8 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Heerlijk surfen op het internet om inspiratie op te doen over de inrichting van je huis, wie houdt daar nou niet van? Scrollen op Pinterest om de mooiste woonkamers, keukens en badkamers te bekijken geeft mij altijd de neiging om ontzettend veel te veranderen in mijn huis. Helaas woon ik in een klein flatje in de binnenstad, waardoor het inrichten een stuk moeilijker wordt. Die prachtige lange eettafel of grote hoekbank past simpelweg niet in mijn flat. Maar een kleine badkamer inrichten, daar ben ik inmiddels bedreven in 😉 . Het vergt wat meer creativiteit maar het is zeker niet onmogelijk om je kleine huis leuk in te richten!

Zoals gezegd woon ik niet al te ruim, maar in veel huizen is een badkamer een van de kleinste kamertjes. Vandaar dat ik me bedacht dat ik hier wel eens een blogje over zou kunnen schrijven. Moet jij een kleine badkamer inrichten? Met deze handige inrichting tips kun je het optimale uit je badkamer halen!

kleine badkamer inrichten

Kleine badkamer inrichten, 8 tips!

1. Gebruik lichte kleuren

Het is belangrijk om lichte kleuren te gebruiken als je een ruimte groter wilt laten lijken. Daarnaast oogt een lichte kleur frisser en je bent er minder snel op uitgekeken. Toch liever een donkere kleur? Kies dan voor een donkere details zoals een zeepdispenser, waterkraan, handdoeken etcetera. Vooral de laatste kan je weer handig aanpassen als je iets anders wilt.

lees ook: je lichaam ontzuren in bad

2. De vloer

Ook hiervoor geldt: gebruik lichte kleuren. Misschien iets minder handig omdat je op licht alles ziet, maar qua gevoel van ruimte is het zeker de beste optie. Zorg er daarnaast voor dat je voor grote tegels gaat. Grote en simpele tegels zorgen ervoor dat je badkamer groter lijkt. Kies voor matte tegels, want glazende tegels zorgen voor onrust.

Tip: laat je budget het toe om bijvoorbeeld een gietvloer te gebruiken in plaats van tegels? Doen! Geen naden betekent meer rust en een badkamer die nóg groter lijkt. Zit er een tegelvloer in die niet naar je zin is, dan is de vloertegels verven misschien wel een optie voor je. Hoe lichter de kleur, hoe groter de ruimte lijkt.

kleine badkamer inrichten

3. Douchewand

Een transparante douchewand zorgt voor een optisch groter lijkende badkamer heb ik gemerkt tijdens het inrichten van de badkamer. Veel mensen houden van hun privacy (snap ik) en kiezen daarom voor een douchegordijn of een tussenwand. Maar dit maakt de ruimte kleiner. Omdat je door een transparante douchewand heen kunt kijken, lijkt de badkamer optisch groter. Wat je wel kan doen (heeft Joyce ook) is een band in de douchewand laten opnemen, zoals je hierboven ziet.

Heb je echt niet veel ruimte dan kan je bij het inrichten van je kleine badkamer ook kiezen voor een douche met een ‘hoek’ erin. Je douche ziet er dan schuin afgesneden uit, maar dat scheelt wel veel loopruimte in je badkamer!

4. Meubels

Het is belangrijk om goed na te denken over de indeling van je badkamer. Ga je voor een bad en douche? Of alleen voor een douche? Moet je een kleine badkamer inrichten dan zal je waarschijnlijk sneller op een bad óf douche terecht komen wil je ook nog wat loopruimte hebben. En wat voor badkamermeubels koop je?

Tip: Kies bijvoorbeeld voor wastafelmeubels die niet op de grond staan. Een hangend wastafelmeubel of een kleine wastafel zorgt ervoor dat er meer ruimte overblijft voor de douche of het bad. Een ander pluspunt van een hangend meubel is dat je voeten eronder passen bij bijvoorbeeld je tanden poetsen. Dat staat een stuk prettiger dan verder voorovergebogen staan!

Zelf vind ik de oplossing hierboven met de trap fantastisch! Super creatief en heel erg smaakvol, vind je niet?

5. Kleine badkamer inrichten? Let op je opbergruimte

Creëer opbergruimte door gebruik te maken van een opbergkast. Ook je wastafelmeubel speelt hierin een rol. Een kast onder je wastafel is praktisch om spullen in op te bergen en dichte deurtjes zorgen ervoor dat je de rommel niet ziet 😉 . Zo’n soort apothekerskast is ideaal natuurlijk.

Of gebruik planken die je kunt ophangen aan de muur. Dat oogt nog een stuk opener natuurlijk. Zorg er dan wel voor dat je wat mooie spulletjes op de planken zet en tegelijk wél de rust bewaart. Niet volstouwen met potjes crème, nagellak en dozen make-up dus.

Tip: Heb je geen plek voor een opbergmeubel maar moet je (uiteraard) wel wat make-up spullen kwijt? Check dan deze DIY hieronder even… super leuk om je kleine badkamer in te richten. Niet moeilijk te maken en een zee aan opbergruimte voor kleine spulletjes!

6. Voldoende daglicht

Licht = ruimte. Hoe meer licht, hoe ruimer de kamer lijkt. Ga je een kleine badkamer inrichten, hou daar dan rekening mee. Een raam kan dan ook veel ruimte creëren, maar ja dat heb je niet helemaal in de hand. Tenzij je er gelijk een grote verbouwing op los wil laten. Kies in ieder geval voor extra verlichting als je maar weinig daglicht binnen krijgt. Denk aan lichtspots boven de spiegel, verlichting bij het toilet, douche en bad. Nog lekker romantisch ook 😉 .

7. Spiegel

Natuurlijk heb jij een spiegel in je badkamer. Maar wist je ook dat een spiegel de ruimte groter laat lijken? Hoe groter de spiegel, des te groter het effect. Een spiegelkast is overigens ook handig als je bang bent dat je anders niet genoeg opbergruimte hebt. Héél fijn voor kleine potjes van je make-up, medicijnen en dergelijke.

lees ook: Kinderen in bad? Niet iedere dag hoor!

8. Opruimen

De laatste tip is misschien niet de leukste, maar opruimen zorgt voor meer ruimte. Als je opruimt oogt de badkamer een stuk frisser en groter. Berg spullen op, zet je shampoo in de kast en vouw je handdoeken netjes op. Dit maakt een wereld van verschil!

Wil jij je badkamer opnieuw inrichten, maar je weet niet hoe? Maak dan eerst een plan. Start met de basics: badkamerartikelen en daarna kun je na gaan denken over de decoratie.

Heb jij ervaring met een kleine badkamer inrichten en nog een mega goede tip voor ons? Let me know! En mocht je nog niet uitgekeken zijn: we hebben nog een aantal voorbeelden van mooi ingerichte kleine badkamers voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven