Kleine camping, waarom op een kleinere camping kamperen zo leuk is!

Over sfeervol overnachten gesproken… ik hou van kamperen. Maar het kamperen zoals mijn ouders vroeger deden dat is voor mij lang geleden en dat vind ik persoonlijk he-le-maal niet erg. De kleine camping niet, die trekt me nog steeds, maar het in een stoffig klein tentje gebukt jezelf ’s ochtends aankleden… of al liggend jezelf in je broek wurmen … zoals in de Fresh and Black tent, dat doe ik niet meer zo vaak.

Kamperen op kleine camping

Hoe mijn ouders dat al die tijd vol hielden… het zit in de genen denk ik. Maar die genen die hebben ze alleen aan mijn oudere broers en zus doorgegeven. Tegen de tijd dat ik, als nakomertje, mezelf aankondigde, waren er geen kleine-tent-en-afzien-genen meer over.

Zoals ik al zei hou ik zelf wel van een kleine camping. De rust en ruimte die je daar vindt spreekt me heel erg aan. Mijn kinderen zijn het daar overigens niet altijd mee eens, maar ook zij hebben afgelopen jaar geleerd dat een grote camping waar je alles hebt, je ook kan overrompelen…. klein maar fijn … het is niet voor niets een uitspraak die je regelmatig hoort!

kleine camping

Als je op zoek wilt naar een kleine camping, dan is het handig om eens op Greencamp.nl te kijken. Zij verhuren sfeervol ingerichte safaritenten waarin je heerlijk ongebukt kan vertoeven op een kleine camping in Frankrijk, Italië en in Nederland. Van alle campings die je bij hun vindt weet je zeker dat wat er op de site staat ook daadwerkelijk zo is. Ze gaan namelijk altijd ter plaatse kijken om echt een goed beeld bij de betreffende camping te krijgen. Ze letten daarbij vooral op kindvriendelijkheid, gastvrijheid, sfeer en charme en (speel) ruimte. Uitstekende punten om een oordeel over te kunnen lezen natuurlijk.

kleine campings

Kleinschalige verhuur op kleine camping

Wat zowel voor de camping als de gasten van belang is, is de kleinschalige verhuur, ideaal ook als je wilt kamperen met een baby. Greencamp heeft vaak maar 4 huurtenten per camping, welke veelal verspreid over de camping staan. Je kampeert dus gewoon tussen de andere kampeerders in en hebt geen ‘kliekgevoel’ doordat het welbekende rijtje met dezelfde tenten niet aanwezig is. Zo heb je de luxe van een ingerichte tent maar toch het gevoel dat je individueel kampeert. En zo willen wij de vakantie ervaren toch ?kleine campings

Kindvriendelijke kleine camping

Wat is kindvriendelijk? Veel faciliteiten, alles groot en massaal, de hele dag animatie? Nee toch? De sfeervolle kleinschalige camping zijn fraai gelegen in een natuurlijke omgeving. Er is geen geprogrammeerde animatie maar in het hoogseizoen worden er wel spontaan activiteiten georganiseerd. Back to normal zou ik zeggen. Spokentocht, kampvuurtje, partijtje voetbal etcetera. Je kinderen hoeven zich dus geen moment te vervelen! Daar komt ook nog eens bij dat teveel aanbod ervoor zorgt dat ze gelijk niet meer weten wat ze moeten gaan doen, dat hebben we zelf vorig jaar weer eens aan den lijven ondervonden.

kleine campings

Het gaat om genieten van kleine dingen, zelf je fantasie gebruiken en tijd voor elkaar!

Handig is ook dat je op deze kleine camping niet persé op zaterdag hoeft te arriveren. Geen verplichte files en ellenlange tochten met huilende kinderen in de auto, nee hoor. Gewoon op woensdag aankomen, zonder file en lekker fris. Veel slimmer toch?

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een kleine camping, of grote?

 

3 gedachten over “Kleine camping, waarom op een kleinere camping kamperen zo leuk is!”

  1. In de loop der tijd op veel verschillende campings gestaan. Van gigantische waar ze zelf tenten en stacaravans verhoren tot piepkleine campings. Met name de kleine camping inderdaad heeft zo zijn charme. Alleen vind ik het vrij moeilijk om ze te vinden. Maar eens op Greencamp kijken.

  2. Minicampings! Echt zo fijn! Beetje ons kent ons, veel gezamenlijk kunnen doen, maar ook de rust. En dat kinderen leren zichzelf met niets te vermaken en dat vervolgens echt fantastisch vinden! Echt vakantie! En vaak trouwens ook goedkoper en met betere faciliteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven