkleed niet gaan, maar wil je toch je kleine balkon gezellig inrichten en heb je betontegels? Leg dan een heerlijk buitenkleed op de vloer voor een gezellige uitstraling. Want wie zegt er dat een buitenkleed alleen op een terras in de tuin kan?

een buitenkleed voor de vloer van je balkon
Bron: Pinterest ctinstyle.com
een klein balkon inrichten met een smalle loper als buitenkleed
Bron: Pinterest inspiredbythis.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven