Op avontuur met je kind

Plaatje Kleine Avonturen gras sprinkhaan‘ Ik verveel me zo.’ Iedere ouder hoort dit vroeg of laat van zijn of haar kind. Deze zomer hoor ik het regelmatig in drievoud. Een schoolvakantie is leuk, maar best wel lang. Nu vind ik dat mijn kinderen zich best wel eens mogen vervelen en wil ik ze de kans geven om lamlendig op de bank hangend zelf iets te bedenken om te gaan doen. Maar een beetje hulp is soms wel zo fijn voor de lieve vrede in huis. Vlak voor de vakantie zie ik op internet een spel. Het gaat om een klein blikje met de intrigerende tekst ‘kleine avonturen’. Een spel voor ouder kind. Dat gaat mee op vakantie voor regenachtige dagen. Doordat het blik er zo leuk uitziet, willen mijn kinderen natuurlijk niet wachten op een regenachtige dag om dit te gaan spelen. Prima, ik maak een voorselectie uit de kaarten met opdrachten, leg ze omgedraaid op tafel en laat mijn jongste dochter kiezen. De oudsten mogen de opdracht voorlezen die op de kaart staat. Wat een pret, we gaan elkaar schminken! En zo zie ik er een klein uurtje later uit alsof ik net heb meegedaan aan de Color Run.

 

schminken1  schmink2

eilandkaartjeWat vindt mijn kleuter het geweldig dat ze zomaar haar moeder mocht beschilderen. Nu schmink ik mijn kinderen wel vaker omdat zij en ikzelf dat leuk vinden. Maar ik was nog nooit op het idee gekomen om de kwast aan hen te geven. De eerste opdracht is dus zeker geslaagd. De rest van de vakantie komen we niet meer aan het spel toe, maar zodra we weer thuis zijn en de verveling toeslaat wordt het blik al snel tevoorschijn gehaald. Dit keer mag zoonlief een kaart pakken. We gaan kamperen in huis. Ze kijken mij vragend aan. Dit zal toch niet echt mogen? Maar jawel, ook dit avontuur ga ik samen met ze aan. We zetten een tent op in onze speelkelder die ze zelf in mogen richten. Daar zijn ze de hele middag druk mee. Als ik het eten serveer in de tent zijn ze dolblij. “Dit is echt kamperen!” Uiteindelijk kruipen ze hun slaapzakken in en na enig gedoe met de zaklampen gaat het licht uit. Mijn jongste dochter durft niet meer en eindigt op haar slaapmatje naast mijn bed. Maar mijn zoon en oudste dochter vallen na wat keten heerlijk in slaap. Ook dit avontuur is goed gegaan en al snel bedenken mijn kinderen dat ze elke dag wel een kaart willen kiezen.

Vooruit, het is vakantie. En zo doen we een ouderwetse speurtocht, waarbij spontaan alle buurtkinderen aansluiten. Maken we een fantasie-eiland met de buurmeisjes. We versieren cakejes en trekken de natuur in. Dankzij een klein blikje is onze vakantie net iets leuker. Het zijn niet zomaar spelletjes, het blik bevat verrassende activiteiten die zelf niet zo snel verzint. Bijvoorbeeld Colaboot bouwen, drollen rollen, kaartje-prik, kamertui breien en waslijnpost. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Onderstaande winactie is inmiddels verlopen, maar er is momenteel wel een leuke actie!

  • Bij bestelling van Kleine Avonturen spellen op www.hetkleineavontuur.nl krijg je 10% korting.
  • Voer op de bestelpagina de code MAMS2014 in
  • Actie loopt tot 31 december 2014

Spel winnen!

Wil je ook avontuur met je kind? MamsatWork mag een aantal spellen weggeven namens hetkleinavontuur.  Ga aan de slag, laat je verrassen en beleef de mooiste avonturen! De winactie loopt tot 4 Oktober 2014.

[Form id=”24″]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here